România învinge în Suedia: locul 2 în grupa de calificare la EuroBasket 2015

Selecţionata masculină a României şi-a spălat păcatele pentru slabele evoluţii din preliminariile precedente, învingând în această seară la Boras pentru a doua oară în deplasările calificărilor la EuroBasket 2015, 88:86 cu Suedia, şi asigurându-şi locul secund în Grupa F, înaintea disputei finale de miercuri seară, de la Sibiu, cu liderul neînvins Letonia, cu 5 succese din 5 apariţii.

Românii pregătiţi de selecţionerii Ţenter, Perovic şi Fometescu au câştigat primele 3 sferturi, cu 22:17, 25:21 şi 20:16, dispunând astfel de suedezi şi în deplasare, după ce îi întreceau şi la Sibiu, în overtime. „Tricolorii” mai puteau fi ajunşi la puncte de scandinavi la finele partidelor din Grupa F doar dacă ar fi pierdut ambele ultime jocuri iar Suedia le-ar fi câştigat, însă au rezistat în ultimele 10 minute, chiar dacă le-au pierdut clar, cu 32:21.

Moldoveanu a fost coşgheterul meciului, cu 22 de puncte, iar clujeanul Baciu a marcat 14 puncte şi a făcut 9 recuperări, Paul înscriind 12 puncte iar Mandache şi Silvăşan câte nouă.

Semnificativ triumf pentru baschetbaliştii români, care au trecut tur-retur de favorita la ocuparea locului secund în Grupa F, pe care şi l-au adjudecat, apropiindu-se de EuroBasket 2015, care va primi în turneul final şi 6 dintre cele 7 formaţii plasate pe locul 2 în serii.

Kjellbom a reuşit un double-double, 20-11, iar Hakanson 20 de puncte, dar România a sfârşit sub scut, conturând bilanţul 5 4 1 401:401, în urma Letoniei (5 5 0) dar înaintea Suediei (5 1 4) şi a Slovaciei, depăşită clar acasă de lider, cu 65:89. Scandinavii pierdeau şi miercuri în overtime, în Letonia, eşec ce le-a pus practic capac aspiraţiilor de calificare la turneul final.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × = saizeci trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: