SCM Timișoara, singura echipă care a câștigat în deplasare în prima zi din play-off-ul LNBF

Fetele de la SCM Timișoara au reușit marea surpriză în runda inaugurală a play-off-ului. Alb-violetele au câștigat la Satu Mare cu 82-71 după ce au condus la pauza mare cu 25 de puncte. A fost prima victorie a formației venite de pe locul 7 în fața celei de pe locul secund în ultimii 10 ani. Lloyd a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, iar Stoiedin și Brosovszky au avut contribuții importante.

Sursa: scmtimisoara.ro

CSM Satu Mare pornea cu statutul de favorită în această serie, după ce a încheiat sezonul regulat pe locul secund, în timp ce timișorencele au fost pe 7. CS SCM Timișoara se afla în fața debutului în play-off, fiind nou-promovată. Alb-roșiile au 5 straniere în lot, în timp ce alb-violetele mai au doar 2, după un sezon în care s-au confruntat cu probleme financiare.

Marius Dobă le-a trimis în formula de start pe Green, Sfîrlea (jucătoarea U22), Solopova, Mandache și Denson. Mihai Coldea a început partida cu Lloyd, Ivășchescu (U22), Ardelean, Brosovszky Boriga și Burdgess. Ambii antrenori s-au aflat pentru prima dată în postura de principali într-un meci de play-off.

Timișorencele au intrat fără presiune în meci și au pus mari probleme cu apărarea în zonă 1-3-1, iar gazdele nu au găsit soluții. Aceeași apărare le-a adus victoria și în sfertul de cupă. Partida a început cu șase puncte consecutive reușite de oaspete, prin Brosovszky și Lloyd. Gazdele s-au apropiat la un punct, dar triplele lui Brosovszky și Ardelean au dus scorul la 7-14. Au urmat alte trei reușite de după semicerc pentru alb-violete, prin Lloyd și tânăra Pane (2), iar ecartul ajungea la 13 lungimi în penultimul minut al sfertului. Scorul primei pauze a fost 15-27.

Bănățencele au început sfertul secund cu 8 puncte la rând și s-au distanțat la 15-35 în minutul 13. Diferența a fost de 25 de puncte la pauza mare, când tabelă sălii din Satu Mare arăta 27-52. După revenirea de la vestiare s-a marcat de după semicerc în primul minut și jumătate, cu două reușite pentru Solopova și una pentru Brosovszky. Timișorencele au avut probleme să găsească drumul spre coș în a doua jumătate a sfertului trei, când nu au înscris deloc, iar gazdele s-au apropiat la 48-61 la ultima pauză.

Seceta din atacul alb-violetelor a continuat și în debutul ultimei perioade de joc, iar Solopova strângea ecartul la 10 puncte. Stoiedin a marcat primul coș al oaspetelor după mai mult de șase minute, iar timișorencele se duceau la 17 puncte în față cu când mai erau 6 minute rămase din joc. Au urmat alte două minute fără coș pentru SCM, iar Solopova și Harrison au scuturat plasa de la distanță. Ecartul se strângea la 6 lungimi când s-a intrat în minutul 37, scor 65-71. Veterana Brosovszky a stopat seria negativă din atac cu o nouă reușită de după linia de 6,75. Harrison și-a apropiat echipa la 7 puncte cu o nouă triplă, dar timișorencele au punctat de la linia de fault pe final și s-au distanțat. S-a încheiat 71-82 și SCM Timișoara a reușit surpriza în prima zi de play-off, fiind singura echipă care a început cu o victorie pe terenul formației mai bine clasate.

Alb-violetele au făcut diferența cu procentajele superioare la aruncările din acțiune. Acestea au marcat 19 coșuri de două puncte din 38, în timp ce gazdele au avut doar 13 reușite din 33 (39%). Amândouă formațiile au avut câte 9 reușite de la distanță, dar diferență mare la procentaje. Bănățencele au marcat 9 triple din 16 încercări (52%), iar sătmărencele au avut 9 din 28 (32%).

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte în aproape 39 de minute. Americanca a avut 6/14 la șuturile de două puncte, 3/4 de după semicerc și 5/9 de la linia de fault. A adăugat 5 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, pentru +23 indice al eficienței.

Adina Stoiedin a fost aproape de double-double cu 17 puncte și 9 recuperări în 27:50 minute, cu +19 indice al eficienței. Aceeași eficiență a avut-o și Monika Brosovszky Boriga. Veterana de la SCM a încheiat partida cu 13 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive în 35:32 minute. Le-a urmat cealaltă stranieră rămasă pe Bega, Burdgess, cu 13 puncte, 7 recuperări și 4 assist-uri în 38:29 minute, pentru +17 în dreptul eficienței. Pentru SCM Timișoara au mai înscris: Pane 6 puncte, Ardelean 3, Filip 2 și Pop 2 puncte.

De partea cealaltă, cinci jucătoare au marcat cel puțin zece puncte, dar doar două au avut și eficiența peste 10, din cauza ratărilor. Marina Solopova a fost cea mai bună jucătoare de la gazde cu 16 puncte la care a adăugat 8 recuperări și 7 pase decisive în 25:38 minute, pentru +24 indice al eficienței. Au urmat-o: Denson (12 puncte, 6 recuperări, +9 eficiență), Harrison (12 puncte, +1 eficiență), Green (10 puncte, 5 recuperări, 3 assist-uri, +16 eficiență) și Mandache (10 puncte, 5 recuperări, +8 eficiență).

Gazdele s-au impus în celelalte meciuri inaugurale din primul tur de play-off. Cea mai strânsă confruntare a fost cea dintre locurile 4 și 5, încheiată cu victoria Universității Cluj, cu coș în ultima secundă în fața celor de la CSBT Alexandria, scor 72-71. Vicecampioana a condus în prima repriză cu un avans de 15 puncte, dar a pierdut-o pe Vorpahl înainte de pauză, din cauza unei accidentări la genunchi. Oaspetele au revenit în partea secundă și au condus în ultimele zece minute, dar Thompson a oferit victoria gazdelor cu un buzzer-beater. Învingătoarea acestui duel va da piept cu campioana ACS Sepsi SIC în semifinale. Formația din Sfântu Gheorghe a făcut scorul primei zile de play-off, câștigând cu 96-44 cu CSU Alba Iulia. Olimpia CSU Brașov conduce cu 1-0 în fața celor de la FCC ICIM Arad, după ce a câștigat cu 73-66.

SCM Timișoara a reușit surpriza în primul meci, dar are nevoie de o evoluție la fel de bună în al doilea pentru a putea să încheie seria acasă. A doua partidă este programată marți, 27 martie, la Timișoara. Meciul de la sala Constantin Jude va începe de la ora 19:30. O victorie a gazdelor ar duce la eliminarea surpriză a formației cu un buget de top în campionatul românesc. Dacă CSM Satu Mare se impune, va duce duelul în jocul decisiv, pe care îl va găzdui în 30 martie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: