SCM Timișoara, meci pe terenul vicecampioanei deţinătoare a Cupei României. Primă deplasare dintr-o serie de trei

Cu un bilanţ de două victorii şi patru înfrângeri în noul sezon al Grupei A valorice, Baschet SCM Timişoara va da piept în ultima etapă a turului primei faze a Ligii Naţionale de baschet masculin cu BC CSU Sibiu. Deplasarea pe Cibin este prima dintr-o serie de trei pentru ”violeți”, urmând în ordine partidele de la Galaţi, miercuri 27 noiembrie de la ora 18, în Cupa României, şi Piteşti, sâmbătă 30 noiembrie de la ora 20:30, la startul returului în Grupa A din campionat. Iar după returul cu CSM Galaţi, meci programat pe teren propriu în dubla manșă eliminatorie, pe bănățeni îi aşteaptă un nou joc „afară”, mai exact la Craiova.

Elevii lui Dragan Petricevic n-au mai câștigat din 28 octombrie, 81:83 în deplasare la București cu Steaua, pierzând apoi acasă cu CS Dinamo Știința, la Cluj și, cel mai recent, pe teren propriu cu campioana din Oradea.

Este primul meci acasă după mai bine de-o lună și 4 deplasări consecutive în campionat pentru galben-albaștrii de pe Cibin, care se impuneau pe teren propriu în runda secundă cu 84:80 în fața steliștilor, după ce debutau în noua ediție prin a pierde la limită la Craiova, alte două ieșiri încheindu-se ulterior pe scut, la Cluj și Oradea, intercalate victoriilor obținute la București cu CS Dinamo Știința și la Pitești, la scor, etapa trecută.

Pe scena cupelor europene, după patru eşecuri consecutive, sibienii au obţinut, miercuri seară, prima victorie în FIBA Europe Cup, 91:69 (45:35) după jumătăți egale pe terenul formaţiei elveţiene Fribourg Olympic, revanșă la înfrângerea cu 74:82 din turul seriei patrulater, de fapt singurele succese în 5 apariții pentru cele două formații. Elevii lui Dan Fleșeriu au câștigat primele două seturi iar mult mai categoric pe cel de-al patrulea, 16:23, 19:22, 22:16, 12:30, Philmore și Chatman înscriind laolaltă peste jumătate din punctele învingătorilor, 26 respectiv 25, iar Falker 11, Tohătan 10, Cooper Williams 8, Torok 6, Rosenfeld trei și Stan două puncte, doar 8 componenți jucați de vizitatori. În celălalt meci al penultimei etape din Grupa D, CSM CSU Oradea – Bahcesehir College 77:88, vizitatorii egalându-i pe bihoreni la puncte în fruntea clasamentului, cu mențiunea că în runda finală, de miercuri, cei de pe Cibin vor juca la Istanbul iar campioana României în sala ”Antonio Alexe” cu elvețienii.

Adversara alb-violeților din runda a şaptea, finalistă în stagiunea precedentă în cele două competiţii majore organizate pe plan intern, câştigând în premieră Cupa României, ocupă în prezent poziţia a patra în ierarhia grupei valorice A, cu trei succese şi tot atâtea înfrângeri. Sibienii încheiau pe primul loc, cu 18 victorii din 24 de partide, parcursul din ediția trecută în Grupa A și ”Grupa Roșie” Top6, până în acest punct al sezonului anterior dobândind 4 victorii, cu eșecuri la Craiova și Oradea, repetate și în această toamnă. 

În sezonul trecut, Baschet SCM Timişoara şi CS CSU Sibiu s-au întâlnit de patru ori, iar echipa de pe Bega s-a impus o singură dată, scor 86:79, pe 18 ianuarie 2019, într-o partidă disputată la sala „Constantin Jude”.Din lotul actual, la acel succes au contribuit cu puncte Nikola Pesakovic (14), Sherwood Brown (9p), Milos Komatina (4p) şi Alexandru Coconea (2p). În turul primei faze, din 24 octombrie 2018, sibienii câștigau acasă meciul direct, cu 90:78.

Înaintea partidei de sâmbătă cu începere de la ora 18, din sala „Transilvania”, partidă care nu va fi televizată, antrenorul principal al ”violeților”, Dragan Petricevic, a spus: „Deplasarea de la Sibiu este una foarte dificilă. Vom juca pe terenul echipei care în sezonul trecut a disputat două finale, iar în acest an are aspiraţii mai mari, din ce am înţeles la începutul actualei ediţii. Ar fi greşit să considerăm că echipa din Sibiu este obosită după deplasarea din cupele europene. Doar cei care nu înţeleg baschetul cred acest lucru. Este o optică greşită! Din câte ştiu, sibienii s-au deplasat cu avionul în Elveţia şi nu s-au întors de acolo nici pe jos, nici cu trotineta, nici cu bicicleta. Aşadar, calculele conform cărora adversara noastră de sâmbătă va fi foarte obosită sunt eronate. Echipa din Sibiu îşi păstrează statutul de favorită, dar noi mergem acolo cu gândul de a câştiga. Am spus-o şi n-aş vrea să o mai repet, noi abordăm fiecare meci cu gândul la victorie! Rămâne de văzut câte succese vom reuşi să strângem la finalul acestei părţi a campionatului, cert este că în nici un meci nu ne prezentăm doar de dragul de a ne prezenta. Sunt câteva lucruri despre care eu nu vorbesc. Am ajuns la o maturitate ca antrenor şi ca om în care nu mă refer la aspecte cum sunt starea jucătorilor accidentaţi, arbitrajul şi bugetele echipelor adverse. Participăm într-un campionat dificil, istovitor din punct de vedere fizic, nu suntem singura echipă care se confruntă cu anumite probleme de sănătate ale jucătorilor. Rămâne de văzut cât de bine vom gestiona această situaţie până la sfârşitul campionatului. Unele cluburi depăşesc aceste probleme cu mare uşurinţă, iar altele întâmpină dificultăţi în a procura chiar şi un Imodium când este vorba despre o problemă la stomac. Totul depinde de cum vom gestiona noi aceste probleme. Pot să afirm că echipa este bine pregătită din punct de vedere fizic, iar accidentările din ultima perioadă nu se datorează unei probleme de pregătire, ci contactelor din teren, lucruri inevitabile în jocul de baschet”

Ultima etapă a turului în Grupa A debutează vineri de la ora 19 prin meciul CS Dinamo Știința – BCMU FC Argeș. Programul rundei a VII-a și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = opt

 


Alte articole legate de acest subiect: