Randolph de neoprit, 28, SCM Timișoara la fel în startul sfertului 3, 17:2, teafără la final

SCM Timișoara a încheiat turul în Top6 precum îl începea, cu o victorie în sala ”Constantin Jude”, în această seară fără a mai surprinde într-atât de mult ca și la ora depășirii sibienilor, chit că a trecut tocmai de unica oponentă pe care n-o învinsese în acest sezon, SCMU Craiova. În dauna căreia a făcut decisiv legea în primele minute după pauză, 17:2, rezistând pe final revenirii oltenilor până la un punct, când Brandon Randolph și-a completat generoasa contribuție, 28 de puncte și 5 pase decisive în peste 36 de minute, cu 4 ”trițe” din 7 aruncări și 7 din 9 de două puncte: 74:71 (35:35).

Un tur al ”Grupei Roșii” în care au încurcat calculele fruntașelor prin a trece pe Bega de BC CSU Sibiu și clujeni iar de campioni la Oradea, a fost încheiat de la ora 18 de alb-violeți prin a dispune și de ”albaștrii” de pe locul 3, baschetbaliștii din Bănie, care au câștigat sfertul inaugural și au intrat la egalitate la pauză, revenind în ultimele 3 minute precum în disputa directă din Banat din Grupa A, însă fără a se mai impune la limită, blocându-se printr-o nouă eroare ofensivă la 72:71… 19:24, 16:11, 27:12, 12:24.

Semn că timișorenii au rămas destul de conectați ritmului competițional în ciuda pauzei de peste două săptămâni, din nou victorioși după ce au abordat jocul în cinciul deja consacrat, Diculescu, Randolph, Brown, Stojadinovic, Vukosavljevic, coșgheter luat din plin în primire de craioveni, axați atent pe blocarea sârbului și jocul la recuperare, reușit de vizitatori, lăsând în schimb altora spații de pătrundere.

Astfel, marcatorul de regularitate al ”violeților” s-a ales cu numai 3 puncte în 32 de minute pe parchet, pe de altă parte și cu 10 recuperări, ștafeta fiind în schimb preluată cu succes de Randolph, omniprezent aproape necontenit. Iar ceilalți titulari, câte 22 de minute jucate, Brown cu 10 puncte, Stojadinovic 5 și Diculescu 3, zece puncte mai izbutind și căpitanul Popa tot în circa 22 de minute, Pesakovic 7 în 15 minute, Koma 6 în 19 iar Baciu două puncte în 8 minute.

De partea cealaltă, căpitanul oltenilor, Porter Troupe, a replicat cu 26 de puncte și 6 recuperări în 34 de minute, numărul 1 într-un 5 de start și cu Gajovic, Mijajlovic, Ionescu și Koreniuk. N-a fost însă seara Craiovei, care a risipit ușor suficiente atacuri, caz valabil și după ce se apropiase la un punct în ultimele secunde, truda celor peste 40 de recuperări dovedindu-se a fi în zadar.

Elevii lui Cristian Bota le-au contracarat jocul ofensiv minute bune din startul sfertului secund dar și mai mult în cele de după pauză, creându-și numeroase breșe cu finalizare de sub panou, iar diferența maximă de 17 puncte s-a dovedit în cele din urmă a fi suficientă pentru rămânerea în avantaj.

Debutul meciului a fost sub imperiul ratărilor, 3 de-o parte, două de cealaltă, plus câte un fault de căciulă, până ce Randolph, servit de Vukosavljevic, a spart gheața după un minut și jumătate, la care imediat Ionescu a egalat… 2:2

Alte rarări, tot trei respectiv două, așa încât s-a înscris puțin pe un început ezitant, Mijajlovic preluând conducerea pentru oaspeți dar același Randolph punctând în contul Timișoarei, și încă de două ori la rând… 6:4. La care Stojadinovic l-a stopat neregulamentar pe Troupe, 3 libere și 6:7.

Iar tot Randolph a marcat și Troupe a semnat apoi prima ”triță”, imitat fiind de același nord-american, 11:10. Astfel încât abia în cel de-al șaptelea minut a ieșit la rampă și un al doilea marcator ”violet”, Brown, la care Mijajlovic a lansat o altă ”triță”, 13:14.

Randolph a mai scuturat încă o dată coșul, preluând conducerea, dar Gajovic, Mijajlovic și Radukic au punctat pentru olteni din libere, ultimul cuvânt în sfertul I rămânându-i lui Randolph cu 4 secunde înainte de final, fără însă a fructifica și a doua liberă, 19:24.

SCM Timișoara s-a regrupat la startul sfertului 2 în același 5, iar Randolph a fost precis de la distanță încă din primul minut, dar s-a revenit în matca punctelor înscrise cu pipeta. 7:2 în primele 5 minute, odată ce Stojadinovic egala la 26. Urmau încă două preluări ale avantajului de fiecare parte, plus câteva egalități, cea de la ceasul pauzei din mâna lui Gajovic, la libere, cu 19 secunde rămase… 35:35.

Aleksandar Todorov a început după pauză cu Fraseniuc, bănățenii au început însă mai bine, ”triță” Brown în primul minut, completat de Randolph după încă un minut, bisând și de la distanță. Replica s-a lăsat așteptată, Fraseniuc după 3 minute.

Oaspeții au tot greșit, gazdele au tot punctat, Vukosavljevic dintr-o liberă, Popa Calotă de la distanță, Randolph coș cu fault iar Pesakovic două puncte, ajungându-se la un neverosimil 52:37. După 7 minute, un decisiv parțial de 17:2…

Ionescu a marcat o ”triță”, 52:40, dar în alte două minute s-a ajuns la 62:45, și Randolph ochind din nou de la distanță. Mijajlovic a mai dres cu busuiocul, două puncte cu 3 secunde rămase din penultimul sfert, de coșmar pentru vizitatori, autori a numai câte două reușite de două puncte respectiv de la distanță… 27:12.

Având 15 puncte avans înaintea ultimelor 10 minute, timișorenii sperau să nu mai repete pățania de la vizita oltenilor din toamnă, fofilați spre final la mustață, cu un punct avans.

Iar Randolph, sigur și în apărare, a dat semne că istoria nu se va repeta, servindu-l pe Pesakovic, 64:47, cea mai mare diferență a partidei, la startul sfertului 4.

Apoi, numai 10 secunde i-au trebuit lui Vukosavljevic să înscrie după coșul lui Koreniuk, marcator și al următoarelor puncte pentru SCMU, dar Diculescu a lansat și el o ”triță” de succes, totul rămânând așadar în matcă pentru băieții lui Bota.

Care, la mijlocul ultimului sfert i-a reintrodus pe Popa Calotă și Stojadinovic în locul lui Pesakovic și Komatina, trecându-se la o serie de aruncări pe fugă de la distanță. De succes pentru Troupe și Popa Calotă, zece puncte avans cu 3 minute rămase de jucat. La care Gakovic a mai țintit o ”triță”, vizitatorii prinzând curaj.

În schimb SCM Timișoara a ratat în insistența sa de a tranșa decisiv situația strict de la distanță, și prin Pesakovic, și prin Popa Calotă, și prin Stojadinovic, pe când Koreniuk, Troupe și Gajovic au marca metodic din semicerc… 72:71 cu 36 de secunde până la final.

Pesakovic a mai ratat și cu 15 secunde rămase din meci dar craiovenii au mai irosit un atac și când le era lumea mai dragă, ultimul, prin Mijajlovic, același Pesakovic fiind pe fază iar Randolph liniștind apele, cu 4 secunde până la sirenă. Meritat, 74:71.

Mijajlovic avea să adune totuși 11 puncte, 4 recuperări și 10 pase decisive pentru învinși, în 37 de minute jucate, iar Gajovic 9 puncte și 7 recuperări în 28 de minute, Koreniuk 9 puncte și 11 recuperări în 25 de minute, Ionescu 5 puncte și 4 recuperări în 17 minute, cât despre cei de pe bancă: Fraseniuc 5 puncte și două recuperări în 15 minute, Boone 4 puncte în 16 minute și Radukic două în 14 minute, Berculescu, Casale și Berceanu adunând peste 12 minute jucate ca timp cumulat.

Până la vizitarea sibienilor sâmbăta viitoare, timișorenii se pot și relaxa vizionând sâmbătă de la ora 17 meciul CSM CSU Oradea – BCMU FC Argeș, iar marți de la ora 19, U-BT Cluj – BC CSU Sibiu, duel al primelor două la încheierea turului. În retur, țintar al bănățenilor și acasă cu orădenii, la Cluj, pe teren propriu cu argeșenii iar apoi în Bănie. Clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: