SCM Timișoara cedează pasul în ultimele nici 5 minute de la 76:76 la 76:88, SCMU Craiova preia în premieră conducerea în sferturi: 1-2

Cu victoriile împărțite săptămâna trecută pe malul Jiului, una cu două puncte avans în contul timișorenilor și alta cu 16 în revanșa craiovenilor, alb-violeții și alb-albaștrii s-au motivat cu atât mai mult în cel de-al treilea meci direct din sferturile fazei play-off, primul dintre cele două la rând în sala ”Constantin Jude” și extrem de important în perspectiva pătrunderii în semifinale, ceea ce s-a văzut și în joc, cel mai ofensiv și cu cele mai multe puncte, seria celor 12 la rând izbutite în ultimele minute ale sfertului final desprinzându-i pe vizitatorii din Oltenia, acum la un pas de a obține calificarea, în cazul încă unui triumf pe Bega și vineri de la ora 18.

Când, dacă vor găsi resursele necesare pentru o reacție pozitivă, timișorenii vor avea ocazia să prelungească seria întâlnirilor directe, cea de-a cincea urmând a avea loc la nevoie pe terenul craiovenilor, săptămâna viitoare. Însă, momentan, elevii lui Aleksandar Todorov au răsturnat scorul meciurilor din sferturi la 2-1, astăzi de la ora 17 învingând la Timișoara după ce au pierdut la limită primul sfert și le-au câștigat de puțin pe următoarele, ceva mai clar al patrulea… 23:22, 21:24, 18:20, 16:24.

SCM Timișoara și-a pus mari speranțe în primul joc pe teren propriu din sferturi, însă, în ciuda unei evoluții promițătoare, contribuție la o dispută pe muchie de cuțit, și-a pierdut busola în ultimele nici 5 minute, la egalitate de puncte, după ce tocmai revenise în nici 30 de secunde de la 70:76 la 76:76. Au urmat însă nu mai puțin de 5 aruncări de la distanță succesive ale alb-violeților, toate ratate, tentative eșuate de a mai ține pasul cu alb-albaștrii, metodici și imperturbabili în desprinderea lor decisivă, prin Troupe din aruncări libere dar și Gajovic respectiv același Troupe strict de la distanță, Curry completând seria iar Porter Troupe punându-i capac cu un dunk cu un minut și jumătate înainte de final, 76:88. Meciul al treilea era tranșat…

Într-atât de echilibrat în primele sale 35 de minute, în contrast pe finele disputei: 78:90 (44:46) pentru SCMU Craiova.  

Care a dispus de un trio forte, format din Goran Gajovic, cu double-double, 20 de puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive în aproape 38 de minute jucate, respectiv Morris Curry și Porter Troupe, cu câte 22 de puncte fiecare dar și câte 5 recuperări, precum și 6 pase decisive în contul primului, în 35 de minute pe teren. Peste o treime din totalul punctelor câștigătorilor, înscrise de către cei trei, cu cele mai bune procentaje în dreptul căpitanului Troupe, cel puțin 66%. 

De fapt, oaspeții s-au dovedit a fi mai preciși în aruncări, cu nu mai puțin de 14 reușite de la distanță, pe când bănățenii au ratat nu mai puțin de 21 prin același procedeu, dar și mai pe fază la recuperare, cu unsprezece în plus față de amfitrioni, cinci în plan ofensiv fiind reușite numai de Koreniuk. 

Nimic n-ar fi indicat însă dezechilibrul final. Primul sfert, abordat de ”violeți” cu Diculescu, Brown, Komatina, Pesakovic și Vukosavljevic, a fost cât se poate de echilibrat și foarte viu disputat, gazdele trecând în premieră în frunte prin punctele lui Vukosavljevic, Brown și Komatina, 7 la rând de la 2:7 la 9:7, iar Troupe semnând apoi cinci succesiv în nici jumătate de minut. A treia egalitate se consemna la aruncarea lui Curry, 14:14 după 6 minute, însă și ultima a sfertului inaugural, pe finele căruia bănățenii luau un ușor avantaj, amplificat de ”trița” lui Coconea, imitat însă după 10 secunde de Goran Gajovic, tot de la distanță… 23:22.

La start cu Curry, Troupe, Gajovic, Koreniuk și Ionescu, craiovenii au abordat sfertul secund și cu Casale respectiv Mijajlovic, în schimb fără Curry, iar Koreniuk a marcat primele lor coșuri. Completat de Gajovic de la distanță, 25:30 în nici 3 minute. Vukosavljevic a revenit imediat în teren, și cu coș, iar ”trița” lui Pesakovic a echilibrat din nou întâlnirea, oltenii rămânând însă de fiecare dată de puțin în avantaj.

Până cu două minute și ceva înaintea pauzei, când Brown și Komatina au fructificat aruncările libere dictate după faultul lui Ionescu respectiv Fraseniuc, 39:38. Diculescu prelua încă o dată conducerea pentru amfitrioni, de la distanță, dar punctele marcate în cascadă la finele sfertului secund au culminat cu ”trița” lui Mijajlovic, 43:43 și avantajul smuls cu 7 secunde înaintea sirenei de Morris Curry, coș cu fault… 44:46.

Ceva mai preciși după minutele de odihnă, oponenții au excelat la reluare de la distanță, de trei ori ”violeții”, în două rânduri craiovenii, 55:54 pe mâna lui Pesakovic după 3 minute și jumătate. Oaspeții au continuat prin a combina mai exact iar Curry și Troupe au finalizat, șapte puncte ale elevilor lui Todorov, tot Pesakovic menținându-i pe cei ai lui Bota în meci, și tot de la distanță. Însă craiovenii se dovedeau a fi ceva mai combativi, aspect reflectat și pe tabela de marcaj în cel mai sărac în puncte sfert al partidei, 18:20, deficitul amfitrionilor dublându-se astfel la 4 puncte înaintea ultimelor zece minute.

Abordate totuși cu speranțe de bănățeni, prin prisma reușitei lui Randolph de la distanță, cu 15 secunde rămase din penultimul sfert. În ultimul, miza jocului a început să apese tot mai mult pe umerii protagoniștilor, Curry și Mijajlovic încercând fără sorți de izbândă de la distanță, iar tot Curry dar și Gajovic eșuând în tentative de două puncte. Cine greșea mai puțin, își sporea șansele reușitei, un fault al lui Baciu dându-i prilejul lui Koreniuk să modifice în premieră tabela de la linia de libere… 62:68 după două minute.

Stojadinovic și Diculescu au replicat dar Goran Gajovic a menținut de fiecare dată avansul, cu aceeași monedă, aruncări de două respectiv 3 puncte, 67:73. Au urmat punctele lui Randolph dar și ”trița” lui Curry, 70:76 cu nici 6 minute înainte de final, moment în care timișorenii au forțat egalarea. Izbutită rapid, fără a continua însă pe măsură. Ceea ce i-a costat…

Cu Vukosavljevic ținut din scurt, 9 puncte și 5 recuperări în 30 de minute pe parchet, SCM Timișoara a punctat mai ales prin căpitanul Pesakovic și Diculescu, câte 16 fiecare, în 31 respectiv 35 de minute în teren, pe când Randolph a înscris 11 puncte în 20 de minute, dar și cu 9 aruncări ratate. I-au completat Brown, tot cu 9 puncte dar și toate cele 4 aruncări de la distanță ratate în 29 de minute jucate, Komatina cu 8 în 16 minute din procentaje la jumătate iar Stojadinovic cu 6 în 24 de minute, din rare aruncări, Coconea rămânând cu cele 3 puncte. 

De la învingători au mai marcat centrul Koreniuk, 10 puncte în 22 de minute, Casale și Mijajlovic câte 6 puncte în 23 respectiv 20 de minute jucate, iar Boone și Fraseniuc, câte două.

La urma urmei, SCMU Craiova a reușit în mare măsură copierea izbânzii din ”Polivalentă” din Vinerea Mare, atunci 88:72, de astă dată 90:78, diferențe care indică o oarecare marjă în favoarea formației mai bine clasată cu o poziție după fazele pe grupe. Reacția timișorenilor, așteptată vineri de la ora 18…  

Tot în meciul al treilea din sferturile de finală, în această seară, la București, Steaua – U-BT Cluj 66:69 (29:38) și 0-3 la jocuri, în favoarea ardelenilor, astfel deja calificați în semifinale, 2-0 după disputele pe teren propriu având sibienii și bihorenii, campioana CSM CSU Oradea la limită, 74:73 cu BCMU FC Argeș.  

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: