SCM OHMA Timișoara, fundaș din Novi Sad de 31 de ani, Aleksandar Vlahovic, ex-dublu campion cu Asesoft și fost la orădeni

CS SCM OHMA Timișoara una spune la introducerea în scenă a proaspătului parteneriat pentru clubul prim-divizionar de baschet masculin, referitor și la atragerea copiilor spre sportul sub panouri, și alta face în primele zile după parafarea înțelegerii, anunțând în această după-amiază cooptarea unui jucător străin în vârstă de 31 de ani, sârbul Aleksandar Vlahovic, cooptare reparatorie ca urmare a despărțirii săptămâna aceasta după numai două jocuri în noua ediție din Liga Națională de gruzinul Rogava, adus în vară și conturat drept un transfer eșuat cu rapiditate. 

Așadar, un rutinat baschetbalist sârb cu două experiențe anterioare în România a devenit jucătorul prim-divizionarei de pe Bega, care pierdea la limită marțea trecută acasă meciul de debut în noul campionat dar se revanșa în weekend în capitală, după un alt joc foarte echilibrat, 72:72 la CS Dinamo, tranșat în overtime cu 83:87.

Născut la 15 iunie 1990 la Novi Sad, Aleksandar Vlahovic a fost dublu campion al României cu Asesoft Ploiești, în urmă cu aproape un deceniu, în 2012 și 2013, și a mai jucat 11 partide pentru CSM Oradea în sezonul 2014/2015, când bihorenii l-au transferat de la echipa bulgară Cerno More.

Vlahovic ocupă postul de fundaș și a mai evoluat – în afara echipelor din România și Bulgaria – la formații din Ungaria, Slovacia – unde a fost campion național cu Inter Bratislava, în 2017, Macedonia, Bosnia-Herțegovina și din țara sa natală, Serbia.

Sezonul trecut a bifat 15 partide pentru Euro Nickel Kavadarci (Macedonia de Nord, Superligă) și pentru Borac Nektar Banja Luka (Bosnia și Herțegovina, Liga I).

Ca junior, a evoluat pentru Partizan Belgrad și a făcut parte din naționala U16 a Serbiei și Muntenegrului, contribuind din plin (10 puncte marcate pe meci) la cucerirea medaliei de bronz a Campionatului European din 2006.

Echipa timișoreană joacă sâmbătă 16 octombrie pe teren propriu cu CSM Focșani, în etapa a patra a Ligii Naționale, de la ora 18. Ultimele rezultate din LNBM, programul rundei care bate la ușă și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice. ”Violeții” n-au disputat partida în deplasare din etapa de debut, la Voluntari, amânată la solicitarea ilfovenilor. În runda a V-a bănățenii vor juca la Târgu Jiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: