Start ca din puşcă pentru BCM Danzio: două din două la victorii

Succesul scontat înregistrat în etapa a treia a Ligii Naționale, 73-36 cu Olimpia București, a adus formația Baschet Club Municipal Danzio Timişoara în fața unei premiere: până acum, echipa nu a legat, niciodată, două victorii în startul unui campionat. Și seria poate continua, pentru că urmează Rapid București, în deplasare, în intermediara de miercuri, iar apoi Sepsi Sfântu Gheorghe, echipă întărită, dar nu imposibil de bătut. Partida se va desfășura la sfârșitul săptămânii viitoare, la Timișoara.

Nevena Saponjic (dreapta), coşgeter la primul joc oficial acasă pentru BCM Danzio: 20 puncte

Fidelii spectatori prezenți la meciurile de baschet ale echipei de fete au primit confirmarea faptului că gazdele sunt favorite încă de la încălzire, atunci cînd au văzut că Olimpia a venit într-o deplasare lungă, la Timișoara, cu doar 8 jucătoare. Dintre acestea, ‘”decana de vîrstă” era chiar căpitanul echipei, Gabriela Munteanu, de 22 de ani.

În aceste condiții, sportivele lui Dan Ionescu și Veronica Gavrilă nu aveau cum să piardă un asemenea meci. Formula de start Brown – Pesovic – Fodor – Blanaru – Saponjic nu a rezistat decât 5 minute, pentru că antrenorii aveau interes să testeze toate jucătoarele din lot și relațiile de joc  dintre ele. Apărarea pressing pe tot terenul, (solicitantă fizic, după cum știu cei care au jucat baschet), a dat roade și timișorencele au recuperat o sumedenie de mingi de la adversare (23 de recuperări ofensive !).  Doar procentajele mai slabe în atac, la aruncările de tot felul, au dus la înscrierea a 73 de puncte. În orice caz, victoria nu a stat niciun moment la îndoială, BCM Danzio câștigând toate cele patru sferturi: 26-7, 18-9, 15-10 și 14-10, pentru un scor final de 73-36. Cu 20 de puncte și 7 recuperări, centrul Nevena Saponic a fost cea mai bună jucătoare a gazdelor în această partidă. Au mai marcat pentru Timișoara Natașa Mijatovic și Tiffany Brown câte 11 puncte, Biljana Pesovic 8, Antoinette Thompson 7, Christina Zidaru 5, Adina Stoiedin 4, Alexandra Bălăceanu 3, Bianca Elena Blănaru și Marta Fodor câte 2 puncte, în joc mai întrând Miruna Crâsnic și Andra Simona Haas.

De la Olimpia București (antrenoare Romela Cristea) cele mai bune marcatoare au fost  MIhaela Chelariu 9 puncte și Tunde Kilin 8.

Echipa BCM Danzio va pleca marți spre București, cu autocarul, pentru meciul cu Rapid de miercuri dimineața (ora 11), apoi se va întoarce la Timișoara în aceeași zi, în timp ce sâmbăta viitoare va întâlni pe teren propriu pe Sepsi Sfântu Gheorghe.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 16

 


Ultimele articole din categoria Baschet: