SCM Timișoara și 17 puncte avans înaintea pauzei, conservat

Obligată de înfrângerea suferită ieri pe fondul unui joc slab, SCM Timișoara s-a regrupat astăzi de la ora 16 și a marcat în prima jumătate a întâlnirii învinselor de miercuri cu un singur punct mai puțin decât înscria în întreaga partidă din urmă cu 24 de ore, ajungând să conducă și cu 17 puncte cu două minute înaintea pauzei. Dinamo a condus-o cu întreruperi doar până în primul minut al sfertului 2, după care cel mai lung run al partidei, de 8 puncte, i-a desprins decisiv pe violeți, care au schimbat apoi tactica în partea a II-a, apărându-și precaut avantajul de 14 puncte, conservat în totalitate… 79:65 (53:39).

În totalitate grație punctelor din minutul final, Mijajlovic din libere și Gajic din semicerc, pe fondul controlării sfertului 4 de către bănățenii la conducere, măcar cu 7 puncte, diferență minimă consemnată înaintea ultimelor 8 minute după ce Price fructifica pentru bucureșteni una dintre liberele sale.

Iar timișorenii i-au egalat astfel la puncte pe dinamoviști după 11 etape din cele 13 ale turului Ligii Naționale de baschet masculin, câte 6 succese fiecare, acesta fiind conturat grație atacurilor eficiente din sfertul secund, adjudecat la diferența maximă a întâlnirii din sala ”Antonio Alexe”… 22:25, 31:14, 14:20, 12:6.

A contat mult și aportul lui Milos Komatina, aproape 36 de minute pe teren după ce nu începea jocul, reușind 17 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive, cu câte o singură ratare din aruncările din acțiune, tot 17 puncte dar și 5 recuperări având și căpitanul Brown în 33 de minute jucate, în schimb și cu 8 ratări de la distanță.

Capitol la care Dinamo a înregistrat 13 aruncări, izbutind în schimb o singură ”triță”, față de cele 10 ale învingătorilor, ceea ce a contat, chit că elevii lui Petricevic și Bota s-au întrecut în 23 de ratări din afara semicercului.

Mai multe după pauză, când ambele echipe au marcat numai 52 de puncte, față de cele 92 din prima jumătate a unui meci în care SCM a excelat și la recuperări, 47-31. Partidă care a avut și un integralist, pe Armwood, double-double cu 21 de puncte și 12 recuperări, colegii săi roșu-albi Price și Ferguson Masters jucând câte 35 de minute, cu 14 respectiv 11 puncte, iar Cane – de pe bancă, 32 de minute, marcator a 10 puncte. Mâini de șut ale învinșilor, de la care ceilalți marcatori, Calenic, Casale și Berceanu au strâns doar 9 puncte laolaltă. De fapt, opt baschetbaliști de la timișoreni și-au înscris numele pe lista marcatorilor dintre cei 9 care au jucat, pe când Dinamo s-a bazat doar pe cei 4, din 10 jucători utilizați de Constantinides.

Dintre care la start Ferguson Masters, Casale, Price, Armwood și căpitanul Calenic, de partea cealaltă Mijajlovic, Brown, Gajic, Banciu și Olah.

Condusă inițial din aruncări libere ale principalilor marcatori ai celor din capitală, SCM a marcat după un minut și 23 de secunde, la a patra aruncare, ”triță” Brown.

Apoi, la 17 secunde după ce a intrat în locul lui Olah, Komatina i-a apropiat pe alb-violeți la un punct, la fel și Brown, Mijajlovic egalând în premieră dintr-o liberă, după 4 minute… 8:8. Iar tot el a preluat apoi conducerea pe următorul atac, 11:8 în minutul 6.

La care Armwood și Price s-au completat reciproc – pasă și coș pentru a răsturna scorul, alternanța la conducere continuând: Banciu din libere, apoi Calenic; Brown de la distanță, dar apoi și Price; Mirkovic dar și Cane, precum și Mijajlovic. După ce, la 13:14, Mocrițchi și Mirkovic intrau în locul lui Gajic și Banciu.

Ulterior, Cane doar egala, Armwood semnând din libere a șasea preluare a conducerii de către bucureșteni iar Price stabilind scorul primelor 10 minute… 22:25.

Cu Gajic și Banciu reintrați, iar Dragoste și el în joc, SCM a egalat rapid prin Komatina, de la distanță în primul minut al sfertului 2. Tocmai Dragoste prelua conducerea, definitiv în posesia bănățenilor, în vreme ce Dinamo apela la timeout iar Diaconescu și Zetos intrau în joc, Ferguson Masters ratând o liberă dar astfel și șansa unei ultime egalări.

După 2-1 la ratări succesive de la distanță, Brown a izbutit o deposedare iar Gajic un coș cu fault, 30:26. Același Gajic, completat de la distanță de Komatina și Brown, pe recuperare după ratarea lui Dragoste din afara semicercului, au legat run-ul desprinderii decisive, cel mai lung al meciului, de 8 puncte, 38:28 la mijlocul sfertului 2. Dinamo apela la alte două schimbări, mai intra și Mijajlovic, iar Banciu fructifica libere, pe când urmăritorii numai una.

”Trițele” lui Komatina, Mijajlovic și Banciu au turnat plumb în picioarele alb-roșilor, 49:34, Mijajlovic conturând din libere avantajul maxim al partidei, cu două minute înaintea pauzei, 51:34 – 17 avans. Iar ultimul coș din acțiune al sfertului 2 trecea în contul căpitanului celor mai buni, Brown… 53:38.

Precum în sfertul inaugural, Dinamo s-a impus și în cel de după pauză, ceva mai clar, apropiindu-se astfel la 8 puncte înaintea celui final, dar în general SCM Timișoara a controlat disputa, blocând cu mai mare predilecție defensivă revirimentul celor din capitală.

Sfertul 3 începea cu coșuri de ambele părți, urmate de cea mai bună serie a lui Dinamo, 5 puncte la rând, răstimp în care ”violeții” au avut 4 ratări, două schimbări și un timeout, 4 minute și jumătate de ”secetă” după dunk-ul lui Olah, curmate de Gajic… 59:48 la începutul jumătății secunde a sfertului 3. Urmau prea multe greșeli de ambele părți dar în cele din urmă și liberele fructificate de Mirkovic, dinamoviștii legând apoi 4 puncte la rând. Iar cu 5 secunde înaintea sirenei Ferguson Masters le sporea speranțele, 67:59.

Deșarte însă, Komatina dând tonul după un minut unui sfert final dominat și adjudecat de alb-violeți. De la care Mijajlovic a marcat și el 15 puncte, cu 7 recuperări în 33 de minute, Gajic 9 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive în 32 de minute, Banciu 7 puncte, 4 recuperări și două pase decisive în 17 minute, Dragoste 6 puncte, 3 recuperări și două pase decisive în 21 de minute, Mirkovic 6 puncte, 4 recuperări și două pase decisive în 14 minute, iar Olah două puncte în 12 minute jucate, trei pe teren în contul lui Mocrițchi.

Așadar din nou victorie la Oradea, după cele două de săptămâna trecută…

Rezultatele zilei în LNBM și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: