CS SCM Timișoara a încheiat pe locul 3 în grupă și pornește cu o victorie și 3 înfrângeri faza semifinală. Întăriri pentru alb-violete

CS SCM Timișoara a încheiat pe locul 3 faza de calificare a Ligii 1 de baschet feminin. Timișorencele au terminat grupa a doua cu 20 de puncte și un bilanț de 8 victorii și 4 înfrângeri. În ultima partidă alb-violetele s-au impus la Oradea cu 65-54. Noul fundaș, Selena Kirberg, a însoțit echipa la ultimul meci, așteptând perioada de transfer să poată evolua pentru noua sa formație. Adina Pop și Cristina Badi vor încerca și ele să contribuie la îndeplinirea obiectivului, acela de a promova din primul an. Pe 26 februarie începe faza semifinală, cu timișorencele având deplasare la Ploiești.

16508693_1656276424399564_6273846936116878744_n

CS SCM Timișoara, la Oradea. Selena Kirberg este a doua din dreapta sus (cu tricoul cu 2021 pe ea), lângă antrenoarea Veronica Gavrilă. Sursa foto: facebook.com/CS-SCM-Timisoara-Baschet-Feminin

Faza de calificare a Ligii 1 a ajuns la final. CS SCM Timișoara a încheiat grupa a doua pe locul 3 cu 20 de puncte obținute după 8 victorii și 4 înfrângeri. Alb-violetele au câștigat patru partide acasă: 45-40 cu Universitatea 2 Cluj Napoca, 75-29 cu CS Municipal 2 Satu Mare, 62-61 cu Universitatea Goldiș ICIM 2 Arad și 20-0 (neprezentare) cu ACS BC Sirius 2 Târgu Mureș. Celelalte patru succese au venit în deplasare: 57-50 la Arad, 73-56 la Târgu Mureș, 60-40 la Satu Mare și 65-54 la Oradea în ultimul meci al acestei faze. Jucătoarele pregătite de Veronica Gavrilă și Silvia Prejban au suferit patru înfrângeri, trei dintre acestea fiind cu echipe cu drept de promovare și vor conta și în faza semifinală. Primul eșec al timișorencelor a fost cel din noiembrie, de la Alba Iulia, când CSU LPS s-a impus cu 79-35. A doua înfrângere a venit pe teren propriu, 27-59 cu Universitatea CSM Oradea. CS Universitatea 2 Cluj a administrat cel mai sever eșec formației de pe Bega, 71-20 la Cluj. Ultima partidă pierdută de bănățence a fost cea de la începutul acestui an, 40-52 acasă cu CSU LPS Alba Iulia.

Aceste rezultate au clasat echipa timișoreană pe locul 3 în grupă. Un satelit a câștigat grupa 2: CS Universitatea 2 Cluj. Echipa secundă a Universității a pierdut doar meciul de la Timișoara din etapa a doua, având 11 victorii și 23 de puncte. Pe doi este CSU LPS Alba Iulia cu 22 de puncte (10 victorii/2 înfrângeri, ambele cu clujencele). Universitatea CSM Oradea a încheiat faza de calificare cu 4 înfrângeri în 5 meciuri și cu 18 puncte este pe 4 (6 victorii/6 înfrângeri). Clasamentul este încheiat de sateliții celor de la ACS BC Sirius Târgu Mureș, Universitatea Goldiș ICIM Arad și CSM Satu Mare. Grupa doi a fost singura cu 7 echipe.

În grupa 1 au fost 5 formații la start, dar au rămas patru după retragerea echipei secunde din Iași. CS Rapid București a câștigat grupa cu 11 puncte (5/1), la egalitate cu ACS Sepsi SIC 2 Sfântu Gheorghe. Pe trei și patru au fost ACS KSE Târgu Secuiesc și CS Phoenix 2 Galați cu câte 7 puncte (1/5). În grupa 3 au fost 5 echipe. Cele trei formații satelit au dominat grupa, cu CSBT 2 Alexandria pe prima poziție cu 15 puncte (7 victorii/1 înfrângere), CSM 2 Târgoviște a fost pe doi cu 14 puncte (6/2), iar Olimpia CSU 2 Brașov pe trei cu 13 puncte (5/3). CS Agronomia București a încheiat pe patru cu 10 puncte (2/6), iar CSM CSS Ploiești a fost pe ultimul loc cu 8 înfrângeri (8 puncte).

Conform regulamentului, toate formațiile cu drept de promovare acced în faza următoare unde se joacă în sistem round-robin. Se păstrează rezultatele înregistrate în prima fază. CSU LPS Alba Iulia intră în faza semifinală cu 8 puncte după ce s-a impus în ambele dispute atât cu CS SCM Timișoara (79-35 la Alba și 52-40 la Timișoara), cât și cu Universitatea CSM Oradea (71-51 la Oradea și 69-67 la Alba Iulia).

Universitatea CSM Oradea și CS SCM Timișoara pleacă ambele cu câte 5 puncte: o victorie și 3 înfrângeri (două cu Alba). Orădencele conduc la rezultatele directe (59-27 la Timișoara față de 65-54 cu cât au câștigat timișorencele în retur). Rapid începe cu 4 puncte, pornind cu cele două victorii cu ACS KSE Târgu Secuiesc (78-66 în deplasare și 69-45 acasă). CS Agronomia București a obținut doar două victorii în prima fază, dar le ia în a doua parte a campionatului pentru că le-a obținut cu CSM CSS Ploiești (74-54 la Ploiești și 77-45). Astfel Agronomia are 4 puncte la startul fazei semifinale. Cu câte două puncte încep ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM CSS Ploiești.

În această săptămână a început perioada de transfer a Ligii 1. Formația de pe Bega caută întăriri pentru a putea prinde primele patru poziții la finalul fazei semifinale care duc la turneul de promovare. Echipa din Timișoara a fost însoțită la ultimul meci, de la Oradea, de Selena Kirberg, una din jucătoarele care vor juca în alb-violet. Fundașul care are și cetățenie muntenegrană a venit  în 2013 în România, de la Dubrovnik la CSM Târgoviște, formație cu care a câștigat titlul de campioană în 2014 și 2015. În primele două sezoane a jucat câte 18 partide în campionat, cu medii de 3,9 puncte și 11:23 minute în primul și 14:41 minute și 4,9 puncte în al doilea. Sezonul trecut a avut o accidentare gravă la genunchi și a evoluat în 6 meciuri de campionat cu 7:46 minute și 2,3 puncte. A început și actuala stagiune cu fosta campioană și a jucat 5 meciuri pentru CSM Târgoviște cu o medie de 7:30 minute și 1,2 puncte. CSM a renunțat la serviciile sale la finalul anului trecut pentru acte de indisciplină. Kirberg face 22 de ani în această lună.

Adina Pop, în alb, când evolua la Craiova. Sursa foto: http://maximasport.ro

Adina Pop, în alb, când evolua la Craiova. Sursa foto: http://maximasport.ro

O altă certitudine este Adina Pop, despre care presa sătmăreană și de specialitate a scris de la jumătatea lunii ianuarie că a părăsit CSM Satu Mare pentru Timișoara. Aceasta va face în luna mai 29 de ani și poate juca fundaș sau extremă. Pop a fost coechipieră cu Kirberg sezonul trecut la CSM Târgoviște pentru care a jucat 26 de meciuri în campionat cu medii de 6 minute și 3 puncte. În acest sezon s-a întors la Satu Mare unde a mai jucat până în 2010. În Liga Națională din acest an a strâns 13 jocuri pentru alb-roșii cu 9:19 minute și 1,6 puncte. Cel mai bun sezon al său din punct de vedere statistic e 2014-2015 când a îmbrăcat echipamentul lui SCM CSS Craiova și a reușit 12,3 puncte/meci în 29 de partide, cu 34 de minute, 3,1 recuperări și 2 pase decisive. Atunci alb-albastrele au încheiat pe ultima poziție, după care echipa s-a și desființat. Pop a mai jucat la CS Nova Vita Târgu Mureș și CSU LPS Alba Iulia, dar și în Franța, la Dijon.

IMG_7100

Cristina Badi, nr. 13 în negru, la un meci dintre BCM Danzio și CSM Satu Mare de acum două sezoane

Dacă primele două sunt jucătoare de perimetru, Cristina Badi joacă sub panou. E născută în 1993 și a început sezonul la Phoenix Galați  pentru care a evoluat în patru meciuri de campionat cu medii de 3:14 minute și 0,5 puncte. Originară din Râmnicu Vâlcea, Badi a jucat la CET Govora, BC Galactica Brașov, Olimpia Brașov, Universitatea CSM Oradea și CSM Satu Mare. Cea mai mare medie de puncte în campionat a reușit-o în sezonul 2015-2016 la CSM Satu Mare când a înscris 8,6 puncte/meci în 21 de apariții cu medii de 35 de minute și 6 recuperări. Pe lângă cele trei se mai vehiculează numele Irinei Borș (Moțățeanu) în ultimul sezon al Craiovei în Liga Națională. Aceasta este colegă de generație cu Adina Pop. A trecut de-a lungul carierei pe la CET Govora, LMK BC Sepsi Sfântu Gheorghe, cu care a jucat în EuroCup, iar din 2011 a jucat la SCM Craiova. Pentru alb-albastre a reușit medii de 17,8 puncte, respectiv 16,3 puncte/meci în ultimele două sezoane. Perioada de transfer se încheie pe 22 februarie.

Pe 26 februarie începe faza semifinală. CS SCM Timișoara va deschide a doua parte a sezonului, în noua formulă, în deplasare la CSM CSS Ploiești, iar în etapa de debut se mai joacă Agronomia București – ACS KSE Târgu Secuiesc. În etapa a doua, pe 5 martie, timișorencele vor primi vizita Agronomiei București. În etapa a 3-a apare partida dintre CSU LPS Alba Iulia și CS SCM Timișoara care are deja rezultat, 79-35. Etapa a 4-a nu se dispută, având doar meciuri care s-au jucat deja în prima fază. Pe 19 martie, în etapa a 5-a, formația de pe Bega joacă la Târgu Secuiesc, în 26 martie la Rapid București, iar în ultima etapă stă. Nu se știu încă datele din retur care vor fi stabilite în funcție de programarea sesiunii speciale a Bacalaureatului.  Echipele trebuie să aibă cinci jucătoare sub 20 de ani pe foaia de joc și cel puțin una în teren pe toată durata partidei. Primele patru clasate la capătul fazei semifinale se califică la turneul de promovare de unde primele două acced în Liga Națională.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: