SCM Timișoara – Dinamo Știința București în 13 și 20 martie pentru un loc în Final4 al Cupei României

SCM Timișoara, semifinalistă a ediției trecute a Cupei României la baschet masculin, va juca împotriva lui Dinamo Știința București în dubla manșă de luna viitoare a campaniei în curs în întrecerea eliminatorie, pentru un loc în turneul Final4, conform tragerii la sorți a sferturilor competiției, efectuată astăzi de la 11 de Federația Română de Baschet.

Timișorenii s-au calificat în sferturi prin a trece detașat acum două săptămâni respectiv săptămâna trecută de CSM Sighetu Marmației, în dubla manșă din optimi, 57:84 în Maramureș și 95:69 în Banat.

Anul trecut, în sferturile de finală, SCM Timișoara a dispus în manșa unică din turneul final de 8 echipe din județul Covasna cu 103:101 de cei din Sibiu, calificându-se pentru semifinalele de a doua zi de la Sfântu Gheorghe, tot în sferturi jucând atunci și BC Timba, depășită de Steaua EximBank cu 103:55.

De astă dată, elevii lui Cristian Bota îi vor avea în față pe alb-roșii din capitală, de care au trecut tur-retur în Grupa valorică A din faza I a campionatului în curs al primei ligi. Dinamo Știința București, redirecționată în a doua serie valorică din campionat după ce se clasa ultima în Grupa A, s-a calificat în sferturile Cupei prin a trece tur-retur de constănțeni, 61:97 în deplasare la ABC Athletic și 79:65 în capitală.

Dubla manșă cu dinamoviștii este programată pe 13 și 20 martie, turul la Timișoara.

Bănățenii aveau parte în campania anterioară de o mai dificilă intrare în sferturi, trecând de craioveni cu 76:82 în Bănie și pierzând apoi returul pe Bega cu 103:105.

Astăzi se împlinește un an de zile de când U-BT Cluj a câștigat în Sepsi Arena ediția trecută a Cupei României, 64:61 (37:34) cu CSM CSU Oradea, Sakic fiind principal marcator al alb-negrilor, cu 14 puncte, față de cele 18 ale lui Richard pentru bihoreni. De puțin câștigau clujenii la Sfântu Gheorghe și cu o seară înainte semifinala din Final4, 77:75 cu SCM Timișoara, după ce la pauză scorul era egal, 36:36, Diaz, Jeremic și Komatina înscriind atunci cele mai multe puncte ale bănățenilor, 16, 15 respectiv 14.  

Finalistele de anul trecut, din Cluj și Oradea, precum și gruparea din Sibiu respectiv Steaua, au fost scutite de faza optimilor de finală, calificându-se direct în sferturile care mai programează luna viitoare partidele U-BT Cluj – BCM U FC Argeș, BC CSU Sibiu – SCM U Craiova și CSM CSU Oradea – Steaua București.

SCM U Craiova s-a calificat în sferturile de finală după ce a pierdut miercurea trecută cu 88:86 la Mediaș și s-a revanșat aseară în returul de pe teren propriu cu 89:64 (53:30) în dauna celor de la CSM, Goran Gajovic înscriind 19 puncte și reușind 13 recuperări pentru echipa lui Aleksandar Todorov.

BCM U FC Argeș se califica de miercurea trecută, după o dublă victorie, aidoma timișorenilor, cu 72:99 în manșa I la Târgu Mureș, respectiv cu 116:78 în returul cu CS Municipal.

Până la sferturi însă, tot luna aceasta, joia viitoare, pe 21 februarie de la ora 18, la Ploiești, reprezentativa de seniori a României, și cu 2 jucători convocați de la SCM Timișoara, va evolua în compania Macedoniei în preliminariile EuroBasket. Ulterior, tricolorii vor juca și în 25 februarie în Kosovo.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 13

 


Ultimele articole din categoria Baschet: