Se repetă istoria în Divizia B europeană: România U18 pierde şi cu Ucraina şi e ca şi căzută în 9-17, rămânând la… Timişoara

Ca şi joi seară, la debutul lor în Divizia B a Campionatului European de baschet feminin sub 18 ani de la Timişoara şi Oradea, româncele au primit din nou tot 9 puncte la rând tot în cea de-a doua jumătate a sfertului secund, cedând fragilul avantaj şi în cele din urmă fiind depăşite, 54:59 (25:31) cu Ucraina U18, ceea ce echivalează cu ratarea şanselor de calificare în 1-8 şi implicit o continuare tot în sala “Constantin Jude”, în grupa valorică 9-17.

 

Învinse alaltăieri de muntenegrence la 18 puncte diferenţă, elevele lui Florin Covaciu, care a apelat la start la cinciul Kelemen, Ferariu, Lenart, Neagu, Matei, aşadar din nou cu junioara lui CSŞ Bega şi BCM Tymes Timişoara, Teodora Neagu, în formula de bază, au reuşit să treacă doar de 3 ori în avantaj, cu câte un punct, 3:2, 15:14 şi 19:18, însă n-au ţinut nici de această dată pasul, pierzând teren în minutele dinaintea pauzei şi în sfertul trei: 7:14, 18:17, 11:18, 18:10. Nici într-o seară de weekend nu s-a strâns mai multă lume la jocul junioarelor României, asistenţa numerică fiind nedemnă de o competiţie totuşi de nivel european, fie şi Divizia B.

Pierzând pe propriul parchet în faţa reprezentantelor baschetului slav, “tricolorelor” le rămâne cea mai dificilă misiune tocmai la căderea cortinei peste apariţiile în Grupa D a competiţiei, luni seară de la ora 18, tot în sala “Constantin Jude”, cu locul 3 mondial al categoriei de vârstă, Ungaria, care s-a impus astăzi nu la 20 de puncte diferenţă, cum o făcea joi, 62:42 cu Ucraina, ci cu zdrobitorul 79:48 în dauna Muntenegrului.

României U18 îi va reveni aşadar rolul secundar de a se consola în grupa valorică 9-17, cu începere de miercuri, ceea ce era pe undeva anticipabil, luând în considerare calibrul oponentelor dar şi nota generală a prestaţiilor selecţionatelor juvenile din Carpaţi în întrecerile continentale.

Căderea a survenit în această seară de la 19:18 în minutul 15 la 19:27 şi chiar 21:31, ucrainiencele, care au mizat aproximativ pe acelaşi cinci de start, desprinzându-se pe mâna lui Gorobets, autoare a 19 puncte, şi pe prezenţa sub panouri a lui Yatskovets, autoare a unui double-double, 20 de puncte şi 19 recuperări, capitol la care a contribuit semnificativ, în ciuda celor 5 greşeli personale, oaspetele totalizând 54 de recuperări.

Ucraina a deţinut cel mai mare avans, 33:46, spre finele sfertului trei, în minutul 28, şi a rezistat în ciuda revirimentului româncelor, apropiate pe final la 49:53 şi chiar 52:55 în ultimul minut, când Paula Lenart, cea mai activă jucătoare a “tricolorelor”, cu 32 de minute pe parchet, a acumulat a cincea greşeală personal, capăt de linie al speranţelor roş-galben-albastre.

Ca puncte marcate, Ana Ferariu a reuşit 14, Maxim 10, Lenart 8, Matei 6, Neagu şi Buzogany câte 4, iar Debreczi, Sfârlea, Aursulesei şi Peter, câte două, iar ca minute jucate, Ferariu a evoluat 30, Sfârlea 22, Maxim 20, Matei 18 iar Teodora Neagu, alb-violeta, mai puţine decât joi, zece minute,  în care a izbutit şi două recuperări, fiind înlocuită după primele 3 minute ale partidei cu Sfârlea.

Tot astăzi, la Timişoara, Israel a trecut cu 75:43 de Elveţia, câştigând al treilea joc în 3 zile în Grupa C şi implicit adjudecându-şi-o. La Oradea, în Grupa B, Bulgaria – Bosnia&Herţegovina 89:80 şi Finlanda – Luxemburg 83:41, finlandezele acumulând deja două victorii, neînvinse, iar în Grupa A, Germania – Irlanda 68:40.

La această oră se dispută Estonia – Letonia, în Grupa A, la Oradea, şi Anglia – Islanda, în Grupa C, la Timişoara.

Mâine, duminică, doar două meciuri, ambele la Timişoara, în Grupa C: Elveţia – Islanda (ora 17) şi Danemarca – Israel (ora 19).

* În Divizia B a Campionatului European de băieţi sub 20 de ani de la Sarajevo, România a dispus cu 70:68 de Austria, în grupa valorică 9-12, Georgian Păun marcând 6 puncte şi având 6 recuperări, ceea ce îi deschide calea spre jocul final pentru locul 9, cu învingătoarea partidei Georgia – Estonia. În Divizia A, finala continentală le va opune pe Rusia şi Turcia, finala mică fiind Serbia – Germania.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: