Sarovic, revenire după 101 zile: va reînvia forma din 9 jocuri?

BC Timişoara şi Robert Sarovic au avut în acest sezon ghinionul ca pivotul sîrbo-german să se accidenteze după doar două minute din cea de-a zecea sa apariţie pentru bănăţeni, din postura de titular într-un cinci de bază care se contura pe-atunci a fi Jovanovic – Cuic, Archie – Popescu, Sarovic, în urma unor consistente prestaţii prealabile, pe care le reamintim mai jos, la ora anunţatei sale reintrări pentru „violeţi”, cu ocazia penultimului joc din Grupa A a Ligii Balcanice, marţi seară (ora 18,30), la Skopje, cu KK Torus.

Plusul pe care l-ar readuce s-ar putea dovedi esenţial într-un moment delicat al actualei campanii…

În fine, perioada de răbdătoare aşteptare şi recuperare pare a fi luat sfîrşit pentru Robert Sarovic (dreapta), pe tuşă din 19 noiembrie, în tribună între un mai nou component al BC Timişoara, Sime Spralja (stînga) şi Nenad Markovic

Iar Sarovic are de luat o revanşă, pivotul cu numărul 42 evoluînd şi în eşecul din tur cu macedonenii de la „Boris Trajkovski”, unul dintre cele doar 3 meciuri din Liga Balcanică pe care le-a prins în toamnă.

Aşa a fost să fie, ca ultimul său joc „plin” înaintea accidentării să se deruleze tocmai în BIBL, pe 15 noiembrie, în săptămîna în care pornea nefericitul meci din sala „Constantin Jude”, de fapt cu doar 4 zile înaintea duelului cu Gaz Metan. Iar contra sîrbilor de la OKK Beograd pivotul a reuşit nu mai puţin decît 24 de puncte, cele mai multe pentru B.C., 8 recuperări, din nou – cele mai multe pentru echipa sa, avînd şi procentaje foarte bune ale aruncărilor, 80% de două puncte respectiv 100% la cele libere, vreme de 36 de minute în joc, ca titular. Statistici care spun totul despre utilitatea sa…

Şi în prealabil, Sarovic a evoluat mereu ca titular în Liga Balcanică, vreme de 30 de minute, cu 12 puncte la activ în Bulgaria, pe 25 octombrie, la debutul timişorenilor în competiţie, iar apoi timp de 24 de minute, reuşind 5 recuperări şi cele mai multe ale „violeţilor”, cu 11 puncte în cont, contra lui KK Torus, în înfrîngerea de pe 8 noiembrie.

Sarovic şi-a făcut debutul la B.C. Timişoara în chiar primul joc al sezonului, pe 17 septembrie, evoluînd 28:10 minute, cu 15 puncte înscrise, ca al treilea marcator al echipei, într-un 90:67 în optimile Cupei României, cu BC Mureş, apariţie din tur căreia i-a adăugat alte 26:41 minute, cu 10 puncte marcate, în retur.

Cele 5 apariţii în campionat s-au derulat în intervalul 14 octombrie – 19 noiembrie, cînd n-a mai putut continua într-un 78:76 contra lui Gaz Metan.

Altfel, a jucat 20 de minute, cu 4 puncte marcate şi cel mai bun la recuperări, 5, contra lui Poli CSS Unirea Iaşi, apoi 26:37 minute cu Energia Rovinari, reuşind 10 puncte, 26:14 minute în zdrobitorul şi ceea ce avea să se dovedească a fi unicul succes contra celor de la Piteşti, cu 10 puncte şi 9 recuperări – cel mai bun din echipă, plus cu două „triţe” din două tentative, respectiv 20:12 minute într-un 90:78 cu Municipal Oradea, înscriind 8 puncte, cu 3 recuperări defensive – cele mai multe de la B.C. De fapt, jocul cu bihorenii, din 14 octombrie, era primul în Divizia A pentru Robert Sarovic.

Competiţie în care pivotul speră să revină odată cu deplasarea de sîmbătă la Mediaş, cu Gaz Metan, învinsă recent la Ploieşti, în funcţie însă şi de felul cum se va resimţi după meciul din Macedonia.

Unde timişorenii dispută diseară penultimul meci din grupa A a Ligii Balcanice, restanţa cu Torus Skopje, înaintea căreia B.C.T are şanse de calificare ce ţin şi de rezultatul jocului Rilski Sportist – OKK Beograd, din 6 martie. În aceste condiţii, conducătorul de joc Zlatko Jovanovic este menajat iar Bogdan Popescu, afectat de dureri la spate, a rămas şi el acasă.

Echipa se aliniază fortificată după o spectaculoasă revenire pe final, la Oradea, atenuînd două precedente eşecuri, la Bucureşti şi în Israel, semn că îi prieşte cel mai mult în campionatul Diviziei A, însă marţi este vorba de un al 5-lea joc în deplasare în răstimp de doar 12 zile!

Lotul cuprinde 11 jucători, printre care şi Robert Sarovic, care va reveni aşadar pe teren la 101 zile de la accidentarea din turul Diviziei A, pentru un meci care va testa potenţialul său de joc înaintea returului cu Gaz Metan. “Plecăm din nou la drum, într-un program foarte dificil, care continuă. Mîine suntem în Macedonia, iar sâmbătă jucăm la Mediaş, aşa că voi odihni din nou câţiva jucători. Vreau ca acest meci să ne pregătească pentru următoarea partidă din campionat, să venim fără accidentări şi fără prea multă oboseală”, a specificat antrenorul Predrag Badnjarevic.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 9

 


Ultimele articole din categoria Baschet: