SCM Timișoara, cursă de urmărire eșuată la limită

Baschetbaliștii Timișoarei au debutat întârziat cu un eșec pe teren propriu în noua ediție de campionat a Ligii Naționale de seniori, ultimii care au luat startul în campania 2021/2 a elitei sub panouri, 73:74 (37:42) în duelul alb-violet televizat de la ora 17:15 din sala ”Constantin Jude” cu FC Argeș Pitești, în continuarea etapei a II-a. Pregătiți de un fost antrenor al celor de pe Bega, Tudor Costescu, oaspeții din Trivale și-au revenit în sfertul secund după un început bun al băieților lui Dragan Petricevic și au rezistat asalturilor acestora, gazde care au ratat o răsturnare decisivă de situație pe ultimul atac. 

După ce au fost autorii scorului record al acestui debut de campionat, 56:114 sâmbătă la Miercurea Ciuc pe terenul învinșilor timișorenilor în optimile Cupei României, alb-violeții Piteștiului au semnat în runda a II-a primul succes la limită al ediției 2021-2022, și tot în deplasare, unic triumf pe teren advers în etapa secundă a campaniei în curs, care mai are însă alte două partide în program, încă nedisputate, de exemplu duelul SCM U Craiova – U-BT Cluj fiind lăsat pe 27 octombrie.

Dacă runda inaugurală, demarată joia trecută sub Feleac și din care jocul CSO Voluntari – SCM Timișoara a fost amânat, a fost dominată de echipele vizitatoare, cu 5 succese, față de cele două ale gazdelor, în schimb etapa a II-a, intermediară la mijlocul acestei săptămâni, a consemnat 5 triumfuri ale grupărilor organizatoare și unul singur al oaspeților, în sala ”Constantin Jude”. 

S-au mai consemnat rezultate strânse în acest debut de campionat, ploieștenii impunându-se sâmbătă la Galați la două puncte diferență în etapa I iar CSO Voluntari trecând ieri în runda a II-a cu 84:81 pe teren propriu de oponenții de duminică ai timișorenilor, de la CS Dinamo, însă deznodământul de pe Bega a fost chiar la limită, în condițiile unei partide relativ sărace în puncte, chiar dacă alte 3 meciuri au înregistrat un total și mai redus al punctelor înscrise.

Fără meci jucat de marțea trecută, când treceau lejer acasă de harghiteni, elevii lui Petricevic au început mai bine în componența de start Lilov, Strong, Gajic, Komatina, Petrescu, așadar și cu 3 noi achiziții la debutul acasă în campionat, câștigând sfertul inaugural în care au condus și destul de clar, dar au fost și mai categoric dejucați de ”violeții” lui Costescu în sfertul dinaintea pauzei, astfel încât scorul după 20 de minute era 37:42, relativ strâns grație unei redresări a bănățenilor, după ce oaspeții izbuteau o mare răsturnare de scor.

SCM Timișoara și-a continuat cursa de urmărire după pauză și a câștigat sfertul final, insuficient însă pentru a învinge, ratând ultimul atac al întâlnirii desfășurate în fața unei asistențe restrânse: 22:17, 15:25, 17:20, 19:12.

Petricevic a jucat 10 componenți, însă dintre aceștia noua achiziție Rogava nici 10 minute, veteranul pivot Lazar nici opt iar Mochrițchi două minute – și singurul care n-a marcat dintre învinși, capitol la care trioul Strong, Lilov, Gajic a contribuit cu peste 50 de puncte, primii 2 cu câte 19 puncte fiecare, pe când Tudor Costescu a apelat la numai 9 baschetbaliști, cu un număr mai uniform ridicat de minute jucate de nucleul de bază, completat de internaționalul Măciucă – un sfert de oră pe teren, Voinescu peste 10 minute iar Axinte cinci.

De fapt, învinșii au strâns nu mai puțin de 58 de puncte cu 5-ul de start, față de cele 45 ale piteștenilor, timișorenii remarcându-se și printr-un run de 15 puncte, ceea ce le conferea un avans de 14 puncte, anihilat însă de vizitatori. 

Mai preciși la aruncările de două puncte, cu un procentaj peste 50%, față de cel de 40% al bănățenilor, adversare la egalitate în ceea ce privește procentajul reușitelor de la distanță, sub 50%, cu dificultăți mai mari pentru argeșeni la aruncările libere.

Dar chiar și-așa au scos-o la capăt într-un meci cu 7 schimbări a formației la conducere și 4 scoruri de egalitate. În nota învingătorilor, coșgheterul întâlnirii, ex-timișoreanul Mladen Jeremic, acum marcator pentru ”violeții” din Regat, cu 22 de puncte, izbutind 5 aruncări reușite de două puncte din 7 încercări și 4 ”trițe” din 8 tentative, dar în schimb 9 libere din 15 asemenea aruncări. 

Milos Komatina a deschis scorul la a treia aruncare a gazdelor iar internaționalul Tudor Gheorghe l-a răsturnat în minutul 2 la a treia aruncare a oaspeților, 2:3, în condițiile în care vizitatorii au mai început cu Voinescu, Jevtovic, Gajovic și Fitzpatrick, după care ”albii” lui Petricevic s-au arătat a fi foarte inspirați în ofensivă, cu un parțial de 15:0 în doar 3 minute, inițiat de Ivan Lilov cu aruncări de două și 3 puncte, completat de Edward Petruescu șiu realimentat de același Lilov cu alte două ”trițe”, Strong marcând și el primul coș în campionat pentru bănățeni… 17:3 în minutul 6.

Costescu a apelat la Jeremic și Măciucă iar sârbul a dat startul revirimentului argeșean, cu 3 coșuri de două puncte și unul de la distanță, completat fiind de Thornton și Voinescu, 20:17 în secundele dinaintea pauzei după un parțial de 0:10.

Focul de paie timișorean era ca și stins dar, chiar și așa, gazdele tranșau primul sfert cu 22:17, prin liberele lui Mirkovic din ultimele 3 secunde.

Petricevic a efectuat 4 schimbări la startul sfertului secund iar FC Argeș a egalat deja din primul minut prin coșurile lui Thornton și Fitzpatrick – nord-americanii Piteștiului, 22:22, Jeremic preluând apoi conducerea în minutul următor, 22:24. Strong a făcut 25:24, Jeremic l-a imitat de la distanță dar apoi și Lilov, 28:27.

După care coșurile brusc au ”secat”, egalare din libera lui Jevtovic și o reușită de la distanță a lui Thornton, 28:31 la mijlocul sfertului secund. Cu timp de odihnă solicitat de gazde, însă tot ”violeții” punctau, 28:33 prin Gajovic, pe când timișorenii doar de la libere, prin Rogava, imitat de Tudor Gheorghe. Mai preciși și în continuare tot argeșenii, prin Jevtovic din semicerc și ex-timișoreanul Gheorghe de la distanță, 30:40 cu două minute înaintea pauzei.

La care Dragan Petricevic a solicitat un timp de odihnă și Strong a punctat și din semicerc, și din afara sa, 35:40, ultimele atacuri fiind valorificate de Gajovic respectiv același Strong… 37-42 la pauză după 15:25 în sfertul doi.

Aveau oare timișorenii forța să răstoarne soarta jocului? 

Cu două schimbări, gazdele au început din nou mai bine și au egalat în 72 de secunde din mâna bulgarului Ivan Lilov, de la distanță dar și din semicerc, 42:42, însă același Jeremic a punctat și de-afară, 42:45. Strong egala și el, coș cu fault, însă Jeremic a dat semnalul desprinderii argeșene, completat de compatriotul său Gajovic și de la distanță, și din apropiere, o ”triță” semnând și Gheorghe. Încă un parțial de 0:10 al piteștenilor, până în minutul 24: 45:55.

Inconstanță de ambele părți, ”violeții” dând ocazia ”albilor” să mai revină o dată, prin Lazar și Gajovic – de la distanță: 50:55. Însă Jeremic și Jevtovic au făcut jocul trupei mai consistente, desprinsă chiar și la 12 puncte, 50:62. Și totuși, Mirkovic de la distanță și Gajic cu o liberă au semnat ultimele puncte ale sfertului 3 în contul gazdelor, realimentându-le speranțele… 54:62.

Deșarte însă, căci chiar dacă timișorenii au forțat din nou și au redus din diferență în special grație jocului sub panou cu localnicul Alexandru Olah pus în valoare, cursa de urmărire a eșuat în cele din urmă la limită, deși gazdele păreau a lăsa senzația că au capacitatea de a răsturna situația. În revenire de la -11 în minutul 32 la -4 în minutul 37, 67:71 printr-un alt coș al lui Gajic din semicerc

Același Nikola Gajic apropia gazdele la 71:74 la intrarea în minutul final iar Strong făcea 73:74 cu 36 de secunde rămase de jucat, după care piteștenii au ratat ultimul lor atac, prin Gheorghe, dând din nou șansa ”albilor” să aibă ultimul cuvânt. Fără a profita și de astă dată. Strong ratând din semicerc în antepenultima secundă. Înfrângere la limită acasă, după o cursă de urmărire nereușită.

Darrion Strong a strâns totuși 19 puncte, la fel ca și Ivan LilovNikola Gajic marcând 13 puncte, Olah 6, Petrescu și Mirkovic câte 5, iar Rogava, Komatina și Lazar câte două fiecare.

Mai atenți la recuperare, cu Jevtovic autor a 12 din totalul de 36 al învingătorilor, față de cele 29 ale bănățenilor, ”violeții” din Trivale s-au bazat pe doar 7 marcatori dintre care 4 mai preciși, Mladen Jeremic înscriind 22 de puncte, Tudor Gheorghe 14 puncte iar Goran Gajovic și Nikola Jevtovic câte 11 puncte fiecare, pe când americanii câte 7 respectiv șase, în vreme ce Chirof și Gavrilă au rămas tot meciul pe bancă.

Rezultatele etapei a II-a și programul rundei a III-a, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet. Duminică după-amiază de la 17:15 pe DigiSport, timișorenii în Sala Dinamo. Iar apoi vor veni pe Bega focșănenii, dar în general și noul campionat e tot o parodie numai bună de bifat sub carâmbul mascaradei ”pLandemiei”, căreia protagoniștii îi sunt complici prin lipsa atitudinii imperios necesare. Să nu le pară care cumva rău într-o bună zi, când nimic nu va mai fi de făcut.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: