SCM Timișoara cedează ritmul în sfertul final, abia trece de 60 de puncte acasă

Două echipe cu orgoliul și mai rănit după weekend-ul precedent, cea timișoreană pierzând din nou acasă și cu Dinamo Știința, cea sibiană întrecutâ marți cu 75:60 la Oradea, au furnizat duminică seară un joc în general pe muchie și fără prea multe realizări în sala ”Constantin Jude”, echilibrul fiind rupt de ardelenii mai bine clasați în debutul sfertului final, în care au răsturnat scorul. A fost rândul ”violeților” să înscrie puțin, 61:71 (35:37) la finele turului în Top6, echivalând cu încă o înfrângere al căror număr a fost deja pierdut.

Debusolant pentru gazde prin prisma faptului că au mai preluat conducerea și în primul minut din sfertul final, iar două minute mai apoi erau încă la egalitate, speranțe însă deșarte. Alimentate inițial, câtă vreme Brown și compania au preluat de trei ori conducerea în sfertul inaugural, abordat și cu Popa, Franklin Jr., Pesakovic și Komatina, în cel de-al doilea conducând în câteva rânduri și cu câte 5 puncte, fără a ceda timona în primele sale 7 minute, după care avantajul le-a surâs de nu mai puțin de șase ori și în sfertul trei…

Dar în cele din urmă nici pauza competițională n-a ajutat așadar cauzei bănățene de a stopa declinul cu eșecuri în serie în 2020, atât în campionat, mai întâi în Grupa A valorică iar mai nou în ”Grupa Roșie” 1-6, cât și în Cupa României, Baschet SCM Timișoara înregistrând de la ora 18 al doilea insucces consecutiv acasă în Liga Națională de la reluarea întrecerii interne. ”Lanterna roșie” din Top6 a început ezitant partida din runda a XIX-a iar ocupanții locului 3 n-au așteptat invitații speciale, elevii lui Petricevic ajungând totuși să conducă încă din sfertul inaugural, chiar și câștigat, cu 19:17.

BC CSU Sibiu s-a impus în cel de-al doilea, 16:20, în care s-a marcat același număr de puncte, avantajul la pauză al oaspeților fiind de un coș. La reluarea partidei, tot 19 puncte înscrise de alb-violeți, un alt sfert tranșat la patru diferență, 19:15, bănățenii abordând în avantaj ultimele zece minute.

Fatidice însă, gazdele capotând, un singur coș de două puncte, reușit de Dragoste în primul minut, și tot numai unul de la distanță, Komatina în minutul 6, după care secetă totală. Cei de pe Cibin aveau să marcheze în schimb tot 19, ultimele șase ale confruntării, detașându-se mai clar decât ar fi lăsat să se întrevadă primele trei sferturi… 7:19. Începuturi mai bune de reprize, ultim sfert însă complet ratat.

Și urmează deplasarea de vineri de la ora 18 pe terenul campioanei din Oradea, revederea acasă fiind miercuri 18 martie de la 17:30 cu Steaua vizitatoare.

Până una alta însă, prelungire a unei pase negre de proporții a timișorenilor, tributari jocului la recuperare, numai 5 în plan ofensiv față de cele 20 ale elevilor lui Dan Fleșeriu, dar și impreciziei aruncărilor de la distanță, mai puține tentative de astă dată în termeni comparativi, 20, dar numai 5 fructificate, Pesakovic, Dragoste și Mirkovic ratând fără excepție, măcar de două ori fiecare.

Și mai multe a ratat Sherwood Brown, chiar patru, fructificând totuși trei, parte a totalului de 24 de puncte al coșgheterului învinșilor, aproape jumătate din reușitele gazdelor, și cu 8 recuperări în cont pentru nord-americanul de departe cele mai multe minute în teren în fața unei mici asistențe: 35. Compatriotul Franklin Jr. l-a completat cu 15 puncte și 6 pase decisive în 32 de minute jucate, douăsprezece puncte înscriind Komatina, cu procentaje foarte bune tot în 32 de minute pe teren. Tare puține reușite în rest, Dragoste 4 puncte, Mirkovic, Popa și Lazar câte două fiecare, pivotul și cu 8 recuperări, rotație mai scurtă pe banca lui Petricevic, opt mari și lați, față de cei 9 componenți ai galben-albaștrilor.

Randal Falker, baschetbalist al meciului – double-double pentru ardeleni, 28 de puncte, 11 recuperări și două pase decisive, Lucas Tohătan contribuind cu 11 puncte iar Larry Gordon cu 9 puncte și 9 recuperări.

Rezultatele etapei a XIX-a și programul rundelor 19-20, pe coloana dreaptă, a clasamentului.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: