SCM Timișoara, scor record al calificărilor, contra gorjenilor cu două rezerve: 109:45 (51:18)

Învingători ieri după-amiază de puțin într-un joc cheie pentru apropierea locului 2 de calificare, 87:85, baschetbaliștii alb-violeți s-au antrenat astăzi fără public dar oficial prin a câștiga și cel de-al doilea meci în patrulaterul preliminar al Cupei României de la Sibiu, de astă dată de o manieră categorică, 109:45 în dauna oltenilor cu numai două rezerve. Se punea așadar doar problema diferenței de scor într-o partidă fără istoric, util rodaj înaintea întâlnirii vineri seară a gazdelor de pe Cibin, la încheierea turneului. Care va să zică, după o pauză competițională de peste 8 luni, bănățenii au bifat două apariții pe puncte în 24 de ore: SCM Timișoara – CSM Târgu Jiu 109:45 (51:18).

Cupei României i se mai spune și întrecerea surprizelor, dar n-avea cum să fie una în sala ”Transilvania” din Sibiu, dat fiind formula restrânsă în care s-au aliniat la startul jocului din runda secundă a turneului elevii lui Alionescu și Gliga, numai 7 sportivi, Dragan Petricevic permițându-și implicit luxul de a rula tot efectivul, relativ echilibrat ca minute în teren pentru principalii componenți.

Ar fi mai degrabă o competiție și dezechilibrată în această fază de debut, așa cum s-a consemnat și la Athletic Neptun Constanța – CSM CSU Oradea 60:101, diferența de scor izbutită de timișoreni echivalând însă cu un record, 64 de puncte avans.

Au avut însă în față o jumătate plus unu de efectiv, în condițiile în care oricum CS Municipal Târgu Jiu evolua doar în a treia grupă valorică la ora întreruperii sezonului trecut de campionat în martie 2020, atunci pe locul 2 în ”Albastră”, cu 6 succese și 11 eșecuri, după ABC Athletic Constanța. Iar ”violeții” din Top6 nu le-au lăsat vreo speranță, antrenament de rodaj după disputa cheie de ieri și înaintea celei cu sibienii, de vineri.

Petricevic a apelat la toți cei 11 convocați, așadar mai puțin Olah, izolat de vânătorii de ”teste”, căpitanul Brown jucând din nou cel mai mult, aproape 30 de minute, astăzi însă și Schipor și Cordea.

Iar lucrurile au fost clare încă din prima jumătate a sfertului I, 14:0 după 5 minute, când Allen a spart gheața pentru olteni.

Care jucau aseară de la 19:30 cu BC CSU Sibiu, căreia i-au făcut mai bine față, dând totul la debut, 111:89 (50:37) pentru ardeleni, care se desprindeau în primele 10 minute, 29:15, pierzând apoi la limită sfertul doi și remizându-l pe cel de-al patrulea. Și elevii lui Fleșeriu și-au făcut așadar rodajul, Philmore semnând un double-double, 28 de puncte și 11 recuperări, Addison 16 puncte, Lutete IV 15 puncte iar Jackson 13, cei de pe Cibin având într-adevăr mai mult decât jumătate dintre componenți jucători străini. Mai greu le este în schimb în această seară, 26:24 în sfertul I și surpriză, 12:22 în sfertul 2 cu CSO Voluntari, 38:46 pentru ilfoveni în preajma pauzei…

SCM Timișoara a rodat de la ora 16 între 22 și 30 de minute titularii cinciului de start, ceilalți jucând între 11 și 22 de minute, mult mai puțin Schipor și Cordea.

Petricevic a început cu Mocrițchi, Mirkovic, Brown, Mijajlovic și Lazar, iar Mirkovic a deschis scorul cu o ”triță” după un minut, fiind completat de Mijajlovic și Lazar, ridicând scorul la 14:0.

Avea să fie pe sferturi 26:7, 25:11, 28:11, 30:16, așadar diferențe între 14 și 19 puncte pe fiecare din cele 10 minute.

Cu o remarcă pentru Allen, factotum la învinși, double-double, coșgheter cu 25 de puncte și 17 recuperări în 39 de minute pe teren, component al unui cinci și cu Mcclain, Rogava, Berca și Berculescu, completați de căpitanul Nikolic și Bratoloveanu. De fapt, ceilalți 4 marcatori ai gorjenilor au adunat laolaltă 20 de puncte, respectiv jumătate dintre recuperări, cealaltă ”felie” fiind în contul lui Allen.

Centrul Lazar a fost principalul marcator al timișorenilor, double-double cu 21 de puncte și 14 recuperări, Brown înscriind 20, cu 6 recuperări, iar Mirkovic 16 cu 6 recuperări și Dragoste tot 16, Gajic 10 puncte cu 11 recuperări, Komatina 10 puncte, Mijajlovic 8, Mocrițchi 6 iar Schipor două puncte.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: