Reunire cu 13 jucătoare la BCM Danzio

BCM Danzio a efectuat în această după-amiază primul antrenament al sezonului la sala Constantin Jude. La reunire au fost prezente 13 jucătoare (9 românce și 4 străine) și au primit câte un trandafir roșu. La echipa pregătită și în acest sezon de Bogdan Bulj trebuie să mai vină o americancă și conducerea se află în negocieri cu încă una.

IMG_3413Lotul este mult schimbat față de sezonul trecut, după ce toate stranierele au părăsit formația. Christina Zidaru (cea mai veche jucătoare de la echipă) și Alexandra Dumitrache sunt jucătoarele rămase care au jucat minute bune în prima ligă. În lotul din stagiunea trecută a mai fost si Zahra Serrieh, dar aceasta nu a prins foarte multe minute pe teren cu prim-divizionara, fiind implicată mai mult în jocurile echipei U 18 de la CSȘ Bega. Sandra Steiner și Alina Gheban revin după o perioadă de pauză, Steiner începând sezonul trecut cu echipa timișoreană dar s-a lăsat după un timp. Cele două, alături de Zidaru, au câștigat titlul U 23 cu BCM Danzio în stagiunea 2012-2013. În lot au mai fost cooptate Larisa Neagu, Anda Bota și Flavia Szerencsi, de la echipa U 18 a CSȘ-ului, unele dintre acestea au fost prezente și anul trecut la câteva antrenamente conduse de Bogdan Bulj. Neagu și Serrieh vor avea dublă legitimare, urmând a evolua și în acest sezon în campionatul național rezervat jucătoarelor sub 18 ani.

Adelina Șerb este ultima româncă venită la formația timișoreană. Aceasta a fost adusă de la Oradea și a evoluat cu naționala U 18 la Campionatul European, divizia B, care s-a ținut la București, unde România a încheiat pe 6. Jucătoarea de 18 ani măsoară 1,79 metri și poate evolua pe pozițiile 2, 3 și 4. Teoretic, în acest an formațiile din prima ligă ar trebui să înscrie echipa a doua în liga secundă, unde regulamentul impune prezența mai multor jucătoare sub 20 de ani. 1 septembrie a fost ultima zi de înscriere în Liga 1, dar prim-divizionarele nu s-au înghesuit să se conformeze acestei reguli, până acum doar Phoenix aflându-se pe lista de pe site-ul federației. Rămâne de văzut dacă forul decizional va lua măsuri în această privință și va obliga cluburile să respecte această prevedere, cum e cazul la masculin, sau se va accepta ca în acest an să nu se aplice această regulă.

Patru straniere au fost la reunirea lotului. Biljana Stankovic va fi în acest sezon decana de vârstă a echipei timișorene. Fundașul din Serbia va împlini 41 de ani peste zece zile. Alte două sârboaice vor îmbrăca echipamentul alb-violet: Zorica Mitov (jucătoare de 28 de ani care evoluează pe pozițiile 4 și 5, se află la al 4-lea sezon consecutiv în campionatul românesc, după ce a mai trecut pe la Craiova, Sfântu Gheorghe și Brașov) și Jovana Jaksic (joacă pe 2 și 3 și are 23 de ani, vine de la campioana Serbiei, Radivoj Korac). Dintre americance doar Carol Harris a efectuat primul antrenament sub comanda tehnicianului sârb. Aceasta are 22 de ani și poate evolua pe posturile 3 și 4. Cealaltă americancă cu care conducerea grupării de pe Bega a ajuns la o înțelegere este conducător de joc. Carlee Lough are 22 de ani și se va alătura echipei în următoarea perioadă. Mai sunt discuții cu un pivot de peste ocean.

IMG_3431Americancele au fost alese de noul director tehnic al echipei, Nicolae Toader, în timp ce sârboaicele nu se află la prima colaborare cu antrenorul Bogdan Bulj. „E o echipă tânără, trebuie să se lucreze mult. Am trei jucătoare care sunt verificate, din Serbia, cu experiență. Au jucat și la Hemofarm împreună destule sezoane și am fost antrenorul lor. Știu ce pot să aștept de la ele. Experiența lor și jocul colectiv trebuie să se vadă în jocul echipei. Avem o jucătoare tânără de la colegiu, prima dată pe contract profesionist în Europa. E doritoare pentru antrenament și cred că se va integra bine în echipă. Obiectivul este intrarea în 1-8, în play-off, dar vom încerca să ne ridicăm cât mai sus”, a declarat Bogdan Bulj, care a făcut parte în această vară din staff-ul tehnic al naționalei feminine a Serbiei, încununată campioana Europei la competiția găzduită de Ungaria și România.

Data de 4 septembrie a fost anunțată de FRB ca limită pentru ca echipele să-și plătească datoriile din taxe. Gruparea timișoreană așteaptă să primească bani de la Consiliul Local pentru a-și achita aceste datorii și speră să primească un răspuns pozitiv de la federație. „Am trimis două nofiticări cu angajament de plată integrală a datoriilor, să aibă încredere în buna-credință. Le-am cerut să aștepte pentru că de îndată ce vom primii banii de la Consiliul Local vom plăti datoriile integral”, a declarat președintele Cristian Chițu. Deși au actele de la judecătorie pentru noua denumire a echipei (Tymes) și noul statut, formația va evolua tot sub titulatura cu care s-a consacrat pentru că la minister și federație clubul nu a fost înscris cu noul nume.

Primul meci oficial pe care alb-violetele îl vor susține în acest sezon va fi pe 26 septembrie la Arad, în prima manșă din turul 1 al Cupei României. După patru zile va avea loc returul la Timișoara, urmând ca BCM Danzio să debuteze pe 3 octombrie în campionat acasă cu Universitatea Cluj.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: