Stoenescu, Părău și Stoiedin, convocate în lotul de 16 pentru startul calificărilor la EuroBasket Women 2017. Noul selecționer le-a chemat pe toate cele 12 participante la europeanul din vară

Naționala de baschet feminin a României începe în luna noiembrie preliminariile pentru EuroBasket Women 2017. Echipa de senioare are un nou staff tehnic, condus de Miroslav Popov. Acesta a convocat 16 jucătoare în lotul lărgit pentru startul campaniei de calificare, cu toate cele 12 participante la europeanul din vară printre convocate. Timișorencele Ancuța Stoenescu, Annemarie Părău și Adina Stoiedin fac parte din sportivele care vor încerca să obțină un loc la următoarea competiție continentală, din grupa cu Turcia, Israel și Bosnia-Herțegovina.

IMG_6071Pentru următorul turneu continental, FIBA Europe a decis modificarea sistemului de calificare. Dacă până la competiția ce s-a desfășurat în acest an în Ungaria și România calificările se țineau în vară, după terminarea campionatelor, odată cu noua campanie s-a trecut la meciuri de calificare în timpul anului, mai precis în noiembrie 2015, februarie și noiembrie 2016. Primele partide ale tricolorelor sunt pe 21 noiembrie, acasă cu Bosnia-Herțegovina și pe 25 noiembrie în deplasare cu Israel. Cealaltă echipă din grupa H este Turcia, marea favorită la calificarea directă din postura de ocupantă a primului loc. Câștigătoarele celor nouă grupe se califică la competiția unde gazda Cehia are deja asigurată prezența. Cele mai bune șase locuri secunde își adjudecă biletele pentru întrecerile de peste doi ani.

După despărțirea de Florin Nini, cel care a stat pe banca tehnică la europeanul din acest an, unde țara noastră a găzduit două grupe din prima fază, România are un nou staff tehnic. Miroslav Popov este noul antrenor principal. Sârbul care a condus și naționala țării vecine continuă și ca principal la CSU Alba Iulia. Popov va fi ajutat de trei secunzi: Mădălin Piperea (antrenorul principal de la CSBT Alexandria); Monika Brosovszky (retrasă în această vară din activitate, a făcut parte din staff-ul care a abordat europeanul și continuă ca director de imagine la Univ. Goldiș ICIM Arad) și George Lăcrănjan (secundul lui Popov și la CSU Alba Iulia).

Noua echipă tehnică a convocat 16 jucătoare pentru cantonamentul de la Cluj-Napoca din a doua decadă a lunii noiembrie. Singura echipă cu două convocate este Olimpia CSU Brașov. Selecționerul va alege 12 care să joace în primele două partide din calificări. Practic, toate cele 12 jucătoare care au făcut parte din lotul României la turneul final la care a fost co-gazdă au fost chemate și pentru această acțiune. Nouă dintre acestea și-au schimbat echipele în această vară. Iată lotul complet:

Annemarie Părău (ACS Sepsi SIC)

Gabriela Cursaru (ChemCats Chemnitz)

Ana Ferariu (Olimpia CSU Brașov)

Ancuța Stoenescu (UVG ICIM Arad)

Sonia Ursu (CSU Alba Iulia)

Romina Filip (CS Phoenix Galați)

Flavia Ferenczi (Universitatea Cluj-Napoca)

Gabriela Irimia (Olimpia CSU Brașov)

Andreea Olah (CS Municipal Târgoviște)

Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida Salamanca)

Claudia Pop (Gernika Bizkaia)

Anca Șipoș (Montbrison Feminines BC)

Adina Stoiedin (Spirou Monceau Charleroi)

Florina Pașcalău (Fila San Martino di Lupari)

Elisabeth Pavel (TSV 1880 Wasserburg)

Alina Crăciun (Union Sportive La Glacerie)

 

***********

Conform site-ului de specialitate totalbaschet.ro, printre cei care au aspirat la postul de selecționer al naționalei feminine se numără și Dragan Petricevic, antrenorul care și-a dat demisia de la BC Timișoara. Acesta a făcut trecerea de la masculin la feminin dar nu pe banca tricolorelor, ci la conducerea Universității Cluj. Petricevic va prelua cea mai titrată echipă din baschetul feminin românesc peste două săptămâni și are un acord pe trei ani și jumătate.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: