Suntem finalişti! BC Timişoara – U Mobitelco Cluj 3-0

Leii din Banat au reuşit calificarea în finala campionatului chiar mai repede decât sperau, administrându-le campionilor en-titre un 3-0 extrem de muncit, cu meciuri foarte echilibrate până la final. Pentru Archie&Co. urmează însă o finală cel puţin la fel de grea contra ploieştenilor care s-au impus la rândul lor cu 3-0 în duelul cu Gaz Metan Mediaş, finală în care trebuie să confirme acest sezon de excepţie. Trupa lui Badnjarevic s-a impus cu scorul de 70-65 (19-17; 18-15; 16-14; 17-19) în cea de-a 3-a dispută, prima în fieful clujenilor, reuşind să-i facă fericiţi pe cei aproximativ 50 de fani care au făcut deplasarea pentru a-şi susţine favoriţii.

BC Timişoara a început meciul în formula obişnuită de start, cu Jovanovic – Cuic- Archie – Popescu – Sarovic, pe parcurs intrând aceeaşi 3 jucători folosiţi mereu de pe banca de rezerve, Andrei, Siriscevic şi Păltinişanu, primul reuşind cea mai bună evoluţie a sa din acest sezon.

Alb-violeţii s-au instalat la conducere încă din primul sfert, pe care l-au câştigat la o diferenţă de 2 puncte, un rol important având şi Dragoş Andrei, care, abia intrat pe parchet, a reuşit o triţă cu 2 minute înainte de final.

Sfertul 2 i-a aparţinut tot lui Andrei, care a reuşit încă două triţe superbe, fiind secondat şi de Siriscevic cu o astfel de reuşită. La o fază controversată însă, Andrei l-a apostrofat pe arbitru, fiind penalizat cu fault tehnic, Badnjarevic fiind obligat să-l înlocuiască pentru a-l linişti.

Al doilea mitan a început cu un sfert 3 câştigat tot de ai noştrii, tot la limită şi tot cu Dragoş Andrei în mare formă, care abia reintrat în minutul 8, reuşea un coş de 2 puncte de sub panou şi cu doar 4 secunde înainte de sunetul sirenei îşi trecea în cont cea de-a patra triţă din tot atâtea încercări.

Ultimul sfert a început cu al 5-lea coş de trei puncte reuşit de Andrei şi totul părea în favoarea bănăţenilor. Gazdele nu s-au predat uşor însă, şi, încurajaţi frenetic de cei aproape 3000 de spectatori care au umplut sala din Cluj, au revenit, reuşind să treacă şi în avantaj cu 2 minute înainte de final. N-a fost să fie totuşi pentru campioana sezonului anterior, Archie cu o triţă iar apoi Jovanovic de la libere trimiţând Timişoara în finală.

Dragoş Andrei a fost cel mai bun marcator al formaţiei timişorene, reuşind un record personal de puncte, 17, cu un procentaj de 100% la triţe, 5 din 5. L-au urmat Popescu (14p) şi Sarovic, cu o nouă evoluţie foarte bună, sârbo-germanul reuşind al doilea său double-double din play-off-uri, cu 12 puncte şi 11 recuperări. Au mai punctat Archie (11p) Jovanovic (9p), Siriscevic (5p) şi Cuic (2p).

Rămâneţi alături de www.sporttim.ro, vom reveni cu declaraţii, galerie foto şi video într-un jurnal al deplasării.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: