România U20 resimte în Divizia B a Campionatului European deficitara strategie internă de promovare a tinerelor jucătoare

Reprezentativa sub 20 de ani a României a pierdut deja după primele 5 runde, și înaintea ultimelor 4 etape ale turneului Diviziei B al Campionatului European de baschet fete, orice șansă de a se califica în Divizia A a categoriei, înregistrînd ieri un al patrulea eșec din 4 partide.

După ce au cedat la 3 puncte diferență în fața lusitanelor respectiv la 18 în fața Macedoniei, baschetbalistele selecționate de Dan Fleșeriu s-au înclinat luni și în fața gazdei Bulgaria, cu 54:74 (23:33), pierzînd la 13 respectiv 14 puncte sferturile 2 și 3, iar marți în jocul cu Cehia, scor 62:74 (28:41), în care au cîștigat doar sfertul 3, cu 16:15.

Timișorencele din lot, Bianca Blanaru și Dora Ardelean, crescute la CSȘ Bega și ajunse la 18 ani, au evoluat ceva mai mult în disputa cu bulgăroaicele, Ardelean marcînd 9 puncte în 18 minute jucate iar Blanaru fiind pe parchet 16 minute. Ieri, Ardelean a jucat 16 minute iar Blanaru cinci.

Șase dintre cele 9 reprezentative aliniate în competiția sistem campionat de la Albena au acumulat deja minim două victorii, în vreme ce Regatul Unit și codașa România n-au simțit încă gustul succesului, ultimele șanse în acest sens pentru ”tricolore” fiind diseară, cu Letonia, respectiv în week-end: vineri cu Belgia, sâmbătă cu britanicele și duminică, în fața Israelului.

În vreme ce Belgia și Portugalia, cu cîte 4 victorii, fără eșec, s-au plasat în bune poziții pentru a prinde unul dintre cele 3 locuri de calificare în elita Divizia A a categoriei U20, România plătește tribut strategiei lipsite de curaj de a promova tinerele talente într-o competiție internă dominată în ultimii ani de cluburi marșînd pe importul de baschetbaliste străine, nu însă neapărat de cel mai bun nivel valoric.

La Albena, Sonia Ursu a fost constant principala realizatoare a selecționatei sub 20 de ani a României.

Divizia A se dispută în paralel la Samsun, în Turcia, iar faza preliminară, constînd în 4 grupe a cîte 4 echipe, s-a încheiat cu Olanda, Spania, Franța și Turcia pe locul 1.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 48

 


Ultimele articole din categoria Baschet: