România, eșec la startul preliminariilor: 68:84 acasă cu Bulgaria

Reprezentativa masculină a României a debutat cu un eșec în campania de calificare la EuroBasket 2015, cedînd în această seară Bulgariei, la Constanța, în primul joc al Grupei A.

Baschetbaliștii pregătiți de Marcel Țenter s-au înclinat cu 68:84 (40:42), diminuându-și deja șansele de a câștiga seria de 3 echipe, ca prim pas și unică șansă de a avansa în faza preliminariilor.

Românii au câștigat doar primul sfert, cu 21:20, după care au pierdut teren, 19:22, 11:18, 17:24, D. Ivanov și Mirkovich marcând cîte 27 respectiv 20 de puncte pentru oaspeții de la sud.

Mandache, cu 18 puncte, urmat de Kabengele (11), Tudor (10), Țibîrnă și Gutoaia, cu câte 9, au fost principalii realizatori ai învinsei, care va reveni pe parchet miercuri 7 august, la ora 18, cu Islanda, insularii urmând a juca în week-end, tot la Constanța, cu Bulgaria.

Au mai jucat pentru ”tricolori” și Silvășan, Drăgușin, Daniel Popescu, Căpușan, Baciu și Nicoară, neevoluând Ștefan.

Jocurile din retur ale României, cu Milorad Perovic secund, sunt pe 10.08 cu Bulgaria și 16.08 cu Islanda, ambele în țara vecină.

Doar prima clasată în Grupa A va mai putea spera la accederea în fazele finale ale preliminariilor. Ca următor pas, cîștigătoarea Grupei A va evolua împotriva celei a Grupei C, alcătuită din Elveția, Danemarca, Austria și Luxemburg, pe 22 și 25 august. Ulterior, în 29 august și 1 septembrie va avea loc finala primei faze preliminare a calificărilor, a cărei câștigătoare va accede în faza secundă a calificărilor pentru Euro 2015.

Turneul final al actualei ediții a EuroBasket începe luna viitoare în Slovenia.

Așadar un nou debut nefast, continuitatea rezultatelor slabe ale selecționatelor de baschet masculin ale României reflectând defectuoasa strategie aplicată de F.R. Baschet.

Milorad Perovic, secund al naționalei României: eșec la debutul în preliminariile C.E. 2015, acasă cu Bulgaria

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: