România U18, surclasată de Macedonia, iar U20 pe locul 15 în B

Zoran Milencovici a marcat 7 puncte iar George Toth trei în ultimul joc al selecţionatei României U20 la Divizia B a Campionatului European sub 20 de ani de la Sarajevo, câştigat cu 85:77 în dauna Olandei, succes conturat mai ales de reuşitele stelistului Bogdan Ţibârnă, coşgeter cu 22  puncte marcate, şi care a determinat clasarea „tricolorilor” pe locul 15 din 20 participante.

Cei doi timişoreni în vârstă de 19 ani au evoluat în toate cele 9 partide disputate la Sarajevo de România U20, pregătită de cuplul Pogonaru – Netoliţchi, şi care a obţinut un total de patru victorii, incluzând cea pentru locurile 15-16, de duminică. Spania a cucerit titlul european, graţie triumfului cu 82:70 în finala contra Italiei a Diviziei A la acelaşi nivel, pe teren propriu, la Bilbao.

Dacă juniorii sub 20 de ani s-au clasat pe locul 15, în schimb cei sub 18 ani tind la participarea în grupa valorică 1-8 a Diviziei B, deşi astăzi au cedat primul loc în Grupa preliminară C a competiţiei de la Varna învingătoarei Macedonia.

Timişoreanul de 17 ani Alexandru Olah, rezident temporar în SUA, unde studiază la un colegiu nord-american, a reuşit în al treilea joc din tot atâtea ale României la întrecerea din Bulgaria un double-double, şi anume 12 puncte, ca al treilea coşgeter al tricolorilor, respectiv 10 recuperări, numero uno la acest capitol, neîmpiedicând însă un eşec drastic: 57:96 (18-19, 18-25, 9-26, 12-26).

România ocupă locul 2, cu 5 puncte (două victorii, un eşec), în urma Macedoniei, cu acelaşi punctaj, şi aşteaptă deznodământul meciului Olandei, care ar putea-o egala la puncte, cu Austria. Competiţia va continua în runda calificatorie 1-8 respectiv de consolare, 9-18.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = treizeci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: