SCM Timișoara câștigă 3 sferturi, revenind de la 12 diferență

Baschet SCM Timișoara a jucat al patrulea meci de verificare, în Ungaria, cu prim-divizionara Szedeak Szeged. Bănățenii s-au impus la o posesie diferență, după ce au câștigat trei din cele patru sferturi: 69:71, la pauză 37:35. A fost a treia partidă adjudecată de formația din prima grupă valorică a Ligii Naționale în pregătirile de vară.

Puțin peste 3 săptămâni o mai despart pe SCM Timișoara de startul în noua ediție a campionatului primei divizii de baschet masculin, ”violeții” continuând pregătirile și sub forma altor jocuri de verificare, cu caracter internațional. Bănățenii au ocupat recent locul al doilea la turneul găzduit de formația maghiară Falco Szombathely, ediție a zecea a ”Memorialului Horvath Zoltan” la care campioana Ungariei a invitat echipe din alte trei țări, iar săptămâna aceasta au revenit cu succes pe tărâm maghiar: Szedeak Szeged – SCM Timișoara 69:71 (17:19, 20:15, 17:19, 15:18)

Franklin a fost principalul marcator al alb-violeților, 23 de puncte, cu 3 recuperări și tot atâtea pase decisive, Komatina înscriind 16 puncte și izbutind 4 recuperări, Brown 9 puncte și 4 recuperări, Gorgemans 9 puncte și 3 recuperări, Pesakovic tot 9 puncte și 3 recuperări, dar și 3 pase decisive, Mirkovic 3 puncte și 4 recuperări, Lazar două puncte, iar Abu Teir două pase decisive, pentru oaspeți mai jucând Popa, Coconea și Dragoste.

A fost al treilea succes din „amicale”, venit după un meci cu suișuri și coborâșuri. Cel mai greu moment s-a consemnat la mijlocul sfertului al treilea, când maghiarii conduceau cu 50:38. A urmat un parțial de 25:7 pentru bănățeni, care se aflau în avantaj la mijlocul sfertului ultim, 63:57, avantaj pe care nu l-au mai cedat și l-au transformat în victorie. 

Formația din Szeged este pregătită de doi ani de sârbul Andjelko Mandic, fost jucător și fost antrenor în Liga Națională masculină din România.

„A fost un bun meci de pregătire, unul foarte fizic. Am rezistat jocului agresiv al gazdelor și am reușit să revenim de la -12. Remarc atitudinea pozitivă a jucătorilor și dorința lor de victorie”, a spus Tiberiu Ondreikovics, director sportiv Baschet SCM Timișoara.

Vineri și sâmbătă, SCM Timișoara organizează „Cupa Timișoara”. În prima zi se înfruntă CSU Sibiu și Steaua, de la ora 18, iar gazdele, cu CSM Focșani. A doua zi au loc finala mică, de la ora 17, și finala mare (19:30). 

Săptămâna trecută, în turneul din Ungaria, „Leii din Banat” au depășit în primul lor joc cu 85:48 formația austriacă Vienna Timberwolves, sfertfinalistă în cea mai recentă ediție a primei ligi. Diferența s-a făcut din primul sfert și până la final 11 dintre cei 12 jucători înscriși pe foaia de arbitraj au izbutit să puncteze. Apoi, în finală, SCM Timișoara a fost depășită de gazda campioană a Ungariei, aflată la ultimul test înaintea startului în FIBA Champions League, desfășurat marți seară în compania lui CSM Oradea. Trupa maghiară s-a distanțat după un prim sfert echilibrat și a cucerit trofeul pe teren propriu: Falco Szombathely – SCM Timișoara 89:52 (21:15, 22:10, 22:15, 24:12).

Aseară, campioana României la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă în deplasare de campioana Ungariei, Falco Szombathely, cu scorul de 71:62 (32:23), în primul tur preliminar al Basketball Champions League. Manșa a II-a va avea loc vineri seară în sala ”Antonio Alexe”.

Timișorenii vor începe campionatul pe teren propriu cu BCM U FC Argeș.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: