SCM Timișoara pierde tot la 7 puncte și cu U-BT Cluj, pe teren neutru, iar apoi trece de CSO Voluntari

Baschetbaliștii prim-divizionari ai Timișoarei au completat astăzi o serie de 4 jocuri de verificare în mai puțin de o săptămână din pregătiri, începând de vinerea trecută, prin a lega în acest răstimp a doua pereche de meciuri amicale în zile succesive. Iar ca și pe teren propriu, la ”Cupa Timișoara”, alb-violeții de la SCM au dispus și în patrulaterul de la Sibiu de o formație din grupa valorică imediat inferioară a Ligii Naționale, ”B”, fiind întrecuți în schimb tot la o diferență de 7 puncte de una dintre echipele de care au fost devansați în ierarhia finală din Top 6 a ediției anterioare.  

Puțin peste două săptămâni se va trece la partidele oficiale pe puncte din Grupa valorică A ”Roșie” cu 8 participante în noua ediție 2019-2020, dar până atunci timișorenii și-au testat forțele și la mijlocul acestei săptămâni într-un alt turneu patrulater de verificare cot la cot cu BC CSU Sibiu, de astă dată nu în sala ”Constantin Jude”, unde galben-albaștrii de pe Cibin triumfau cu 69:76 (28:45) în finala de sâmbătă seară, ci în sala ”Transilvania”, unde bănățenilor le-au fost repartizați în ziua inaugurală a ”Memorialului Elemer Tordai” alb-negrii de la U-BT Cluj.

Iar ardelenii au întors favorabil soarta partidei de miercuri după ce SCM a câștigat cu 25:22 sfertul inaugural, următorul fiind adjudecat cu 29:16 de U-BT, desprinsă până la 17 puncte diferență în sfertul trei, în cele din urmă totuși remizat, 24:24, tot 24 de puncte marcând elevii lui Dragan Petricevic și în ultimul sfert, câștigat și acesta, cu 24:21, insuficient însă… 89:96 (41:51).

Nikola Pesakovic a jucat cel mai mult din formația ”violeților”, peste 32 de minute contra clujenilor, și a marcat 19 puncte, secondat la acest capitol de experimentatul pivot belgian Gorgemans, cu 17 puncte, urmați de Dragoste și Franklin cu câte 11 puncte, Mirkovic cu zece, Brown 9 puncte, căpitanul Komatina patru, Popa și ex-clujeanul Abu Teir câte 3 iar Lazar două. Cele mai multe le-a înscris însă căpitanul alb-negrilor, Darko Planicic, 23 în 26 de minute jucate, cu mențiunea că elevii lui Silvășan au avut un procentaj al reușitelor în aruncări de două puncte superior jumătății de măsură, spre deosebire de timișoreni, al cărora a fost mai bun în cazul celor de la distanță, 12 din 25 de tentative, față de cele zece din 22 ale clujenilor.

Precum ieri, Petricevic a apelat și în formula cinci de start a finalei mici de astăzi cu CSO Voluntari, depășită miercuri de gazda BC CSU Sibiu cu 78:67, la aceiași Brown, Franklin, Popa și Gorgemans, introducându-l în schimb și pe Dragoste și nu Pesakovic. 

Joi, alb-violeții au început slab, 11:22 în primul sfert, dar și-au revenit în cel de-al doilea, 33:17, conducând implicit la pauză, cu 44:39. Ilfovenii au reluat mai bine partida, egalând rapid și câștigând sfertul trei cu 28:22, ceea ce le-a asigurat un avans de un punct înaintea ultimelor zece minute. Încă o revenire însă a timișorenilor, 32:21, câștigând partida cu 98:88, prin punctele lui Franklin, 18 puncte și 9 pase decisive, Brown 16, Pesakovic 14 puncte, Gorgemans și Mirkovic câte 13, Abu Teir șapte puncte, Dragoste 4 iar Lazar două.

În concluzie, după testul mai dificil cu clujenii, o victorie nu la fel de detașată precum săptămâna trecută contra unei alte formații din Grupa valorică B a Ligii Naționale, CSM Focșani fiind spulberată atunci de bănățeni în ziua inaugurală a ”Cupei Timișoara”, și o dovadă a decalajului valoric dintre principalele două serii ale competiții.

Iar conform previziunilor, dat fiind că timișorenii și sibienii se întâlneau sâmbătă în finala turneului din sala ”Constantin Jude”, împerecherea echipelor în ”Memorialul Elemer Tordai” a fost efectuată în ideea ca elevii lui Dan Fleșeriu să aibă parte și de o verificare pe teren propriu cu clujenii, în finala din această seară, cu mențiunea că deținătoarea în galben-albastru a Cupei României va reprezenta Liga Națională în FIBA Europe Cup, în care a fost redirecționată și campioana țării prin ratarea calificării în ultimul tur preliminar al Basketball Champions League, CSM Oradea învingând acasă cu 96:90 în manșa secundă a fazei a doua cu campioana Ungariei dar fiind depășită cu 3 puncte la scorul general tur-retur.

Programul etapei I din 12 octombrie în Grupa A ”Roșie” din LNBM, pe coloana dreaptă, a clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: