SCM Timișoara, debut în Cupa României la CSM Sighetu Marmației, locul 2 la nivelul 3

De pe terenul campioanei, în Bihor, unde s-a impus sâmbătă în Top6 din campionat, pe cel al unei grupări de la nivelul 3 valoric în Liga Națională de baschet masculin, în Maramureș, unde SCM Timișoara va debuta miercuri în manșa I din ”dubla” pentru accederea în sferturile Cupei României. U-BT Cluj, deținătoare a trofeului care va juca duminică în sala ”Constantin Jude”, dar și finalista învinsă CSM CSU Oradea precum și BC CSU Sibiu sunt scutite de optimi, în care, dintre echipele din Top6, BCM U FC Argeș este în toiul meciului la Târgu Mureș, ”violeții” de pe Bega vor evolua mâine la CSM Sighetu Marmației iar craiovenii pe 6 februarie la Mediaș.

SCM Timișoara debutează în nordul țării în noua ediție a Cupei României, după victorii contra favoritelor la startul în Top6

Piteștenii, ultimii în ierarhia din Top6 după primele două etape din turul zonei de elită, runde în care doar timișorenii s-au impus de tot atâtea ori, s-au detașat categoric în această seară de la ora 18 în manșa I a optimii pe terenul liderului din grupa a III-a valorică, în care evoluează și CSM Sighetu Marmației, și anume CS Municipal Târgu Mureș, urmașă a unei formații cândva printre cele mai puternice din țară, alb-violeții din Trivale tranșând primele 3 sferturi cu 19:22, 17:28 și 11:33 și cedându-l pe ultimul cu 25:16, rezultat final 72:99.

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara vor juca așadar două partide în această săptămână, una în Cupa României și una în Liga Națională, la mijlocul turului în Top 6. Iar alb-violeții au plecat astăzi spre Sighetu Marmației, pentru manșa întâi a turului al treilea din competiția eliminatorie, unde vor întâlni gazda CSM, a doua clasată pe palierul trei valoric, la 5 puncte după CS Municipal Târgu Mureș.

Maramureșenii dețin 14 victorii, suferind 6 înfrângeri, bilanț cu care îi devansează cu două puncte pe cei de la CSM 2007 Focșani, respectiv cu 4 pe ACS Târgu Jiu, urmată în aceeași grupă valorică de CS Rapid București și CSM VSKC Miercurea Ciuc.

CSM Sighetu Marmației a câștigat detașat vineri acasă în campionat, Allan Ralph Thomas înscriind 33 de puncte în victoria cu 82:52 (41:23) din sala de sport a Liceului Forestier local, tot 31 de minute jucând și Joshua Deon Turner respectiv Gregory Joseph Edwards, componenți ai unui 5 de start și cu Ciprian Albu și Lucian Țibîrnă. Elevii lui Emil Kosztelnik au dispus așadar de vrânceni mult mai clar în campionat decât o făceau în turul I al Cupei României, la fine de septembrie, cu 85:72 pe teren propriu în manșa I, cedând apoi cu 88:82 în returul de la Focșani.

Apoi, în turul secund, din octombrie, maramureșenii s-au impus în ambele manșe, cu 83:72 acasă cu CS Cuza Sport iar peste o săptămână și la Brăila, cu 96:100. În ceea ce privește alte apariții de luna aceasta în campionat, CSM a pendulat de la un categoric succes cu 78:39 cu rapidiștii, la o înfrângere pe 19 ianuarie pe terenul acelorași bucureșteni, cu 81:77.

Mai în largul lor pe teren propriu, cei din Sighetu Marmației vor mai juca săptămâna aceasta și în campionat, vineri, la Miercurea Ciuc.

SCM Timișoara a fost în schimb calificată din oficiu în aceste optimi de finală parțiale, cu 4 duble manșe, bănățenii urmând a juca returul acasă cu ocupanta locului al doilea din ”Grupa Albastră” la mijlocul săptămânii viitoare, între dificilele întâlniri din Top6 cu U-BT Cluj, duminică de la ora 20 pe teren propriu, respectiv la Pitești, luni 11 februarie de la ora 19, cu BCMU FC Argeș.

”Violeții” au aflat totodată că au 2 convocați în reprezentativa de seniori a României pentru ”dubla” cu Macedonia, pe 21 februarie la Ploiești, respectiv la Priștina cu Kosovo, trei zile mai târziu, și anume pe Cătălin Baciu și Dragoș Diculescu, într-un lot cu 15 baschetbaliști, dintre care cei mai mulți, trei, provin de la BCMU FC Argeș, tot câte doi fiind cooptați de la clujeni și orădeni, conform selecției efectuate de Tudor Costescu și secundul Nenad Markovic în vederea partidelor din FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers.

”Urmează o perioadă cu patru meciuri în 11-12 zile. Mergem la Sighetu Marmației cu dorința de a juca un baschet bun și de a rezolva calificarea încă de la primul meci. Nu vom subestima adversarul și sper că nu vom avea accidentări”, a spus Cristian Bota, antrenorul SCM Timișoara.

Returul este programat miercuri, 6 februarie, de la ora 18, în sala Constantin Jude. Până atunci, bănățenii vor juca așadar tot acasă, duminică, de la ora 20, cu U-BT Cluj-Napoca, în etapa a III-a din Top 6. 

Pentru conformitate, la pregătirile lotului național de seniori se vor mai prezenta și Tudor Gheorghe, Iulian Orbeanu și Radu Paliciuc – toți de la BCMU FC Argeș Pitești, Giordan Watson și Bogdan Nicolescu de la CSM CSU Oradea, Rolland Torok și Nandor Kuti de la vizitatoarea de duminică a bănățenilor, U-BT Cluj, Mirel Dragoste de la BC CSU Sibiu și Bogdan Popa (SCMU Craiova), așadar toți de la grupări din Top6, dar și Daniel Ioniță (Dinamo Știința București) și Radu Vîrna (Steaua București), de la formații de pe palierul secund valoric, iar de peste hotare Emanuel Cate (UCAM Murcia) și timișoreanul Alexandru Olah (Kangoroes Basket Mechelen).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× cinci = 30

 


Ultimele articole din categoria Baschet: