România începe calificările pentru Women’s EuroBasket 2019 contra Sloveniei, cu trei timișorence în lot

Naționala de senioare a României începe astăzi calificările la turneul final euopean din 2019 pe propriul teren, în fața Sloveniei. Trei jucătoare originare din Timișoara sunt în lotul lui Dragan Petricevic pentru dubla cu Slovenia și Franța. Este vorba de Ancuța Stoenescu, Annemarie Godri-Părău și Dora Ardelean. CS SCM Timișoara o are și pe Romina Filip la lot.

Foto: fiba.basketball

Tricolorele au fost repartizate în grupă cu Slovenia, Franța și Finlanda. Primul meci îl joacă astăzi la Oradea, de la ora 18, în compania Sloveniei. Dacă România a participat la peste 20 de ediții ale întrecerii continentale, slovenele au debutat la turneul din această vară. Cele două echipe s-au mai întâlnit în claificările pentru europeanul din 1995. Atunci a câștigat România cu 79-64, după ce a revenit de la -8 la pauză.

Cea mai bună clasare a României este locul 4, la mijlocul anilor ’60. Slovenia s-a clasat pe 14 la ediția precedentă.Tricolorele au mai multă experiență, cu două jucătoare care au participat la 4 turnee finale, Ancuța Stoenescu și Annemarie Godri-Părău. Media de vârstă a româncelor este de 27 de ani, cu mențiunea că s-a luat în calcul tot lotul de 14. Cum tinerele Irina Părău și Ioana Ghizilă au fost lăsate în afara lotului de 12 pentru meciul de astăzi, media crește puțin.

Lotul României pentru meciul cu Slovenia:

44 – Gabriela Mărginean (AGU Kayseri Spor Kulubu – Turcia), 22 – Ashley Walker (Umana Reyer Venezia – Italia). 6 – Sonia Ursu (1KS Sleza Wroclaw – Polonia), 9 – Elisabeth Pavel (ZTE NKK – Ungaria), 7 – Annemarie Godri-Părău (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), 24 – Ancuța Stoenescu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), 25 – Tunde Kilin (Sepsi SIC Sf. Gheorghe). 10 – Teodora Neagu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe), 5 – Romina Filip (CS SCM Timișoara), 8 – Dora Ardelean (CS SCM Timișoara), 11 – Gabriela Irimia (Olimpia Brașov), 3 – Ildiko Nagy (FCC ICIM Arad).

Slovenia a optat pentru întinerire, cu 5 medaliate cu argint la europeanul U20 din această vară în lot. Cea mai experimentată jucătoare slovenă are 27 de ani, cu 10 mai puțin decât veterana României.

Câștigătoarele grupelor obțin calificarea la turneul final, alături de cele mai bune 6 formații de pe locul 2. Sunt calificate direct Serbia și Letonia, din postura de gazde. Meciurile eliminatorii vor avea loc în Serbia.

Meciul dintre România și Slovenia, din prima etapă a calificărilor la Women’s EuroBasket 2019 se joacă astăzi, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: