Sârbul Miodrag Perisic, nou antrenor al lui BC SCM Timișoara. Fundașul de 23 ani Brandon Randolph, primă achiziție. Reunirea, pe 15 august

Prim-divizionara BC SCM Timișoara își caută echilibrul într-un moment cel puțin complicat iar primele semne de viață sunt induse pe aceeași rută, o achiziție de peste Oceanul Atlantic, completarea venind prin revenirea la învestirea în fruntea băncii tehnice a unui antrenor de peste hotare, după ce buna clasare din ediția anterioară a fost izbutită cu un autohton la cârmă.

BC SCM Timișoara a ajuns la o înțelegere cu antrenorul sârb Miodrag Perisic, care va conduce echipa în sezonul 2018-2019. Tehnicianul care luna viitoare împlinește 46 de ani, născut fiind la 27 august 1972, revine astfel în România, după cum notează bc-tm.ro. Iar noul ”principal” și staff-ul administrativ lucrează în această perioadă la conturarea lotului pentru campania viitoare, purtându-se negocieri cu o parte a foștilor jucători, cu mențiunea că vor exista și nou-veniți.

Primul dintre ei este un fundaș american născut la 26 mai 1995, măsurând 1.88 metri și cântărind 86 de kilograme, care a evoluat sezonul trecut în campionatul universitar american, NCAA, la Utah Valley. Brandon Randolph a avut o medii de 10.94 puncte, 4.61 pase decisive, 3.91 recuperări și 1.06 intercepții, în ceva mai mult de 32 de minute jucate pe meci.

Randolph a jucat 33 de partide în sezonul precedent și a punctat în toate. Baschetbalistul care va arunca din toamnă la coșurile din ”Constantin Jude” a jucat și în sezonul 2016/2017 la Utah, după ce anterior evoluase vreme de două campionate tot în NCAA, la Xavier Musketeers.

Reunirea lotului este programată la 15 august, urmată de un cantonament de opt zile la Buziaș. Prezentarea lotului va fi vineri, 31 august, într-un meci amical cu campioana României, CSM Oradea. BC SCM Timișoara va mai avea meciuri amicale în Serbia și turnee de pregătire la Kecskemet (Ungaria) și la Sibiu.

Dar iată ce-a spus Miodrag Perisic: ”Sunt bucuros să vin la clubul din Timișoara, un loc unde știu că baschetul este iubit și are tradiție. Am avut și alte oferte, dar am preferat SCM Timișoara și consider că am luat decizia corectă. Lucrăm la alcătuirea lotului și sper să avem un sezon reușit.”

Perisic este un tehnician cu licență FIBA, care a antrenat pe trei continente și a condus naționala Egiptului, în 2011, în campania de calificare la Jocurile Olimpice. Tot în țara de la Mediterană, sârbul a cucerit titlul național cu Al Zamalek, în 2009. Sârbul a avut experiențe și în Asia, mai exact în Liban, și Bahrain. În Macedonia, tehnicianul originar din Belgrad a antrenat formația de primă ligă Pelister Bitola.

SCM Timișoara este a patra echipă din România pe care Miodrag Perisic o antrenează, după U BT Cluj (2005-2007), Sibiu (2012-2015) și CS Otopeni (2008-2009). De la Otopeni a plecat în februarie 2009 în Egipt, unde avea să câștige campionatul. ”De două săptămâni ne-am înțeles, dar nu am anunțat noul antrenor până nu am pus la punct toate detaliile. Ne-am înțeles cu Mișa, cum îl știe lumea baschetului, care a mai condus Clujul și Sibiul. El cunoaște foarte bine campionatul României, unde a lucrat la nivel înalt; am stat mult de vorbă și mi-am dat seama că știe în amănunt cum stau lucrurile. După renunțarea lui Tudor Costescu, i-am expus lui Mișa exact situația actuală a clubului, a înțeles și a acceptat să lucrăm împreună. Consider că pornim pe un drum corect, care la final sperăm să fie de succes”, a explicat Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = paisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: