SCM Timișoara reia campionatul cu CSBT Alexandria, formația de pe locul 3

Fetele de la SCM Timișoara întâlnesc în această seară CSBT Alexandria după pauza de trei săptămâni pentru meciurile echipelor naționale. Alb-violetele au ajuns pe ultima poziție după anularea victoriei cu Phoenix Galați, formație care s-a retras din campionat. CSBT Alexandria este pe trei, cu punctaj dublu, dar și cu două meciuri în plus disputate. Ambele echipe au avut jucătoare la loturile reprezentative.

Sala Constantin Jude găzduiește meciul din etapa a 6-a din Liga Națională. Pentru această partidă intrarea se va face pe bază de bilet, care costă 10 lei.

SCM Timișoara câștigase ultimele două meciuri înainte de pauză, la zece puncte acasă cu FCC ICIM Arad, respectiv la 11 puncte la Galați. Toate rezultatele lui Phoenix au fost anulate după ce clubul a renunțat la echipa feminină de senioare, pentru că i-a fost redusă semnificativ  finanțarea de la autorități în acest sezon. S-a luat decizia sacrificării echipei de fete pentru a oferi o șansă în plus de supraviețuire echipei masculine de seniori și celor de juniori. Toate cele cinci echipe care s-au impus în duelurile cu gălățencele au pierdut cele două puncte în clasament. Timișorencele au rămas cu trei partide jucate (o victorie și 2 înfrângeri), astfel că au căzut pe ultimul loc cu 4 puncte, dar au cu două meciuri mai puțin față de alte echipe. Alb-violetele au și restanța din etapa a 2-a de la Cluj.

CSBT Alexandria a fost liderul campionatului după prima etapă în care s-a impus la 40 de puncte cu CSU Alba Iulia. Teleormănencele mai au trei meciuri încheiate la un punct, două câștigate și unul pierdut, precum și înfrângerea la 12 puncte cu Sepsi, după un meci bun, în care au condus până în ultimul sfert.

Dora Ardelean și Romina Filip au fost convocate la naționala României pentru dubla cu Slovenia și Franța. Ardelean a jucat doar în primul meci, fiind trimisă acasă înainte de partida cu vicecampioana europeană, în timp ce Filip a intrat puțin în ambele. De la CSBT, Irena Vrancic a fost la naționala Bosniei.

„Întâlnim duminică o echipă foarte puternică, aflată deloc întâmplător pe locul al treilea în campionatul national. Gruparea din Alexandria a reușit să păstreze nucleul de anul trecut și a adăugat un transfer excelent, prin aducerea jucătoarei Amukamara, care este și principala marcatoare a echipei”, a declarat antrenorul timișorencelor, Mihai Coldea, pentru site-ul clubului primăriei.

Promise Amukamara are cea mai mare medie de puncte/meci în actualul campionat, 22,6. Și Carla Bartee este în primele trei la numărul total de puncte, precum și pe prima poziție la media de recuperări, 13.

Partida dintre SCM Timișoara și CSBT Alexandria se joacă astăzi de la ora 19 la sala Constantin Jude și va fi arbitrată de Sorin Drugău, Amalia Marchiș și Tiberiu Șerbulea, supervizați de Bogdan Bădilă.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 11

 


Ultimele articole din categoria Baschet: