Sârboaicele Stankovic și Mitov, optimiste înainte de startul noului sezon

BDM Danzio se va baza în acest sezon pe trei jucătoare din Serbia. Toate cele trei sârboaice au mai colaborat și în trecut cu antrenorul formației timișorene, Bogdan Bulj. Biljana Stankovic și Zorica Mitov au mai fost dorite și în trecut la gruparea alb-violetă și în această vară au dat curs ofertei. Stankovic va fi la prima experiență în Liga Națională, la 41 de ani, în timp ce pentru Mitov este al 4-lea sezon în România.

Biljana Stankovic

Biljana Stankovic

Fundașul Biljana Stankovic a fost dorită de mai mult timp la echipa timișoreană și în acest an a decis să accepte oferta venită de la Danzio, antrenorul Bogdan Bulj fiind unul dintre motivele pentru care a venit. „Primul lucru a fost Bogdan. Am lucrat cu el mai mult de 10 ani. Vedem la fel baschetul. Am vorbit cu echipa din Timișoara în ultimii 7 ani și mi-au zis de fiecare dată să vin. S-a întâmplat ceva și nu am venit, dar anul ăsta am spus ok, promit că vin și sunt aici”, a declarat Stankovic, care și-a spus părerea despre echipă după primul antrenament. „Echipa nu este încă completă. Așteptăm încă 2 jucătoare, dar echipa este foarte tânără. Am avut primul antrenament și a fost bine. Jucătoarele tinere ascultă, pe mine și pe jucătoarele mai în vârstă. Dacă comunicăm bine între noi și cu Bogdan poate facem un miracol acest an”, a mai spus veterana sârbă. Doar patru straniere au fost prezente la primul antrenament condus de Bogdan Bulj: trei sârboaice (Stankovic, Mitov și Jaksic), precum și americanca Harris. O altă americancă, Lough, urmează să ajungă în următoarele zile, iar conducerea mai negociază cu un pivot de peste ocean.

Zorica Mitov

Zorica Mitov

Zorica Mitov va fi la al 4-lea sezon consecutiv în prima ligă românească după ce a mai trecut pe la Craiova, Sfântu Gheorghe și Brașov. „Bogdan Bulj a fost antrenorul meu acum 5 ani și știu cum lucrează la antrenamente și ce cere de la jucătoare. Am venit aici și sper că va fi un sezon bun pentru toată lumea. Cred că avem o echipă bună și șanse bune să fim în jurul poziției a 4-a. Nu suntem în formulă completă încă. Vor mai veni probabil două americance dar cred că este o echipă bună”, a spus pivotul sârb după primul antrenament.

Biljana Stankovic va împlini 41 de ani înainte de startul meciurilor oficiale. Aceasta are în palmares peste 20 de trofee câștigate cu echipe din Serbia și aduce un plus de experiență foarte important pentru tinerele sale coechipiere. „Tot timpul joc să câștig. Și când pierdem jocul la 20 de puncte și mai sunt cinci minute până la final, cred că putem câștiga. Iubesc să câștig. Am avut multe trofee și iubesc să joc baschet. Am 41 de ani, poate sunt nebună, dar când joci la vârsta asta, e iubire”, a adăugat Stankovic. În ceea ce privește longevitatea sa pe terenul de baschet, „poate genele, mama mea a fost sportivă. Dacă muncești în particular și dai toată energia în fiecare zi la fiecare antrenament ai viață lungă pe teren. Cred că voi mai juca poate 5 sau 6 ani și după o să mă odihnesc”, a mai spus noul fundaș al grupării timișorene.

Elevele lui Bogdan Bulj încep sezonul cu partidele din Cupa României cu ICIM Arad pe 26 septembrie, la Arad, iar returul după patru zile în sala Constantin Jude.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: