SCM Timișoara scapă printre degete victoria cu CSBT Alexandria. Oficialii timișoreni acuză arbitrajul din ultimul minut

Fetele de la SCM Timișoara au reluat campionatul cu o înfrângere pe final cu CSBT Alexandria. S-a încheiat 74-76, pe sferturi: 25-18, 17-13, 14-19 și 18-26. Gazdele au condus aproape tot meciul, cu un avans maxim de 15 lungimi. 7 puncte era diferența cu 68 de secunde până la final, dar oaspetele au revenit în meci și s-au impus grație preciziei la linia de fault. Oficialii timișoreni au protestat vehement la adresa arbitrilor la final, cu multe țipete după încheierea partidei.

În etapa a 6-a a venit la sala Constantin Jude formația de pe locul 3. Mihai Coldea a început partida cu Lloyd, Ivășchescu, Ardelean, Conwright și Burdgess. Mădălin Piperea a răspuns cu Amukamara, Voicu, Vrancic, Podar și Bartee. În startul meciului apărările au fost destul de permisive, iar Lloyd marca primele 4 puncte. Oaspetele au egalat la 4, dar Conwright le-a desprins pe alb-violete la 9-4. Piperea a cerut primul time-out, la 13-6, iar CSBT a trecut la apărarea în zonă, după ce a avut probleme cu oamenii mari adverși. Ecartul a crescut la 15 puncte, 25-10, dar teleormănencele au reușit câteva intercepții și s-au apropiat la 25-18 la capătul primului sfert.

În startul sfertului doi s-a jucat pe contre, fără scheme, cu multe ratări și greșeli de ambele părți. Oaspetele se apropiau de două ori la 5 puncte, dar apărarea timișoreană a fost mai activă și alb-violetele reușeau 9 puncte la rând cu care s-au desprins la 38-24. Scorul la pauza mare a fost 42-31, cu timișorencele făcând diferența în special din spațiul de trei secunde, cu 26 de puncte.

După pauza mare gazdele au avut probleme să depășească zona adversă și diferența se strângea la șase lungimi, 44-38. Conwright s-a lovit de Bartee pe o contră, a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a revenit ulterior. Burdgess a refăcut diferența de două cifre, dar Vrancic a răspuns cu o triță. Apoi a pierdut mingea din dribling, Conwright a furat-o, iar în cădere bosniaca a răsturnat-o și pe americancă. Coldea a protestat și a fost sancționat cu tehnic. Libera a fost ratată, dar Voicu a marcat în final de atac. Burdgess a înscris doar o liberă din două și Bartee puncta de la distanță. Scorul înaintea sfertului patru a fost 56-50.

Amukamara scutura plasa de după semicerc, reducând ecartul la 3 lungimi, iar gazdele cereau timp de odihnă după doar o jumătate de minut. S-a jucat din nou pe contre. În sală au fost aproximativ 100 de spectatori, conform statisticii, dar în momentele decisive se auzeau doar jucătoarele de pe bancă încurajându-și coechipierele din teren. Au fost trei ratări la rând ale timișorencelor din apropierea inelului, iar ecartul a scăzut la două lungimi, pentru ca Lloyd să ducă scorul la 64-58. Time-out CSBT cu 6:13 minute până la final. Kiriienko a fost trimisă pe bancă pentru că sângera după ce a strâns la capcană la Vrancic, iar Voicu acuza și ea o lovitură în figură. Au fost două minute fără punct înscris. Gazdele nu au avut om special pentru mop, astfel că în ultima parte Silvia Prejban s-a ocupat de șters parchetul. Conwright găsea drumul spre coș prin pătrunderi, iar Amukamara încerca să o împiedice să primească mingea. Cu mai puțin de două minute până la final scorul era 70-63.

Conwright a rămas din nou pe jos după ce Amukamara a lovit-o în față când a încercat să-i fure mingea. De această dată americanca de la SCM a încheiat partida prematur. Pop i-a luat locul și a transformat una din cele două libere. Piperea cerea ultimul time-out ce îl avea la dispoziție. A urmat una din fazele contestate de gazde. Amukamara a marcat ambele libere de care a beneficiat. La a doua a fost un contact între Burdgess și Bartee, s-a fluierat fault, iar pivotul galben-albastru a mers la linia aruncărilor de un punct. Nu se întâmplă foarte des să se dea fault după a doua liberă marcată, dar au mai fost cazuri. Bartee a transformat ambele libere și scorul era 71-68 cu 68 de secunde până la final.

A urmat time-out-ul timișorean și Lloyd ducea scorul la 73-68, cu două libere. Bartee a înscris o aruncare grea de după semicerc, iar Amukamara i-a furat mingea lui Lloyd, care a faultat-o și s-a dat antisportiv, pentru că a oprit contra. Decarul de la CSBT a marcat una din cele două libere și a egalat la 73. Americanca a reușit o nouă recuperare ofensivă, la o altă fază incriminată de alb-violeți. După recuperare Amukamara a pierdut controlul mingii, cu Lloyd atingând-o în zona superioară a corpului. S-a fluierat fault la Lloyd, care a ieșit cu 5 greșeli personale. Șeful baschetului SCM-ist, Ilie Trițoiu, și-a făcut apariția în fața băncii protestând vehement la decizie.

Prima liberă a intrat cu emoții și a doua a fost ratată. Burdgess a recuperat și a mers la linia de fault, după un contact cu Voicu. Pivotul american a înscris doar prima liberă și Bartee a recuperat. A fost din nou fault și aceasta a transformat ambele libere. Mai erau 11,5 secunde până la final și time-out SCM. Alb-violetele nu au reușit nici măcar să arunce până la final și s-a încheiat 74-76.

Au urmat proteste vehemente ale oficialilor timișoreni, țipete și acuze la adresa arbitrilor că și-au bătut joc de echipă, precum și o palmă a lui Trițoiu peste ușa din spatele mesei oficiale, pe unde arbitrii vizați tocmai ieșiseră. Comisarul îi amintea lui Ondreikovics că există proceduri de proteste. Coldea se plângea că au faultat-o prea dur pe Conwright și nu a putut să o mai folosească.

CSBT Alexandria a făcut diferența cu cele 10 reușite de la distanță (3 au venit în ultima perioadă de joc) față de 3 ale gazdelor, dar și de la linia de fault cu 20 de puncte din 24 de încercări, în timp ce timișorencele au marcat 15 libere din 22. În ultimul sfert au fost 10 aruncări de un punct pentru timișorence, cu 5 transformate, în timp ce oaspetele au avut 15 și au transformat 13. Alb-violetele au marcat mai mult prin aruncările de la semidistanță, cu 25 de reușite din 63 de încercări față de 13 coșuri de două puncte din 29. Bănățencele au avut cu 10 recuperări în plus. 25-19 a fost scorul la faulturi.

Promise Amukamara a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte la care a adăugat 7 recuperări, 5 mingi pierdute și 6 intercepții. Pentru oaspete au mai înscris: Bartee 15 puncte (plus 9 recuperări), Vrancic 13, Voicu 12, Grbic 7, Cooper 3 și Podar 1 punct.

Leeza Burdgess a fost cea mai bună jucătoare a gazdelor, fiind în double-double cu 18 puncte și 13 recuperări. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Lloyd 16 puncte (plus 9 recuperări), Conwright 13 puncte, Ivășchescu 7, Kiriienko 6, Filip 5, Stoiedin 4, Pop 3 și Ardelean 2 puncte.

A fost a 4-a victorie pentru CSBT Alexandria și a 3-a înfrângere pentru SCM Timișoara. În etapa viitoare alb-violetele joacă în deplasare cu CSU Alba Iulia, luni 27 noiembrie. Meciul va fi televizat.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: