Să readucem baschetul pentru toţi în Timişoara!

Asociația Bee Active îi invită pe amatorii de mișcare să participe în număr cât mai mare la Timotion pentru a susţine proiectul „Rebound, Assist, Score!” din cadrul programului Baschet pentru Timişoara. Inițiatorii își explică demersul prin a sublinia că prin proiect doresc să ofere câteva zile plăcute pentru oricine este interesat de baschet. ”Vom organiza câteva workshopuri şi un turneu. În acelasi timp, vrem să arătăm că în Timişoara, deşi nu mai sunt terenuri adcvate deschise publicului din 2013, interesul pentru practicarea acestui sport a rămas. Oameni de toate vârstele încă vor să joace deşi este destul de dificil şi riscant. Ne puteţi susţine alergând la Timotion pe 23 aprilie la una din curse. Data limită pentru înscriere şi achitarea taxei este 9 aprilie 2017. După această puteţi susţine proiectul prin donaţii directe”, este începutul comunicatului Aociației Bee Active.

Iată-l în întregime precum și… Mai multe despre cum puteţi susţine proiectul la Timotion. 

Baschet pentru Timișoara este un program de dezvoltare comunitară care implică membrii comunității în activităţi de voluntariat legate de baschetul amator. Programul are două mari obiective: 

I. să ne asigurăm că în Timișoara baschetul poate fi practicat în condiții foarte bune de către oricine își dorește

II. să ne asigurăm că se dezvoltă o comunitate activă și implicată în jurul acestui sport

Programul a început ca o iniţiativă personală a unui amator de baschet. El a mobilizat mai mulţi prieteni şi împreună au strâns peste 2.300 de semnături pentru construcţia de terenuri noi în oraş. Acum ne propunem o abordare pe termen mediu şi lung prin implicarea cât mai multor membri ai comunităţii. Încă de la startul noii abordări ne-am bucurat de susţinerea lui Alexandru Olah. El se ocupă de promovarea cauzei noastre pe plan internaţional. A creat în acest scop şi un video de prezentare.

Aici puteţi vedea o prezentare mai detaliată a programului. 

Pentru noi, Timotion este un mecanism de mobilizare a resurselor şi a oamenilor. Este vorba de un eveniment de alergare cu mai multe curse. Fiecare participant plăteşte o taxă şi 90% din sumă merge către un proiect înscris dinainte. Fiecare proiect poate avea unul sau mai mulţi campioni care încearcă să obţină donaţii directe pentru proiectul la care aleargă. 

În prezent, programul Baschet pentru Timişoara este găzduit de Asociaţia Bee Active. Asociaţia Bee Active este o asociaţie creată de tineri pentru tineri. S-a înfiinţat în 2010, după ce a funcționat ca şi grup informal de initiativă: „Misiunea noastră este să oferim tinerilor oportunităţi de dezvoltare pe care noi nu le-am avut şi să arătăm că de cele mai multe ori cu puţine resurse şi cu mai puţin efort decât ne-am imagina putem schimba multe în jurul nostru.”  Bee Active s-a ocupat cu lansarea şi implementarea programului YouthBank în Timişoara din 2009 până în 2015.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: