SCM Timișoara lasă garda jos după pauza duelului violet

Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au condus permanent în primele 3 sferturi ale jocului inaugural din această seară din etapa a III-a în Grupa valorică A a Ligii Naționale, pe alocuri chiar și cu 14 puncte avans spre mijlocul sfertului secund sau 13 puțin după pauza deplasării de la ora 18 în Trivale, însă au primit treptat tot mai multe puncte în partea a doua a disputei învinselor din primele două runde, în cele din urmă cedând spre final de o manieră similară eșecului acasă cu clujenii, și tot strâns: 96:91 (38:46) pentru BCMU FC Argeș Pitești.

După o primă pereche de jocuri dintre cele mai dificile, pe terenul campioanei din Oradea și în sala ”Constantin Jude” cu clujenii, pierdute la 11 respectiv numai 4 puncte diferență, alb-violeții bănățeni au fost astăzi la startul unei ”duble” în deplasare, măcar la fel de dificilă în calitate de oaspeți, și care va fi completată miercuri de la ora 18 la Sibiu, prima parte a periplului fiind ratată de puțin, pe seama lăsării gărzii jos în sfertul trei, în care au fost ajunși la final din urmă la 69, și a continuării reculului și în ultimele zece minute: 16:25, 22:21, 31:23, 27:22.  

Destul de aproape de prima victorie dar nu și suficient, ”violeții” din Trivale reabilitându-se în schimb cu un prim succes după corecția cu 95:69 de la Sibiu, dar cei de pe Bega contabilizând pe de altă parte și a treia înfrângere din tot atâtea apariții, completată de remarca pe seama eșecurilor suferite pe rând în fața steliștilor de învingătoarele lor din primele două runde, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj, bucureștenii revenind în ultimul sfert al celui de-al doilea meci al serii, 67:71 (19:21, 17:17, 17:11, 14:22) în Polivalenta de sub Feleac.

Și de-această dată timișorenii au fost în meci, însă au fost întrecuți tocmai de mâna unor foști componenți ai grupării din ”Constantin Jude”, Mladen Jeremic și Ivan Siriscevic adunând aproape jumătate din punctele argeșenilor aflați la prima apariție acasă după eșecuri în Ardeal, și ei tot la 4 puncte handicap în fața clujenilor dar pe terenul acestora. Jeremic a înscris 26 iar Siriscevic 20, primul mai contribuind de exemplu și cu 4 assists pe când cel de-al doilea și cu 6 recuperări, iar fiecare plus a contat în cât se poate de echilibratul duel televizat, influențat negativ și în acest caz pentru SCM de imprecizia pe fondul insistenței în aruncările de la distanță, cu 5 tentative în plus față de gazde dar paradoxal cu mai puține reușite.

De partea învinșilor, Vladan Vukosavljevic s-a detașat drept coșgheter al partidei, double-double cu 30 de puncte și 11 recuperări în aproape 34 de minute jucate, cel mai activ, tot peste 30 de minute și așadar mai mult pe parchet decât principala tripletă a regățenilor la acest capitol, Siriscevic, Jeremic, Gheorghe, fiind și Komatina, care a înscris 13 puncte și a izbutit 5 recuperări respectiv două assists, urcând și până la 4 greșeli personale.

În cinciul de start Randolph, Diculescu, Brown, Komatina, Vukosavljevic, care au adunat împreună aproape 142 de minute jucate în Trivale, inclusiv cu peste 26 în dreptul lui Diculescu, o completare semnificativă venind de pe bancă la începutul meciului din partea lui Octavian Popa Calotă, cu 17 puncte, 9 assists și 4 recuperări, în vreme ce Stojadinovic și Pesakovic au fost rulați cu mică eficiență câte 13 minute iar Baciu doar trei, gruparea lui Perisic și Bota avea să înceapă foarte bine a doua deplasare a sezonului, luând avans în primele două minute prin 3 din primele cinci tentative din semicerc, grație lui Vukosavljevic, Komatina și Randolph… 0:6.

Abia după aproape două minute și jumătate aveau să spargă în sfârșit gheața și piteștenii, prin Gheorghe, profitând apoi temporar de primele două rateuri ale oaspeților de la distanță și apropiindu-se prin dunk-ul lui Sturanovic. Totuși, prima triță a meciului, ochită de Randolph, a sugerat cine impune ritmul inițial, chit că Jeremic începea să-și facă simțită prezența, smulgând un fault pe seama lui Diculescu.

Jeremic a semnat și el prima aruncare de 3 puncte pentru BCMU FC Argeș, 13:14 cu 3 minute și jumătate rămase din primul sfert, însă Vukosavljevic și-a intrat mai decis în atribuții, cu o serie de 6 puncte pentru timișoreni, completată de trița lui Komatina, dar și de punctele la potou ale lui Brown, unicat în ultimul peste un minut și jumătate al sfertului I… 16:25.

Piteștenii, care abordau partida televizată cu Gheorghe, căpitanul Jeremic, Paliciuc, Sturanovic și Korniienko, dar care aveau să se completeze mai uniform pe parcurs printr-o susținere superioară de pe bancă, în special prin Siriscevic, care avea în cele din urmă să strângă cele mai multe minute dintre ”Vulturi”, dar și prin Bishop, cu 10 puncte în 21 de minute, respectiv prin Ciotlăuș, Orbeanu și Person, fiecare cu 12-13 minute pe parchet, au izbutit să echilibreze disputa în sfertul secund, pe care și l-au adjudecat de fapt la limită, 22:21.

Pe parcurs său, Vukosavljevic a mărit la 13 puncte avantajul timișorenilor prin coșuri succesive, inclusiv de 3 puncte, iar Brown chiar la 15 după două minute și 7 secunde din sfertul doi, 18:33, însă împrospătările aduse din mers de amfitrioni i-au apropiat destul de rapid până la 35:37, în numai 4 minute și jumătate. Încă cu Diculescu reintrat, Vukosavljevic și Brown au pus 5 puncte la rând iar ultimul cuvânt tot vizitatorii l-au avut, prin Popa Calotă, cu 10 secunde înaintea pauzei… 38:46.

Iar alte 5 prime puncte și după pauză prin aceiași 2 jucători, Vukosavljevic și Brown, 38:51, gazdele reacționând abia după aproape două minute, prin mingea câștigată de Gheorghe și precizia căpitanului Jeremic, de la distanță. Semnal al revirimentului… Căci tot el i-a ținut apoi pe ”Vulturi” în meci și cu ripostele la coșuri timișorene, completat fiind ulterior cu nu mai puțin de 7 puncte consecutive de Ivan Siriscevic, 51:56.

În doi, Jeremic și Siriscevic i-au apropiat și mai mult pe piteșteni, la limită, 57:58 la mijlocul sfertului 3, în ciuda unui timeout solicitat de Perisic, meciul devenind care pe care. Cu timișorenii totuși desprinși din nou într-un singur minut și jumătate, la opt puncte diferență, 58:66, dar și pierzând apoi din nou teren în fața argeșenilor, într-o permanentă rotație și odihnindu-i pe rând pe Jeremic și Siriscevic. Cu forțe proaspete, căpitanul a țintit din nou de la distanță și n-a putut fi oprit decât prin fault de Brown, retras fără a mai reveni. Egalarea, cu 45 de secunde înaintea încheierii sfertului trei, din aruncările libere fructificate de Ciotlăuș… 69:69. Ba chiar BCMU FC Argeș ar fi putut prelua în premieră conducerea în aceleași ultime secunde, Sturanovic ratând însă din căciulă.

Pe de altă parte SCM Timișoara a marcat primele puncte ale sfertului patru, 69:71, ultima dată când avea să preia însă conducerea, mai izbutind ulterior doar să egaleze, peste alte două minute la 74:74 după recuperarea lui Vukosavljevic la aruncarea de la distanță ratată de Diculescu, urmată de coș cu fault, comis de Gheorghe, iar ulterior pe o revenire de 5 puncte, 83:83 cu 4 minute și jumătate rămase de disputat.  

Jeremic a răspuns însă peste doar 8 secunde printr-o triță iar după ce Pesakovic a ratat din același procedeu, tot căpitanul gazdelor a mai fructificat și niște aruncări libere, sugerând un deja-vu, mai ales că scorul ajungea să sune identic celui din SCM Timișoara – U-BT Cluj, 86:90, iar avantajul regățenilor creștea în premieră chiar și la 6 puncte. Pe când oaspeții acumulau tot mai multe greșeli personale, Komatina și Diculescu urcând la câte 4 cu 4-5 minute înainte de final…

Popa-Calotă și Randolph au răbufnit totuși pentru oaspeți în doar 25 de secunde, comprimând deficitul la numai două puncte cu un minut și jumătate rămas de jucat, finish favorabil însă lui BCMU Pitești, cu Gheorghe la pupitru… 96:91.

În cele din urmă, a contat revenirea pe turnantă a grupării lui Nini și Ziguli, care au rotit practic cu un jucător în plus și au avut parte de precizia forțelor mai proaspete de pe bancă, 40 de puncte fiind înscrise de componenți din afara cinciului de start, față de cele 24 ale timișorenilor. Astfel, pe lângă contribuțiile lui Gheorghe și Sturanovic, cu 11 respectiv 6 puncte din rândul titularilor, cele 3 trițe ale lui Siriscevic au completat cvintetul lui Jeremic iar Ciotlăuș și Person au plusat cu 6 respectiv 4 puncte.

Timișorenii au ratat în schimb nu mai puțin de 15 aruncări de la distanță, restul punctelor venind din mâna lui Popa Calotă – 17, Komatina 13, Randolph 12, Brown 10, Pesakovic 5, respectiv Diculescu și Stojadinovic, cu câte două puncte.

Se strâng deja înfrângerile alb-violeților bănățeni, pentru care meciurile cu grad de dificultate sunt unul și unul în acest început de sezon în căutarea omogenității, miercuri seară la Sibiu iar apoi la început de noiembrie acasă cu Steaua.

Clasamentul actualizat, rezultatele și programul rundei a III-a precum și țintarul etapei a IV-a, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 7

 


Ultimele articole din categoria Baschet: