SCM Timișoara conduce până înaintea pauzei dar pierde cu 26:6 sfertul 3 și cedează Sibiului. Calificare totuși de pe locul 3 în Final8

Baschetbaliștii ”violeți” au pierdut vineri seară în fața gazdelor cel mai semnificativ meci al turneului de la Sibiu, la încheierea reuniunii preliminare din Cupa României, dar s-au calificat totuși în Final8 grație succeselor de marți și miercuri, deși de pe locul 3 în patrulaterul de pe Cibin, după ardeleni și CSO Voluntari. SCM Timișoara a condus din debutul partidei și la un moment dat chiar cu 9 puncte avans, în față până în minutele dinaintea pauzei, nu însă și ulterior, cedând pasul cu 26:6 în sfertul 3 și rămânând în urmă cu 29 de puncte. BC CSU Sibiu, obligată să se reabiliteze după pierderea alaltăieri a meciului cu ilfovenii, s-a desprins după pauză de la 4 la 24 de puncte, Tohătan dând tonul de la distanță după 12 secunde… 85:68 (39:35).

Eliminați în sezonul trecut încă din sferturile Cupei României de clujeni, după ce cucereau trofeul în aprilie 2019, 88:78 cu orădenii, galben-albaștrii Sibiului nu-și permiteau în această seară să cedeze pentru a doua oară la rând pe teren propriu în preliminariile competiției K.O., victoria fiind imperativă pentru a evita ocuparea locului 3, care le-ar fi știrbit pătrunderea în turneul final de 8 echipe.

De partea cealaltă, furnizarea unei surprize în deplasare le-ar fi asigurat bănățenilor câștigarea grupei de pe Cibin, iar după cum au început, conducând permanent în sfertul I și mai bine de jumătate din sfertul secund, au sperat la răsturnarea ”carului mare”. Sfertul după pauză a fost însă decisiv iar cei care au încheiat seria pe treapta a treia au fost ”violeții” lui Petricevic, în condițiile în care și CSO Voluntari a galopat cu gorjenii.

Sibienii, ilfovenii și SCM s-au calificat umăr la umăr cu câte 5 puncte fiecare, bilete pentru Final8, dar și criteriile de concurs au fost permisive, și competiția în sine, facilă ca șanse de accedere în turneul cu trofeul la bătaie. Bine că au început meciurile, dar realitatea e că la mijlocul lunii noiembrie nu înseamnă mai nimic disputarea a numai 3 jocuri oficiale, dintre care doar unul cu un oponent notabil. Se conturează un nou sezon cu grad de risc și compromitere a fluenței competiției…

Pe sferturi a fost 17:22, 22:13, 26:6, 20:27, sibienii detașându-se cel mai mult la începutul sfertului 4, prin Johnson, 72:43 în cel de-al doilea minut. Meciul nu mai avea deja istoric, timișorenii cedând la un moment dat pasul, în pană de varietate ofensivă, ceea ce i-a forțat să exagereze de la distanță, însă fără succes, numai 9 reușite din 32 de încercări, tot de 9 ori ochind și băieții lui Fleșeriu, dar din 20 de ”șuturi”. De fapt, prin aruncări țintite de la distanță răsturnau decisiv scorul ardelenii, Lutete IV cu ”trițe” în minute consecutive înainte de pauză, de la 30:33 la 36:33…

Inițial, Brown și Lazar îi desprindeau pe oaspeți în minutul 2, iar Mocrițchi menținea avansul la mijlocul sfertului 1, unul strâns pe debut, 5:10, după care Dragoste a semnat mai multe reușite, detașând vizitatorii la 7 puncte, chiar 9 prin Brown în ultimul minut al sfertului… 13:22.

Pentru alte 7 minute în frunte, SCM a cedat apoi definitiv frâiele, CSU reabilitându-se după acel 83:91 cu CSO Voluntari.

Philmore și Jackson au marcat câte 15 puncte pentru învingători, Johnson 13 și 14 recuperări, Lutete IV tot 13 puncte, Addison 11, Tohătan 9, Rotaru 6 și Stan 3, după ce gazdele începeau cu Cooper Willians, Addison, Tohătan, Torok – cpt. și Philmore, majoritatea cu 22-23 de minute jucate, cu excepția lui Addison, un sfert de oră.

Petricevic a început cu Mirkovic, Brown, Mocrițchi, Mijajlovic și Lazar, rulând întregul efectiv, 11 jucători, dintre care Komatina a înscris 12 puncte, Lazar 10 cu 8 recuperări, Gajic tot 10 cu 9 recuperări, și Dragoste tot 10 puncte, iar Mirkovic 9, Brown 8 cu 9 recuperări, Kelemen 6 și Mocrițchi 3.

În celălalt meci al zilei în sala ”Transilvania”, CSO Voluntari – CSM Târgu Jiu 109:67.

Clasamentul final al Grupei C preliminare: 1. BC CSU Sibiu 2-1 5 puncte (coșaveraj 279:248); 2. CSO Voluntari 2-1 5p (285:237), 3. SCM Timișoara 2-1 5p (264:215), 4. CSM Târgu Jiu 0-3 3p.

ACS U-BT Cluj a câștigat Grupa A cu 3 succese iar SCM U Craiova cu 4 victorii Grupa B, inclusiv împotriva orădenilor de pe 2.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = opt

 


Ultimele articole din categoria Baschet: