SCM Timișoara desprinsă după pauză, run de 20 puncte, 14×3

Baschetbaliștii Timișoarei au revenit în această după-amiază în sala ”Antonio Alexe”, în care începeau campionatul cu victorii în 10 și 11 decembrie, pentru două meciuri azi și mâine respectiv pe 20-21 ianuarie, miercuri-joi săptămâna viitoare, primul câștigându-l de la ora 16 printr-o desprindere după pauză în fața unor harghiteni cu mai puține succese și penultimii în a 3-a grupă valorică la întreruperea sezonului trecut în martie 2020.

Opt dintre cele 13 localități de pe harta Ligii Naționale de baschet masculin au găzduit meciuri în primele patru reuniuni după noul sistem de întrecere din ediția în curs, Oradea adăugând zilele acestea alte 4 partide celor șase disputate până acum în sala ”Antonio Alexe”, unde ”violeții” de pe Bega se înclinau bihorenilor cu 75:68 în 13 decembrie 2020, la încheierea reuniunii inaugurale, după victorii la două respectiv 8 puncte diferență în ”rodajul” cu cei din Galați și Târgu Jiu.

Astăzi, în Țara Crișurilor s-au întâlnit două echipe care încă n-au jucat acasă în acest campionat, acoladă în care mai intră bucureștenele și cei din Galați respectiv Pitești, timișorenii detașându-se categoric în a doua jumătate a meciului cu cei din Miercurea Ciuc.

Bănățenii au abordat cu prima șansă acest meci înaintea căruia 3 formații îi devansau la numărul de victorii dintr-un număr mai ridicat de jocuri disputate, iar alte 5 îi devansau la numărul succeselor în cont dintr-un număr egal sau mai scăzut de jocuri disputate. Cu alte cuvinte, SCM Timișoara era nevoită să-și confirme statutul de favorită.

Neconvingătoare până la pauză, 36:33, desprinsă categoric în partea a doua, 83:55, cel mai detașat triumf ”violet” în campionatul în curs, grație câștigării fiecărui sfert, în progresie: 13:12, 23:21, 20:11, 27:11.

Ce-i drept, a întâlnit una dintre cele 4 trupe care n-a smuls până acum mai mult decât o victorie, una în 9 meciuri pentru CSM VSKC Miercurea Ciuc, învingătorii jucând și mâine tot de la ora 16 în compania unei alte grupări mai slab clasate, CS Municipal 2007 Focșani, cu două victorii din 9 apariții, și care de la ora 19, în această seară, dă piept gazdelor orădene.

Iar apropo de orașele gazdă, Sibiu a ținut până acum 18 meciuri din noua ediție, Craiova 9 iar Constanța, Târgu Jiu, Focșani și Voluntari câte 4 fiecare, Cluj organizând trei. Dar zilele acestea se joacă tocmai la Oradea și Cluj, dar și la Constanța, iar săptămâna viitoare tot la Oradea dar și la Sibiu respectiv Focșani, bănățenii întâlnind în 20-21 ianuarie pe SCM U Craiova și CS Dinamo, formații din sud care dădeau piept în ultima reprezentație a săptămânii trecute, pe 8 ianuarie, 79:78 pentru bucureșteni în Bănie.

Și pentru a completa paranteza, dacă tot s-a jucat într-un colț de țară, la Constanța, s-ar putea juca și în celălalt, la Timișoara, criteriul geografic al programării întâlnirilor în zona centrală a României nefiind așadar unul care să și excludă implicit extremitățile. Iar apropo de harta baschetbalistică a țării, parcă a fost într-un alt veac dominația Ploieștiului…

Acum o săptămână, în eșecul cu 77:62 în fața gazdelor din Voluntari, la o zi după victoria cu 80:66 în fața celor din Constanța, ”violetul” Lewis Stallworth IV a suferit o accidentare care l-a scos de pe convocatorul pentru Oradea, unde Petricevic și Bota au apelat la 5-ul de start Mocrițchi, Mijajlovic, Brown – cpt., Mirkovic, Olah, completați pe parcurs de pe bancă de Gajic, Dragoste și Komatina, iar în mai mică măsură de Schipor, Kelemen, Banciu și Cordea.

De partea cealaltă, harghitenii s-au bizuit pe numai 10 jucători, la start cu Zerkula, Laane, Corpodean – cpt., Shepherd și Chatkevicius.

Iar debutul le-a fost defavorabil, Brown și Mijajlovic semnând ”trițe” pentru timișoreni, 8:0 Olah, la care Corpodean a spart gheața după 3 minute. Și totuși, Shepherd a recuperat rapid handicapul, coș cu fault, și un alt coș tot pe mâna sa, Mijajlovic ochind și el de la distanță, 11:7 în minutul 6. Jocul trena apoi, abundând în erori și ratări, cu reușite strict în contul lui Brown iar în ultimele 3 minute în dreptul lui Corpodean, două coșuri… 13:12.

La limită pentru favoriți, numai 2 marcatori ai outsiderilor.

Care preluau însă conducerea cu primul coș al sfertului 2, Laane – de la distanță după jumătate de minut, la care Dragoste egala iar Chatkevicius prelua și el conducerea pentru ciucani, coș cu fault. Iar tot Laane făcea 15:20 în primele numai două minute. De la 8:0…

Mocrițchi și Șerbănescu înscriau de la distanță, și tot Mocrițchi – coș cu fault, iar tot el egala, Magusar menținându-i pe ciucani în frunte, 23:26 la mijlocul sfertului 2. Coșurile lui Olah răsturnau scorul dar alternanța la conducere încă funcționa, ”triță” Shepherd. Tot Olah reducea din handicap, 29:30, Movileanu dar și Brown marcând de la distanță. Iar Gajic cu 4 secunde înainte de pauză, timișorenii în sfârșit din nou la conducere… 36:33.

”Trița” lui Mijajlovic și coșul lui Dragoste majorau rapid diferența imediat după pauză tot la 8 puncte avans, precum în debutul jocului, iar timișorenii nu aveau să se mai uite în urmă… ”Triță” Brown și 10 diferență la mijlocul sfertului 3, fără ca harghitenii să marcheze pentru aproape 3 minute, ”secetă” neostoită cu tot cu un timeout.

În mână de la distanță, Brown și Dragoste în succesiune, 11 avans, o altă ”triță” a lui Komatina majorând diferența la 12 puncte, cel mai mult până atunci, 56:44 la finele sfertului 3. Diferență mai mult decât dublată în sfertul final, fără istoric, galop de sănătate alb-violet, cu rotație completă.

Abordat cu coșurile lui Brown și Olah de la distanță, 63:46 într-un singur minut din primele două ale sfertului 4 – tonul dat ultimelor zece minute: Învingătorii s-au desprins și pe greșelile ciucanilor, 25 de puncte din turnovers, SCM izbutind un mai rar run de 20 de puncte, de la 63:49 la 83:49, aproape 6 minute fără coș primit… 27:11, final 83:55. Diferența era însă la un moment dat și mai mare, 34 de puncte în penultimul minut, Mirkovic de la distanță… 

Săgeată ascuțită de astă dată a timișorenilor, cu 14 reușite de 3 puncte din 34 de aruncări, 3 din 10 în contul lui Brown, 3 din 7 al lui Mijajlovic, într-un joc cu numai 13 aruncări libere acordate în total, câte două ratate de fiecare parte.

Individual, Brown a revenit vioară întâi ca minute jucate, peste 31, cu 17 puncte și 8 recuperări, câte 30 de minute evoluând Mirkovic și Mijajlovic, cu 13 respectiv 11 puncte marcate, dar și alte contribuții, 5 recuperări și 4 pase decisive Mirkovic,  6 recuperări și 8 pase decisive Mijajlovic. Peste 20 de minute au jucat Olah și Mocrițchi, centrul cu 14 puncte și 7 recuperări, Mocrițchi – 3 puncte. Iar 9 puncte Dragoste și câte 8 Gajic și Komatina.

De la învinși, Shepherd și Corpodean câte 11 puncte, Chatkevicius 9, Laane și Magusar câte 7, Movileanu 5, Șerbănescu 3, Lokodi două.

Oarecum aidoma desprinderii de alți outsideri, constănțenii, atunci strict pe final și la o diferență pe jumătate decât cea de azi. Punct și de la capăt, mâine de la ora 16.

Rezultatele serii și programul de vineri, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: