SCM Timișoara, triplă succesivă în fața primelor 3?

Duelurile sub panourile elitei masculine din Top6 se dau în 2019 sub forma unei înclinații din centrul țării strict spre jumătatea sa vestică, iar o nouă filă va fi scrisă duminică seară de la ora 20 în sala ”Constantin Jude”, într-o dispută Timișoara – Cluj, la finele celei de-a treia etape din 5 ale turului în principala grupă valorică. Meci înaintea căruia, după un număr egal de jocuri pe banca tehnică, antrenorii principali ai bănățenilor au bilanțuri mult diferite, Perisic 2-6, cu victorii acasă cu Steaua și Dinamo Știința dar demis după un usturător eșec pe teren propriu cu orădenii, iar Cristian Bota 5-3. Va mai cataliza un succes, al treilea la rând în fața ocupantelor podiumului?

Se vor înălța sub coșuri autorii surprizelor din primele două runde, timișorenii, și clujenii de pe locul 2, reprezentând un club așezat și mai puternic prin buna sa structurare, dar care alb-negri au avut parte de o neplăcută surpriză tocmai la startul în faza locurilor 1-6, cedând la limită după ce erau conduși cu 7 puncte la pauza precedentei lor deplasări, pe terenul celeilalte formații în alb-violet de pe acest palier, din Trivale.

Etapa a fost inaugurată aseară la Oradea, unde campioana CSM CSU a pierdut din nou acasă, de astă dată chiar și mai clar, 69:83 (32:46) cu liderul BC CSU Sibiu, cei de pe Cibin păstrându-și așadar intact după pauză avantajul luat în Bihor în încleștarea învinșilor alb-violeților Timișoarei în primele două runde.

Impunându-se în sala ”Antonio Alexe”, galben-albaștrii Sibiului i-au pus implicit sub presiune pe clujeni, care, după ieșirea la Timișoara, vor avea în program primirea orădenilor, duminică 10 februarie de la ora 18.

Primele 3 clasate, cu disputele lor, timișorenii, cu dorința de a dovedi că pe teren nu sunt cu nimic mai prejos decât ocupantele podiumului, în ciuda tuturor dificultăților administrative date de tragerea ponoaselor după pași greșiți ai clubului în trecut.

”Violeții”, mai liniștiți și grație încasării salariilor dar și pe fondul unei mai mici presiuni a rezultatelor de exemplu în comparație cu clujenii, în tabăra cărora așteptările sunt net superioare și implicit apăsătoare, au jucat și la mijlocul săptămânii într-o deplasare lungă în nordul Maramureșului, și vor mai juca și miercuri returul acasă cu cei din Sighetu Marmației, pe când U-BT s-a concentrat zilele trecute strict pe evitarea unui pas greșit pe Bega.

Căci nu mult a lipsit pe 13 octombrie, la prima sa ieșire din faza I a Grupei valorice A, să fie depășită la Timișoara, 86:90 după ce clujenii aveau 6 puncte avans la pauză, emoții având U-BT și în returul de sub Feleac. Iar favorita n-a convins în general în deplasările la Cenușăresele alb-violet din zona 1-6, învingând de puțin în Trivale cu 3 puncte diferență în prima fază a competiției dar și pierzând tot acolo 80:79 în urmă cu două runde.

Cu alte cuvinte, multe meciuri sub semnul echilibrului…

U-BT Cluj s-a reabilitat în schimb acasă săptămâna trecută, la scor prin a primi puține puncte, 77:62 (34:26) cu SCMU Craiova, Jason Washburn înscriind 19 puncte pentru echipa lui Mihai Silvășan, iar Rasic 14, Torok 12, Easley Jr. 11, Calnicenco și Kuti câte 6 fiecare, Dykes și Dorsey câte patru iar Marinov unul.

Etapa în curs continuă în această seară cu jocul SCMU Craiova – BCMU FC Argeș, de la ora 19, meciul televizat în direct mâine seară de la ora 20 din sala ”Constantin Jude” fiind arbitrat de Ciprian Stoica, Dan Narcis și Mate Andras Stretea.

Și n-ar fi exclus ca oponentele de duminică să se mai întâlnească în acest sezon și în Cupa României, trofeu deținut de clujeni, intenția bănățenilor fiind de a licita pentru dreptul de organizare al turneului final, cu dorința de a depăși apropiata fază a sferturilor.

Ultimele rezultate, clasamentul și programul următor, pe coloana datelor tehnice.     

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: