România începe cu Bosnia-Herțegovina calificările pentru EuroBasket Women 2017. Turcia și Israel completează grupa H

Astăzi a avut loc la Munchen tragerea la sorți pentru calificările la EuroBasket Women 2017, competiție ce va fi găzduită de Cehia. România a fost repartizată în grupa H alături de Turcia, Israel și Bosnia-Herțegovina. Câștigătoarele grupelor se califică la turneul final, alături de șase cele mai bune locuri doi. Tricolorele vor începe campania de calificare acasă cu Bosnia-Herțegovina în luna noiembrie a acestui an, iar în noiembrie 2016 o vor încheia în deplasare cu Turcia.

IMG_5480Organizatorii au decis să schimbe din nou modalitatea de calificare la turneul final european al senioarelor. De această dată marea modificare vine din mutarea meciurilor de calificare din vară în timpul sezonului. Vor fi ferestre pentru meciurile naționalelor în noiembrie 2015, februarie și noiembrie 2016. 33 de echipe s-au înscris pentru campania de calificare la EuroBasket 2017, unde este deja calificată Cehia, țara gazdă. Toate celelalte formații trebuie să-și obțină locul pentru turneul final. Au fost repartizate în patru urne, cu primele clasate la ultimul turneu final în prima urnă. Pentru că a participat la ediția recent încheiată, unde a găzduit două grupe, România a făcut parte din a doua urnă. S-au tras la sorți 9 grupe: șase de câte patru echipe și trei cu trei echipe.

Iată componența grupelor:

Grupa A: Lituania, Letonia, Slovenia

Grupa B: Franța, Croația, Estonia, Olanda

Grupa C: Muntenegru, Italia, Marea Britanie, Albania

Grupa D: Serbia, Ucraina, Germania, Luxemburg

Grupa E: Slovacia, Ungaria, Portugalia, Islanda

Grupa F: Rusia, Grecia, Bulgaria, Elveția

Grupa G: Belarus, Polonia, Belgia

Grupa H: Turcia, România, Israel, Bosnia-Herțegovina

Grupa I: Spania, Suedia, Finlanda

Câștigătoarele grupelor se califică la turneul final. Alături de acestea vor obține biletele pentru Cehia și cele mai bune șase locuri 2. Acestea vor fi departajate într-un clasament în care vor conta doar rezultatele cu formațiile de pe locurile 1 și 3 din grupă, necontând astfel punctele obținute cu ultimele clasate în cazul grupelor de patru.

Primul meci al României este pe 21 noiembrie 2015 pe propriul teren cu Bosnia-Herțgovina, iar ultimul va fi pe 23 noiembrie 2016 în deplasare cu favorita grupei, Turcia, locul 5 la ultima ediție. Iată programul grupei H:

21.11.2015 România – Bosnia-Herțegovina

Turcia – Israel

25.11.2015 Israel – România

Bosnia-Herțegovina – Turcia

20.02.2016 România – Turcia

Israel – Bosnia-Herțegovina

24.02.2016 Bosnia-Herțegovina – România

Israel – Turcia

19.11.2016 România – Israel

Turcia – Bosnia-Herțegovina

23.11.2016 Turcia – România

Bosnia-Herțegovina – Israel

EuroBasket Women 2017 se va desfășura în Cehia și se va reveni la 16 echipe participante (la ediția găzduită de Ungaria și România au participat în premieră 20). De asemenea, se va schimba formatul. După competiția din Cehia se va trece la desfășurarea EuroBasket Women din 4 în 4 ani, nu din doi în doi ca și până acum.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: