Spectacol în fața unei săli arhipline la All-Star Game

Peste 2000 de spectatori au umplut până la refuz sala ˝Constantin Jude˝, din Timișoara, cu mai bine de 30 de minute înaintea începerii celui mai spectaculos eveniment baschetbalistic, creând alături de jucătorii din teren un spectacol sportiv complet, îmbinând într-o armonie perfectă atmosfera prieteniei, bucuriei și a spiritului competitiv.

Partida propriu-zisă a fost câștigată, în mod surprinzător, de selecționata All Star Sud, aceștia fiind cotați cu șansa a doua de mai toată lumea. Rezultatul final a fost de 133-131 pentru sudiști, la finele unei partide în care iubitorii acestui sport au avut ce vedea, slam-dunk-urile, pasele cu panoul și trițele fiind la ordinea zilei. Pe aproape întreaga durată a meciului, jucătorii au lăsat rivalitatea la o parte, axându-se în principal pe a crea deliciul publicului. Doar în ultimele 5 minute s-a jucat puțin mai serios, selecționata Nordului pierzând disputa în ultimele secunde ale jocului.

All Star Game-ul baschetului românesc a fost însoțit și de două concursuri individuale pentru jucători, respectiv concursul aruncărilor de 3 puncte și cel al slam-dunk-urilor. Point guard-ul Timișoarei, Zlatko Jovanovic a ridicat publicul în picioare prin superba sa victorie în concursul de trițe, unde bosniacul a reușit numai puțin de 12 aruncări din 15 posibile.

Dominique Archie, spectaculosul jucător american al alb-violeților, nu a fost la fel de norocos, ˝Dique˝ pierzând finala slam-dunk-urilor, în mod surprinzător, în fața unui român. Adrian Guțoaia, baschetbalistul de 22 ani și 1.96 al Energiei Rovinari, și-a adjudecat titlul slam-dunk-urilor în fața americanilor, semn că și albii, chiar români fiind, știu să sară.

Un al treilea fericit câștigător a fost veteranul de 34 de ani, Cătălin Burlacu, multiplul titrat baschetbalist al Ploieștiului fiind premiat cu titlul de MVP-ul meciului, după o partidă impresionantă reușită de el, cu 26 de puncte, 11 recuperări și 5 assist-uri.

În pauzele dintre sferturi s-au organizat și concursuri pentru spectatori, unul de slam dunk-uri, câștigat de unul dintre timișorenii aflați în sală, în timp ce spectatorul care intrase în posesia unei mingi semnate din cele aruncate la începutul show-ului de jucători, avea șansa unui ˝lucky shot˝ de la mijlocul terenului pentru a câștiga 500 de euro. Șansa i-a aparținut unei domnișoare, care a ratat ˝la mustață˝, acordându-i-se posibilitatea unei aruncări de la linia de 3.

Cei mai buni marcatori ai selecționatei câştigătoare, respectiv cea a Sudului, au fost Burlacu (26p), Burrell (16p), Căpuşan (15p) și Kinloch (14p), în timp ce din selecționata Nordului s-au remarcat Dykes (27p), Archie (16p), Mitchell (15p) și Maric (13p).

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: