SCM Timișoara cade spre final și în Cibin

Baschetbaliștii Timișoarei au pierdut în această seară și în fața celui de-al patrulea adversar implicat în grupa 1-6 a celor mai bune echipe din țară în faza secundă a sezonului regular trecut, primirea Stelei spre finele săptămânii viitoare urmând a desăvârși seria de start a solicitantului debut de campionat. La a treia deplasare, după cele cedate la Oradea și vineri la Pitești, CS SCM s-a înclinat de la ora 18 la cea mai mare diferență de scor, tot prin a rămâne în urmă spre final, 90:78 (44:42) pentru BC CSU Sibiu, a doua în campania anterioară după sezonul regular și semifinalistă depășită de campionii orădeni.

Elevii lui Perisic și Bota au fost în meci peste 30 de minute, scai de gazdele lor cu un start mai bun de campionat, ba chiar și conducându-le în mai multe rânduri până la maxim 4 puncte, însă au cedat pasul într-un ultim sfert în care sibienii s-au distanțat insistând în a fi superiori și prin aruncările de la distanță.

Ardelenii au câștigat de fapt fiecare sfert, fie la limită cele dinaintea pauzei, fie la două respectiv 8 puncte cele din partea a doua a jocului inaugural al etapei a IV-a în Grupa valorică A din Liga Națională de baschet masculin, suficient pentru a se desprinde în cele din urmă de timișoreni, cu 22:21, 22:21, 19:17, 27:19.

Care vizitatori au păcătuit prin numărul mare al aruncărilor de două puncte ratate, numai 19 din 42 de încercări, 12 fiind și impreciziile de la distanță, însă BC SCU Sibiu a fost în general pe linie ușor superioară vizitatorilor în fiecare aspect al jocului.

Galben-albaștrii antrenați de Dan Fleșeriu au fructificat în schimb jumătate din aruncările din acțiune, dintre care nu mai puțin de 48 din căciulă, funcționându-le mai bine și contraatacul, cu un număr dublu de puncte marcate față de învinși, dar fiind mai pe fază și la recuperările ofensive, cu 5 în plus, fără a neglija deloc și partitura defensivă, mai articulată decât a bănățenilor.

Astfel, ardelenii s-au regrupat prompt în fața propriilor suporteri prin jocul abordat de pe locul I în urma eșecului cu 74:71 la Craiova, primul suferit în actuala campanie, având un component în plus care a conferit mai multă consistență prin intrările de pe bancă în comparație cu rotația timișorenilor.

Spre exemplu, Philmore a intrat pe atac de pe bancă peste 27 de minute, strângând 16 puncte cu mai mult de jumătate dintre aruncările de două puncte fructificate, dar și 8 din 9 libere, plusând cu 6 recuperări, ceea ce i-a oferit momente de respiro lui Tamulis, jucat ceva mai puțin, autor a 14 puncte dar prin a rata 5 aruncări de la distanță. Dar și lui Pratt, jucat cam tot 26 de minute, în care a marcat 12 puncte, completate prin 5 recuperări și 6 assists, fructificându-și jumătate dintre aruncări.

Căpitanul sibienilor a jumat și cel mai mult, 34 de minute în dreptul lui Hardy, care a înscris 11 puncte dar de fapt cam tot ce-a aruncat, contribuind și cu 6 recuperări și 7 assists. Tot de la amfitrioni, Tohătan, trecut pe la bănățeni, și-a făcut treaba pe începutul de meci, când a marcat 9 dintre cele 11 puncte ale sale, în vreme ce dintre centri, Falker a adunat 10 puncte și 6 recuperări în 27 de minute jucate în sala ”Transilvania”, pe când Cooper Williams, care începea partida, a rulat mai puțin, 21 de minute, cu 8 puncte dar 9 recuperări dintre care 5 ofensive, plus 4 assists.

Iar tot 8 puncte a mai marcat pentru învingători la schimb cu Tohătan și Dragoste, puțin implicat în aruncări dar suficient de precis. Exactitate superioară care a făcut în cele din urmă diferența, reușitele sibiene din aruncări de 3 puncte pe startul ultimului sfert detașând decisiv gazdele.

De partea cealaltă, Perisic și Bota au abordat deplasarea cu echipa Diculescu, Brown, Stojadinovic, Baciu, Vukosavljevic, ultimul jucând și cel mai mult miercuri seară, peste 33 de minute, în care a marcat 24 de puncte, cu 6 recuperări, în vreme ce Brown și Randolph au apărut peste 31 de minute, fără însă ca primului să-i și iesă ceva din aruncări, mai nimic și 6 puncte cu 8 recuperări, celălalt venind de pe bancă și devenind al doilea marcator al oaspeților, cu 14 puncte, însă și cu 8 aruncări ratate de două puncte.

Căpitanul Popa Calotă a intrat peste 22 de minute și a marcat 13 puncte fostei sale formații dar a și contabilizat 8 aruncări ratate din toate procedeele, evoluție completată cu 4 recuperări și tot atâtea assists.

Dintre jucătorii de atac la start, Stojadinovic a apărut mult mai puțin decât Brown însă a fost ceva mai precis, cu 9 puncte, pe fondul unei mai mici implicări, valabil și pentru Diculescu, 10 puncte în 21 de minute jucate. Au mai apărut fără contribuții pe tabela de scor Komatina, 16 minute, Pesakovic 13, înscriind totuși două puncte, și Cătălin Baciu 7 minute.

N-avea să fie însă seara timișorenilor, care, precum acasă cu clujenii dar și în Trivale, n-au putut menține ritmul până la final, jucând din nou în mare măsură de la egal la egal mai bine de treisferturi din meci dar fără a concretiza în fazele decisive.

Inițial, Baciu a deschis scorul și i-a lăsat locul lui Randolph, care a scos primul fault al jocului, la Tohătan, două libere și 0:4 în primul minut.

Sibienii, în 5-ul de start Tohătan, Hardy, Tamulis, Pratt, Cooper Williams, au strâns 5 aruncări ratate în primele faze, dintre care 4 de la distanță, Tamulis spărgând gheața la a patra încercare de 3 puncte, după două minute. Pratt prelua apoi în premieră conducerea dar Stojadinovic și Diculescu îi readuceau pe vizitatori în avantaj, 5:8.

Randolph a fost sancționat cu o antisportivă iar Tohătan din libere și Pratt au prelat din nou conducerea pentru BC CSU Sibiu, 9:8 în minutul 4 al unui foarte echilibrat debut de joc, cum avea să se și mențină peste 30 de minute.

Brown i-a readus pe bănățeni de puțin în avantaj, 11:12 în minutul 6, iar peste 6 secunde Tohătan înscria și el din afara semicercului, 14:12, tot el preluând apoi din nou conducerea, după trița lui Stojadinovic.

Diculescu i-a mai adus apoi și el pe timișoreni în avantaj, s-au mai efectuat schimbări de ambele părți, iar același Tohătan a punctat pentru revenirea gazdelor, Popa-Calotă înscriind ultimele puncte ale sfertului I, cu 3 secunde rămase de jucat.

Tohătan avea deja 9 puncte după primele zece minute, 22:21.

Sfertul secund a demarat cu reușita lui Falker la a doua încercare și replica lui Popa Calotă din libere, după care un minut și jumătate nu s-a mai înscris. Până la trița lui Pratt, 29:25, tot el și deposedându-l apoi pe Pesakovic, prilej pentru Tohătan de 31:25.

Nu echivala cu desprinderea favoritei, Vukosavljevic și Diculescu egalând de la distanță în nici un minut, la care Fleșeriu a solicitat timeout. Diculescu a mai țintit din încă o aruncare de 3 puncte, 33:34 la mijlocul sfertului doi, mai apoi și Randolph egalând tot dintr-o aruncare de 3 puncte, iar SCM Timișoara rămânea agasant pentru fanii sibieni în plasa gazdelor. Căci și Pesakovic a mai egalat, la fel precum Vukosavljevic în minutul dinaintea pauzei. Găsindu-i pe sibieni de puțin în față grație centrului Falker, 44:42 cu 26 de secunde rămase de disputat.

Tot CS SCM Timișoara a înscris primele puncte și în partea a doua, Stojadinovic egalând dar și faultându-l apoi pe Philmore, 3 libere fructificate. Falker a mai izbutit apoi o recuperare ofensivă pe aruncarea sa și 49:44, micile detalii care fac diferența.

Dar violeții nu s-au lăsat nici de această dată și s-au mai apropiat la un punct, gazdele s-au dus apoi din nou la 5, și tot așa, Vukosavljevic egalând, 53:53 după 4 minute.

Timișorenii au și preluat apoi din nou conducerea printr-o triță peste un minut, Popa Calotă a menținut avantajul, dar tot Philmore l-a redus la minim din libere. După care Cooper Willians a răsturnat situația în puțin peste jumătate de minut, 61:58, Hardy plusând, 63:58, fără ca mai apoi, peste două minute, să se mai înscrie din acțiune, doar o liberă prin Brown… 63:59 înaintea ultimelor 10 minute.

Începute cât se poate de prost pentru oaspeți, aruncare de 3 puncte fructificată de Hardy, iar după un minut de Dragoste, 69:61, la care SCM a replicat în 20 de secunde de aceeași manieră prin căpitanul său. Violeții au avut capacitatea de a mai reveni din nou, Vukosavljevic recuperând ofensiv, coș cu fault și 69:67, însă nu mult mai apoi oaspeții au lăsat din nou jos garda defensivă, triță Tamulis, dar și Dragoste… 75:67.

Popa Calotă a mai ochit una dar și Tamulis alta, 80:70 la mijlocul sfertului 4, Perisic introducându-l pe Randolph în locul Stojadinovic, dar sibienii tot s-au desfătat de la distanță, prin același Tamulis, 83:71. La care Brown în schimb a ratat, sugestivă secvență a jocului care a făcut decisiv diferența, însă nu și Pratt, 86:71 cu 3 minute și jumătate rămase de disputat. Timișorenii aveau să mai reducă din handicap cel mult până la zece puncte, încă un meci pierdut…

Clasamentul actualizat și programul etapelor a IV-a și a V-a, pe coloana datelor tehnice.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: