SCM Timișoara, încă un succes, cu clienții din Cupă

Baschetbaliștii Timișoarei au revenit astăzi pe teren la nici 24 de ore după încheierea meciului inaugural al noului campionat în Liga Națională, câștigându-l și pe acesta, dar mai clar și chiar fără emoții, grație desprinderii încă din primul sfert la 15 puncte diferență de clienții lor de luna trecută din Cupa României, cei de la CSM Târgu Jiu, care s-au bazat din nou tot pe numai 7 jucători, precum în noiembrie. Alb-violeții începeau tot cu 15 puncte avans și ultimul sfert, triumf just după o partidă meschină în reușite ca repetiție pentru mai atractivul duel de duminică seară în compania gazdelor orădene: 71:63 (44:34) pentru SCM Timișoara.    

Baschet de slabă factură calitativă în versiunea federală cu prime etape de campionat în stil turneu în zile consecutive după o pauză a Ligii Naționale de 9 luni, repornirea motoarelor fiind anevoioasă, într-un regim de avarie prin prisma absenței rotației în efectivul gorjenilor, victime ca și sigure în sala ”Antonio Alexe”. 

Iar SCM Timișoara și-a simplificat rezolvarea ecuației, deschizând scorul și desprinzându-se la 6 puncte diferență în primele 3 minute ale meciului de la ora 16, avans mai mult decât dublat în sfertul I grație unui run de 12 puncte, 25:10 înaintea ultimului minut, Mirkovic contribuind cu 8 puncte în a doua jumătate a perioadei, Gajic cu 7 în primele câteva minute, Stallworth IV cu șase iar Sherwood Brown cu 4.

Cu opt replica și Spurgeon pentru gorjeni, reducând din diferență de la distanță, 25:14 la finele primelor zece minute. Avans la adăpostul căruia timișorenii au copiat alternanța din meciul câștigat joi după-amiază, sferturile 1 și 3 adjudecate, celelalte două – pierdute… 25:14, 19:20, 18:13, 9:16.

Dat fiind statutul de favoriți cerți, timișorenii fără Komatina au exersat o rotație mai amplă, cu 10 jucători utilizați, dintre care nouă cel puțin 11 minute fiecare, în frunte tot cu Sherwood Brown, 34 de minute pe teren și din nou principal marcator, cu 15 puncte și 7 recuperări, fiind unul dintre cei 3 elevi ai lui Petricevic care au ochit totuși o dată de la distanță. Căci învingătorii n-au forțat aruncările de 3 puncte, numai 20, dar nici n-au fost deloc în mână, țintind de numai trei ori.

Tot 15 puncte a înscris și Lewis Stallworth IV, cu 5 assists în 28 de minute pe teren, timpi sensibili egali și pentru Mirkovic, Olah și Gajic, autori a 12, 10 respectiv 9 puncte. Dintre componenții 5-ului de start, Mocrițchi n-a marcat deloc în aproape 18 minute jucate, veteranul pivot Lazar punctând în schimb în 6 din 7 aruncări, 9 puncte și 4 recuperări în 13 minute jucate, cu un punct și în dreptul lui Mijajlovic, peste 11 minute pe teren. Nu mult mai mult a jucat Dragoste, fără puncte în cont, aproape deloc Kelemen. 

Cei de pe Jiu, apropiați la 7 puncte în cursul sfertului final, fără a putea însă și răsturna situația, s-au bazat mult pe mâna lui Jacob Alt Spurgeon, cu o treime din reușitele învinșilor, coșgheter cu 21 de puncte și procentaje excelente, 5 din 5 de la distanță, 3 din 4 din semicerc, adăugând 6 recuperări în aproape 38 de minute jucate. Întrecut la acest capitol de pivotul Allen, integralist cu double-double, 15 puncte și 14 recuperări, mai mult jucând și Rogava, peste 32 de minute, marcator a 9 puncte și autor a zece assists.

În linii mari un meci însă fără istoric, timișorenii conducând deja cu 31:14 în minutul 12 după ce primele 6 puncte ale sfertului secund erau marcate de Lazar, și desprinzându-se chiar la 19 puncte avans în sfertul următor, 55:36 după liberele lui Stallworth IV.

Victorie bifată dar care nu poate spune prea multe, în contextul în care gorjenii erau depășiți și ieri cu 90:65 de bihoreni, împotriva cărora apelau la 11 componenți, cu Allen aproape integralist.

Iar apropo de gazde, pe seară s-a completat și etapa a II-a a turneului de la Oradea, CSM CSU – CS Municipal Galați 87:69, după câștigarea primelor două seturi de către moldavi: 15:21, 18:19, 23:20, 31:9. 

CSM CSU Oradea – SCM Timișoara se va juca duminică de la ora 19:30. Într-un alt meci al zilei și al rundei a II-a, dar în turneul de la Sibiu, FC Argeș – CSM 2007 Focșani 89:76. Iar la această oră se mai joacă două meciuri, tot pe Cibin dar și în triunghiularul de la Cluj. Rezultatele și programul, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: