SCM Timișoara, total ieșită din mână: doar 54 de puncte

Victorioasă săptămâna trecută la Oradea în dauna unor echipe mai slab cotate dinspre coada clasamentului, SCM Timișoara a revenit astăzi în sala ”Antonio Alexe” însă s-a lăsat copleșită de imprecizia care i-a marcat nefast prestația din duelul de mijlocul ierarhiei cu craiovenii, cărora le-a înscris în medie un singur coș din acțiune la fiecare două minute, contraperformanță prin care nu putea emite pretenții. ”Violeții” au preluat unica dată conducerea în minutul 3, 6:4 prin Mijajlovic, dar alb-albaștrii au legat imediat cel mai lung run al meciului, de 9 puncte, conservând avansul în următoarele două sferturi și dublându-l în ultimul, în condițiile în care bănățenii lipsiți de Stallworth n-au marcat mai mult de 15 puncte pe sfert… 72:54 (35:27) pentru SCM U Craiova

SCM Timișoara a ratat cât pentru două partide în întâlnirea de la ora 16 a vecinelor de la mijlocul clasamentului cu câte 5 victorii din 9 apariții fiecare, de nu mai puțin de 25 de ori din aruncările de două puncte, 21 de aruncări de la distanță fiind și acestea ratate, dar și 6 aruncări libere. 

Net mai solicitați săptămâna trecută decât timișorenii, elevii lui Aleksandar Todorov întâlnindu-i la Cluj pe steliști, de care au dispus la 14 puncte diferență, iar apoi și pe amfitrionii de sub Feleac, în fața cărora au cedat cu 75:68 după ce conduceau la pauză cu 35:37, cei din Bănie au fost mai cuplați la miza meciului, exploatând greșelile ”violeților”, pe care i-au surprins în dese rânduri pe contraatac, și ajungând astfel relativ rapid să controleze jocul, fie și fără a excela, în condițiile în care nici procentajele reușitelor lor din acțiune n-au fost mai entuziasmante, 51% din semicerc respectiv 35% de afară, față de 35% și 22% în dreptul învinșilor. 

A venit ca o revanșă a oltenilor după ”dubla” victorioasă a celor de pe Bega în prima fază a sezonului trecut, 84:73 în ”Constantin Jude” și 84:69 la Craiova în returul din decembrie 2019, rezultate care contau și acestea în propulsarea bănățenilor în grupa I valorică a locurilor 1-6, comparativ cu rămânerea ”albaștrilor” de căruță în grupa secundă valorică, de astă dată fiind așadar după-amiaza elevilor lui Todorov, cu un cinci cristalizat și prezent aproape patru cincimi din joc în teren, în frunte cu Monyea Pratt – cel mai mult pe parchet dintre cei doar 18 baschetbaliști folosiți – câte 9 de fiecare parte, mai exact 34 de minute și jumătate, în care a marcat 11 puncte și a reușit câte zece recuperări respectiv tot atâtea pase decisive. Avându-i alături în peste 32 de minute pe Payton Henson – coșgheter al meciului, cu 15 puncte în ciuda ratării a 6 aruncări de la distanță, respectiv Dragoș Diculescu, trecut pe la bănățeni iar acum în calitate de căpitan, cu 9 puncte dar și acesta cu 4 ratări din afara semicercului.

Cvintet completat de Vucic și Filipovic, cu câte 11 puncte fiecare în peste 30 respectiv peste 27 de minute jucate, contribuind și cu 7 recuperări și 4 pase decisive respectiv 8 recuperări și două pase decisive.

În consecință, alb-albaștrii s-au distanțat de la mijlocul sfertului inaugural, remizându-l pe cel de-al doilea și blocând tentativa timișorenilor de a reveni după pauză, care smulgeau la limită un searbăd sfert trei, ultimul fiind la discreția formației la conducere, detașată în ultimul minut la diferența maximă a disputei, de 18 puncte, echivalentă rezultatul final, stabilit de Henson de la distanță cu 22 de secunde înaintea ultimei sirene… 20:12, 15:15, 12:13, 25:14.

De fapt, SCM Timișoara mai putea spera totuși la ceva în sfertul final, abordat de la 47:40, însă debutul acestuia a prins-o pe picior greșit, Pratt țintind de la distanță după primele 16 secunde, ceea ce n-a fost valabil și-n cazul lui Mijajlovic, același Pratt angajându-l pe Dino Cinac, faultat de Mijajlovic, libere fructificate la ceea ce avea să devină o zestre personală de 9 puncte și 5 recuperări în 13 minute de pe bancă, iar apoi tot Pratt deposedându-l pe Mijajlovic și servindu-l pe Vucic – dunk și implicit un run de 7 puncte în nici un minut și jumătate de la startul celor zece minute finale… 54:40. Timeout Petricevic și introducerea lui Komatina și Dragoste, însă SCM nu se apropia la mai mult de 11 puncte…

De fapt, la conducere numai pentru un minut și 22 de secunde din prima jumătate a sfertului inaugural, ”violeții” nu puteau cu adevărat emite pretenții, păstrând echilibrul doar 3 minute, cât Brown și Olah au egalat iar Mijajlovic a făcut 6:4. Ulterior, coșurile succesive ale lui Diculescu, dublate de cele ale lui Vucic și Pratt, răsturnare decisivă de scor – 13:6, amplificat de ”trița” lui Pratt și reușitele craiovene din ultimele 30 de secunde, prin Diculescu și Person… 20:10. 

În cinciul de start Mocrițchi, Mijajlovic, Brown – cpt., Mirkovic, Olah, trupa lui Petricevic și Bota începea sfertul secund și cu Komatina și Kelemen, dar și mai ezitant, primul coș aparținând tot ”albaștrilor”, după două minute, prin Filipovic, de la distanță. Tot de la distanță Cinac majora diferența la 30:17, comprimată de un run bănățean de 5 puncte, fără însă ca învinșii să se apropie la mai puțin de 8 puncte… 35:27 la pauză.

Scor aproape identic al jumătății secunde, 37:27, după ce Mirel Dragoste micșora cel mai mult deficitul, la 6 puncte, cu nici 3 minute înaintea încheierii penultimului sfert. Un duel care a curs implacabil spre triumful elevilor lui Todorov, din rândul cărora și Jonathan Person a jucat 16 minute, cu 4 puncte, iar Bogdan Țibîrnă zece – două puncte.

De la învinși, timișoreanul Alex Olah a strâns cele mai multe puncte, 13 în 28 de minute, cu 6 recuperări, dar și ratând două aruncări de la distanță, 3 de la libere și chiar cinci de sub panou. Mijajlovic a ratat nu mai puțin de 8 aruncări de la distanță, dar și trei din semicerc, contribuind cu 12 puncte și 5 pase decisive în peste 31 de minute, și mai multe la activ pentru căpitanul Brown, 34, dar inexact, cu câte 5 aruncări ratate de la distanță respectiv de două puncte, în schimb cu 6 recuperări și tot atâtea puncte. Mirkovic a contabilizat 28 de minute, dar ineficiente, 5 puncte precum Komatina, în 22 de minute jucate cu 8 recuperări. Mai prolific a fost Dragoste, 7 puncte în 17 minute, cu câte două recuperări respectiv pase decisive, Gajic și Kelemen înscriind câte 3 puncte, în 20 respectiv 13 minute. A mai jucat Mocrițchi, 7 minute, în rest – Banciu, Cordea și Schipor, pe bancă. 

Și urmează mâine de la ora 16 meciul cu dinamoviștii, torpilați și aceștia, 97:75 (53:41) de gazda CSM CSU Oradea, pe sferturi 32:22, 21:19, 25:13, 19:21, cu Cane, Price și Armwood cei mai prolifici la învinși, 19, 17 respectiv 13 puncte. Săptămâna trecută, CS Dinamo câștiga al doilea meci, 99:88 cu CSA Steaua, după ce cu o zi înainte era depășită tot de formația gazdă, 98:89 pentru U-BT Cluj.

Ultimele rezultate și programul acestor zile în LNBM, pe coloana clasamentului. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: