SCM Timișoara învinge și în capitală dar e tot mai strânsă cu ușa de datorii

SCM Timișoara a devenit în această seară prima formație care să închidă conturile înainte de termen în disputele eliminatorii de clasament din zonele 1-4 și 5-8, impunându-se și în București, 76:91 (40:46) după ce a cedat de puțin dinamoviștilor numai sfertul secund, însă calificarea obținută din doar două meciuri în dauna celor din capitală s-a conturat sub apăsarea termenului limită de stingere a datoriilor clubului către foști jucători, fixat pentru 20 mai. ”Violeții” au tranșat așadar detașat directele ocupantelor locurilor 5 și 8 după faza anterioară a Ligii Naționale, reintrând astfel în duelurile finale pentru păstrarea poziției a cincea la capătul ediției 2018-2019, însă neachitarea până luni a restului de 70.000 de euro, aproape jumătate din suma totală, ar atrage grupării de pe Bega o amendă de 25.000 de franci elvețieni. 

Datorie împlinită sub panouri, baschetbaliștii Timișoarei învingând în deplasarea de la ora 18 în București, pe sferturi 20:28, 20:18, 21:24, 15:21 cu CS Dinamo Știința, ceea ce echivalează cu calificarea în disputele după sistemul ”două victorii din 3 meciuri” pentru locul 5 în clasamentul final al acestei ediții a întrecerii elitei masculine, vechi datorii ce dau însă bătăi de cap în birouri, SCM având termen până luni pentru a achita aproape jumătate din restul de plată către Low, Nenad Milosevic, Nikolov și Shiloh. 

O întârziere a plății ar induce o amendă consistentă, dar clubul timișorean se află într-o situație chiar și mai delicată, Federația Română de Baschet convocând pentru miercuri 22 mai Biroul Federal, pe ordinea de zi cu somația recepționată dinspre FIBA de a întrerupe participarea grupării alb-violet în Liga Națională în cazul nerespectării hotărârilor punitive din partea Tribunalului Arbitral de Baschet, BAT. 

Bănățenii așteaptă acum deznodământul duelului BCMU FC Argeș – Steaua, programat sâmbătă la ora 18:30 la Pitești și decisiv pentru conturarea celeilalte participante la întâlnirile pentru locurile 5-6, după ce atât cei din Trivale cât și bucureștenii au fructificat până acum avantajul terenului propriu, cu 87:64 respectiv 73:70, revanșă a celor din capitală. 

În semifinalele pentru medalii, cei de pe Cibin au obținut și ei deja două victorii, dar strict pe teren propriu, 83:61 și 88:59 cu SCMU Craiova, BC CSU Sibiu mai având nevoie de o victorie în Bănie, unde sunt programate meciurile 3 și 4, vineri și duminică. Mai echilibrat este penultimul act între CSM CSU Oradea și U-BT Cluj, 86:90 în deplasare pentru bihoreni dar și 92:82 pentru cei de sub Feleac în cea de-a doua partidă acasă, următoarele fiind programate sâmbătă și luni, iar la nevoie, un al cincilea meci decisiv joia viitoare.

SCM Timișoara a scăpat în schimb de emoții, asigurându-și prezența în meciurile pentru locul 5 după ce a condus fără excepție încă din minutul 2 al ieșirii în capitală, când Diculescu prelua conducerea, 3:5 după ce Randolph egala de la distanță în primul minut reușita similară a lui Stefanovic. După 9 puncte consecutive, oaspeții au rămas la timona jocului, cu Sherwood Terrell Brown autor al unui double-double, 26 de puncte în tot atâtea minute jucate și 11 recuperări, Komatina și Pesakovic înscriind câte 17 puncte în 31 de minute pe teren, cel de-al doilea și cu opt pase decisive, iar Randolph 15 puncte, Baciu și Stojadinovic marcând câte șapte iar Diculescu două. La învingători a mai jucat și Coconea, aproape 10 minute, iar Penciu, Mocrițchi și Ursan nici două minute fiecare.

Al doilea marcator al partidei, din tabăra lui Tudor Costescu, dominată clar la recuperări, 31 la 46, Marcu Badiu înscriind 23 de puncte.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Baschet: