Spre 5-8: CSS Bega Timişoara U18, depăşită de Ploieşti şi Cluj

CSS Bega Timişoara a ratat vineri seară la Brazi calificarea în semifinalele Campionatului Naţional de baschet băieţi sub 18 ani, cedînd după un joc foarte echilibrat, în care conducea cu un punct la pauză, în faţa gazdei CSS Ploieşti, finalistă anul trecut la această categorie de vîrstă. Elevii lui Ciprian Prejban şi Tiberiu Ondreikovics au pierdut cu 66:71 (21:15, 13:18, 22:20, 10:18) şi au încheiat pe locul 3 în seria de 4, cu două eşecuri din trei partide, urmînd a evolua sîmbătă şi duminică în disputele pentru locurile 5-8, mai întîi cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti, iar în cazul unui triumf, mai apoi, pentru locul 5. CSS Bega a încheiat sezonul pe locul 3 la U17 respectiv pe 6 la sub 16 ani.

Bănăţenii aveau 56:53 la startul ultimului sfert dar deja în primul minut de la reluarea jocului l-au pierdut pe Popov, pentru 5 greşeli personale, precum şi au fost egalaţi de reuşita lui Damian, după care au cedat teren pînă la 56:63, ceea ce avea să se dovedească decisiv. Pe final, şi Udrea a acumulat 5 greşeli personale…

CSS Bega Timişoara a încheiat astfel în urma prahovenilor şi a lui U Mobitelco Cluj Napoca, dar înaintea lui LPS CSS Bihorul Oradea. LPS CSU Piteşti şi CSS Unirea Iaşi s-au calificat în această ordine în semifinale, din cealaltă grupă a turneului final de 8 echipe.

Şi de această dată Vlad Szekely a fost principalul marcator al juniorilor timişoreni, componentul echipei sub 16 ani a clubului de pe Bega evoluînd cel mai mult vineri, 34:25 minute, şi înscriind 17 puncte, capitol la care a fost urmat de Covaciu (16), Tămaş (14), Sabău (9), Udrea (6), Popov şi cu Medgyesi, cu cîte două. A mai evoluat pentru timişoreni şi Căta.

Phoenix LPS Galaţi, CSS Ploieşti, CSS Unirea Iaşi şi Steaua Turabo încheiau în această ordine precedentul turneu final al categoriei U18, în 2011.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = saptesprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: