Săptămâna intrării în Final4. SCM Timișoara, înaintea a două deplasări, la București și Cluj

Învinsă acasă și în Top6 de campioana CSM CSU Oradea, precum în Grupa valorică A, bihorenii fiind singurii care s-au impus în ambele dăți în acest sezon în sala ”Constantin Jude”, SCM Timișoara își comută atenția la mijlocul acestei săptămâni pe calificarea în turneul Final4 al Cupei României, deziderat de care o despart 40 de minute, în manșa retur a sferturilor, de miercuri de la ora 18:15, pe terenul fruntașei în grupa a doua valorică, Dinamo Știința București. Apoi, în campionat, la mijlocul returului în Top6, ieșirea la a doua clasată, U-BT Cluj…

În această seară, la ora 18, demarează manșa a II-a a sferturilor Cupei României, odată cu jocul SCMU Craiova – BC CSU Sibiu, abordat de vizitatorii ardeleni cu un avans de 15 puncte, luat miercurea trecută pe Cibin. Iar miercuri, pe rând, transmise în succesiune de Digi Sport cu începere de la ora 16:30, celelalte sferturi, în care tot oaspeții pornesc în avantaj, orădenii cu 20 de puncte la Steaua, a treia în grupa a II-a valorică, alb-violeții bănățeni cu 11 avans tot în capitală, în fieful echipei îndrumate de fostul antrenor al celor de pe Bega, Tudor Costescu, iar clujenii în Trivale, după 93:88 în tur sub Feleac.

U-BT Cluj, gazdă a timișorenilor zilele viitoare, s-a impus categoric duminică seară la Craiova în continuarea celei de-a doua etape din retur în Top6, egalând-o astfel la puncte dar cu un meci în plus jucat pe fruntașa BC CSU Sibiu, 69:95 (39:48) pentru alb-negri, din rândurile cărora Kuti a înscris 16 puncte, Dykes, Mohammed și Washburn câte 13 fiecare iar Dorsey 12, zece dintre cei 11 componenți jucați de Silvășan semnând lista marcatorilor.

Timișorenii, care, după deplasările la CS Dinamo Știința în Cupa României și U-BT Cluj în campionat, vor mai avea de jucat pe tronsonul final din Top6 acasă cu piteștenii la încheierea lunii martie și în Bănie în primul weekend din aprilie, au inaugurat runda a șaptea din prima grupă valorică prin a fi dominați pe teren propriu de campioni, 83:90 (35:50) cu CSM CSU Oradea, detașați după pauză și la 22 de puncte, într-o desprindere reamintind de deznodământul întâlnirii directe din Grupa A valorică, 76:99 în sala ”Constantin Jude” în 3 decembrie. 

Bihorenii au rămas la două puncte în urma clujenilor prin a se distanța în Banat în primele 3 sferturi cu 20:28, 15:22 și 18:21, ultimul fiind adjudecat de elevii lui Cristian Bota cu 30:19. Brandon Randolph, care a și jucat cel mai mult, 32 de minute, cu peste 5 minute în plus față de cel mai utilizat baschetbalist al vizitatorilor, a înscris 24 de puncte pentru învinși, iar Vladan Vukosavljevic 19, cu zece puncte contribuind Baciu, cu opt Diculescu, Stojadinovic cu 7, Pesakovic 6, Brown și Komatina cu câte 4 fiecare iar Popa Calotă cu un punct. Mai nesiguri de la distanță și la aruncările libere, campionii au fost în schimb preciși la cele de două puncte, irosind numai 7 din 36 de încercări, cu Dragan Zekovic principal marcator, a 19 puncte, urmat de Richard cu 15, Nicolescu cu 14 și Watson, 11.  

Deplasări așadar pentru orădeni, miercuri în capitală și sâmbătă de la ora 19:35 în Top6 la Sibiu, deplasări și pentru alb-violeții Timișoarei, mâine în returul abordat de la 86:75 la prima clasată în ”Grupa Galbenă” iar în weekend la Cluj. CS Dinamo Știința tocmai a pierdut în premieră sâmbătă în seria a doua valorică, 80:70 la Voluntari, care a egalat-o astfel la puncte în frunte, 21:17, 20:18, 22:12, 17:23 în etapa a VII-a, Goran Martinic și Danilo Tasic fiind principalii marcatori ai ilfovenilor, cu 18 respectiv 17 puncte, pe când Michael Deloach și Ousmane Barro ai bucureștenilor, cu câte 18 fiecare.

Anul trecut, timișorenii au trecut după prelungiri de sibieni în sferturile de la Sfântu Gheorghe ca parte a turneului final cu 8 echipe, pierzând apoi de puțin semifinala cu clujenii viitori câștigători ai trofeului Cupei României. Clujenii cucereau trofeul și în urmă cu două ediții, la limită, ”violeții” ieșind atunci la scor în sferturi, de mâna bihorenilor.

Sunt însă pe de altă parte nici 4 ani de la adjudecarea Cupei României de către BC Timișoara, 78:73 în finala cu BC Târgu Mureș din 3 aprilie 2015, la Pitești, după ce alb-violeții treceau în sferturi la două puncte diferență în ansamblul celor două manșe de defuncta CSU Asesoft Ploiești iar în semifinale de gazda din Trivale.

Clasamentul în Top6, pe coloana dreaptă. Fotografii nepublicate din manșa I a sferturilor de finală SCM Timișoara – CS Dinamo Știința 32:26, 13:18, 19:14, 22:17.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: