SCM Timișoara semnează propriul record de puncte marcate și își egalează avantajul maxim, 99:83 cu BCMU FC Argeș

Baschetbaliștii alb-violeți au câștigat acasă într-o seară de tristă amintire pentru Timișoara dar și ca un pios omagiu în memoria eroilor martiri uciși în urmă cu exact 29 de ani, bănățenii triumfând pentru prima oară după 37 de zile dar și după 4 etape, 99:83 (53:40) cu ceilalți ”violeți” din Grupa A valorică a Ligii Naționale, de la BCMU FC Argeș, care au fost astfel egalați la puncte înaintea ultimelor 4 etape din retur. Cristian Bota a debutat cu dreptul pe teren propriu printr-un prim sfert foarte eficace, completat până la pauză iar apoi în ultimele 10 minute, astfel încât cei de pe Bega au semnat propriul record de puncte marcate într-un meci din acest campionat dar l-au și egalat pe cel legat de diferența maximă atinsă, la primul triumf, tot acasă, 78:62 cu Steaua pe 3 noiembrie.

Seară cernită pentru Timișoara într-o boltă peste decenii, seară împietrită prin înghețul care a cuprins zăpada căzută în weekend, dar și o seară însuflețită de asaltul vertiginos al penultimei clasate în Grupa A valorică spre suta de puncte înscrise pe propriul teren din sala ”Constantin Jude” cu ocazia căderii de cortină peste etapa a X-a a sezonului, cea de-a treia din retur, prilej al unei meritate revanșe pentru alb-violeții cu Cristian Bota la debut și acasă pe banca tehnică.

Iar dacă la început de noiembrie o victorie a adus-o și pe cea de-a doua la rând, după depășirea steliștilor consemnându-se la o săptămână și un 83:70 cu ultima clasată Dinamo Știința București, timișorenii speră să se aleagă cu cel mai frumos cadou cu putință sub Bradul de Crăciun, victoria sâmbătă de la 15:30 cu BC CSU Sibiu, lider la zi pe podiumul completat cu alte fruntașe cu același punctaj, din Craiova și Cluj. Dat fiind însă că au fost suficiente zece etape pentru ca ierarhia să se ”rupă” prin înjumătățire, primele 3 clasate cu câte 18 puncte iar campionii orădeni cu 17, respectiv alte 3 cu numai 13 puncte, printre care ambele garnituri alb-violet, urmate fără nici o victorie de Dinamo Știința, și misiunea de peste 5 zile a bănățenilor va fi cu atât mai dificilă împotriva vizitatorilor de pe Cibin.

Până atunci însă, motive de satisfacție pentru cel de-al treilea succes al sezonului în campionat, și tot pe malurile Begăi, pe sferturi 30:24, 23:16, 19:24, 27:19, mulțumită unui randament eficient al formației de start, care a funcționat mult și bine, aproape jumătate din puncte fiind marcate de sub panou, cu masivul veteran Vladan Vukosavljevic din nou vârf ascuțit de lance, semnatar a 22 dintre care 3 ca procentaj maxim din aruncări de la distanță, plus 6 recuperări pe parcursul a 30 de minute în teren. Aruncând mai adesea în cele 36 de minute jucate, cel mai implicat în meciul televizat de la ora 18, Randolph a contabilizat și 9 ratări dar tot a devenit coșgheter cu totalul de 24 de puncte, grație procentajului maxim la libere, din 7 încercări, la care a adăugat cele câte 4 recuperări respectiv pase decisive.

Implicit, SCM Timișoara și-a atins în această seară potențialul maxim de moment, fructificând la sânge avantajul terenului propriu în fața ”violeților” lui Florin Nini, care, cu excepția celui mai mare run din meci, de 11 puncte, trecând de puțin în avantaj cu maxim 3 puncte, au fost în general ținuți la respect de la finele primului sfert, aspect sugestiv evidențiat prin blocarea căpitanului Mladen Jeremic, ex-jucător al bănățenilor care zburda în întâlnirea tur, dar căruia nu i-a ieșit mai nimic din cele doar zece aruncări din acțiune, lansate în peste 28 de minute pe teren, cel mai mult pentru regățenii din Trivale, urmat la acest capitol de Ivan Siriscevic, trecut și el pe Bega, care a ratat și mai adesea dar a totalizat totuși un număr superior de 14 puncte în 26 de minute jucate. 

Vukosavljevic își deschidea apetitul cu o aruncare ochită de la distanță iar chiar dacă piteștenii au preluat de 8 ori conducerea în primele 7 minute, finele sfertului I a aparținut gazdelor, cinci puncte Brown și două Randolph, replica elevilor lui Nini și Ziguli pălind în intensitate… 30:24 de la 21:22.

Ivan Siriscevic completa peste 4 minute o revenire a argeșenilor de la 7 puncte handicap la 35:33, însă Vukosavljevic a reintrat cu forțe proaspete iar în nici o jumătate de minut a completat o recuperare sub propriul panou cu un coș de sub cel advers. Avea să strângă alte 7 puncte în sfertul secund. Imbold suficient pentru a stârni încrederea lui Komatina, precis și completat de Diculescu de la distanță cu o jumătate de minut înaintea pauzei, când împingea scorul la cea mai mare diferență de până atunci, 51:38. Ultime secunde ale primei jumătăți în care Jeremic înscria din libere dar și Randolph restabilea ecartul… 53:30. 

SCM Timișoara mai risipea însă avantaje printre degete pe seama reculului din finalul partidei, așa încât susținerea aplombului ofensiv era vitală în partea a doua, ceea ce inițial a și fost cazul la ieșirea de la vestiare, aruncarea de la distanță a lui Stojadinovic stabilind cea mai mare diferență a întâlnirii, 64:47 după 5 minute și jumătate din sfertul al treilea. Simțindu-se probabil prea vremelnic cu sacii-n căruță, elevii lui Bota s-au văzut apoi prea ușor depășiți în special de Korniienko – care avea să se aleagă cu 5 greșeli personale, dar și de Buljan, comprimând scorul la 66:60.

Semnal de alarmă recepționat de Randolph și Brown, 72:60 întru liniștirea apelor, chit că ultimele 4 puncte ale sfertului trei au fost înscrise de Sturanovic și Siriscevic… 72:64 înaintea ultimelor zece minute.

În care timișorenii n-au mai cedat teren precum în alte dispute, ba din contră, și-au reimprimat autoritatea, odată ce Diculescu a țintit aruncări de 3 puncte într-o jumătate de minut, la 72:66. Vizitatorii au mai tras totuși oarece nădejde să rămână în meci, în special prin Carson dar și grație unei ”trițe” a lui Siriscevic, 92:83 înaintea ultimelor 70 de secunde, valorificate însă la maxim și fără replică de CS SCM Timișoara… 99:83. 

Dragoș Diculescu a fost al treilea marcator al învingătorilor, cu 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive în 28 de minute, fără a mai fi însă în teren și în minutul final datorită acumulării a 5 greșeli personale, iar Brown a înscris 16, Komatina 6, Stojadinovic și Pesakovic câte 5, ultimul și cu 6 pase decisive și 4 turnovers, iar Baciu și Coconea – câte două puncte fiecare. 

Tot opt baschetbaliști au jucat timpi ceva mai semnificativi și pentru oaspeți, cel puțin 14 minute, Korniienko înscriind 17 puncte, Carson și Siriscevic câte 14, Jeremic 12, Sturanovic 8, Buljan și Gheorghe câte 7 iar Ciotlăuș patru.

Iar tocmai piteștenii vor fi cei care vor inaugura vineri de la ora 17:15 runda de la mijlocul returului, acasă cu Steaua, între vecine la egalitate de puncte, completată seara de duelul fruntaș Oradea – Craiova. Iar a doua zi, descinderea sibienilor în sala ”Constantin Jude”, la ultima apariție acasă pe 2018 a alb-violeților. Ultima reprezentație a anului va fi însă în deplasare după Crăciun, la Steaua…

Ultimele rezultate, programul etapei a XI-a și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice (*foto bc-tm.ro).

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × patru =

 


Alte articole legate de acest subiect: