Reîncepe. SCM Timișoara, trei jocuri în turneul de la Sibiu pentru calificarea în Final8. Cupa României, cu numai 13 cluburi la start

Sportul pâlpâie stins doar ca o palidă umbră a unui domeniu care oricum era și până în martie 2020 tare văduvit în România, semne în acest sens parvenind și din baschetul masculin, în sfârșit în pragul relansării după 7 luni pe tușă, însă într-un cadru restrâns, cu numai 13 cluburi implicate în Cupa României, mai exact în cele 3 turnee cu criterii lejere de calificare spre Final8. Un sezon anterior oprit din scurt la semnal, inițial, să ne reamintim, întrerupt doar până în 31 martie conform puerilului anunț al FRB, o nouă ediție prefațată sub cele mai rele auspicii. Iar tot acest recul pentru absolut nimic, docilă și ignorantă pliere a decidenților din sportul carpatin cu mingea la coș pe disproporționata reacție a autorităților față de pretextul înadins prefabricat în laborator, o reacție pe linia aplicării cu sârg a ceea ce e nici mai mult nici mai puțin decât strict un scenariu experimental pe viu pe de-o parte de probare a concertării în acțiune a celulelor administrative operative de criză ale statului, pe de altă parte de testare a obedienței populației la draconice dictate care ne reamintesc de sumbre umbre ale istoriei. 

În condițiile în care nu ia atitudine și poziție, nu opune rezistență, ci doar se execută orbește cu naivitatea celui care crede fără a cerceta în sloganul ”sacrificăm ziua de azi pentru siguranța colectivă de mâine”, deși planurile oculte au fost premeditat bătute în cuie pentru ca tot complotul să ia oficial sfârșit pe 31 martie 2025, adică abia după implementarea scopurilor ascunse sub pretextul așa-zisei pandemii, țeluri ale sforarilor transfrontalieri printre care lansarea 5G, vaccinarea obligatorie în masă, cipuirea, digitalizarea și în general majoritatea reperelor ținând de ingineriile sociale din gama ”dezvoltării sustenabile 2030” cu bătaie spre transhumanism, sportul este sortit să adopte poziția cobaiului, teren fertil de încercare prin intermediul lumii arenelor al unui carusel de inginerii sociale neavând nimic de-a face cu o veritabilă combatere a unei așa-zise pandemii.

În consecință, drept exemplu din baschetul masculin, o relansare timidă a întrecerilor oficiale, prin 3 turnee cu un total de 22 de întâlniri care vor decide cluburile calificate în Final8 din Cupa României. în fond un fel de antrenament fără public al favoritelor, dat fiind că numai 13 formații sunt anunțate la start.

Grupa A, în Arena de Baschet din București, le reunește pe U-BT Cluj, Dinamo-Știința București, BCMU FC Argeș Pitești și CSM Galați, pe când Grupa B, în Arena “Antonio Alexe” din Oradea, va dura mai mult dat fiind cele 5 trupe la start, cu programul în perioada 17-22 octombrie și cu CSM CSU Oradea, Steaua București, SCM Craiova, Athletic Constanța și CSM VSKC Miercurea Ciuc la start.

În fine, Grupa C, în Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, în perioada 17-20 octombrie, cu dispute fiecare cu fiecare între gazda BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu. Și ar trebui să te întreci pe sine în contraperformanțe pentru a rata accederea în Final8, din moment ce se vor califica primele două clasate din fiecare serie preliminară, precum și cele mai bune două echipe de pe locurile trei.

Numai FRB și osânditele participante fără public în asistență știu mai bine ce vrea să semnaleze comunicatul federal, for luându-se în serios la nivelul scăzut, fără acoperire, justificare, argumente, dovezi și evidențe al normativelor și protocoalelor pseudo-medicale și rupte de realitățile științifico-medicale și igienico-sanitare, anunț care specifică aspectul că pe durata turneelor se vor aplica toate normele prevazute în Ordinul comun MTS și MS nr. 1219, precum și regulile impuse prin Protocolul medical FRB și Regulamentul Specific al Cupei Romaniei, masculin.

Mai bine s-ar aplica o grabnică revenire la normalitate și firesc, fără absurdități, mai bine s-ar aplica o tentativă de salvare a baschetului de la ceea ce oricum era un simulacru și înainte de lansarea scenariului în curs, acum și mai și în aceleași note negative. 

Cât despre alb-violeții Timișoarei, aceștia își vor măsura forțele în prima zi cu CSO Voluntari, cealaltă partidă din 17 octombrie, așadar peste nici două săptămâni, fiind CSU Sibiu – CSM Târgu Jiu. În ziua imediat următoare, pentru echipa antrenată de Dragan Petricevic urmează duelul cu CSM Târgu Jiu. Tot atunci este programată confruntarea CSO Voluntari – CSU Sibiu. În fine, în 20 octombrie, după o zi de pauză, SCM Timișoara va evolua împotriva grupării gazdă a turneului, CSU Sibiu, iar CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu se vor întâlni într-o altă partidă. Se califică mai departe la turneul Final 8 primele două clasate și cele mai bune două locuri trei din cele trei grupe ce reunesc 13 echipe.

Sezonul trecut al campionatului Ligii Naționale era scurtcircuitat după prima etapă din returul fazei play-off a locurilor 1-6.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 15

 


Ultimele articole din categoria Baschet: