T. Costescu: „Am avut foarte multe minute bune de joc. Suntem în continuare în suferință din cauza problemelor medicale”. J. Toijala: „Timișoara a luptat bine. Runkauskas a fost fantastic”

BC SCM Timișoara și Steaua CSM Eximbank București au oferit un final strâns la meciul din etapa 31, penultima din sezonul regulat al Ligii Naționale. Victoria le-a revenit oaspeților cu 84-80 după ce gazdele au condus peste 30 de minute și au avut un avans maxim de 15 puncte. Ambele formații au avut absențe cauzate de accidentări. Tudor Costescu, antrenorul timișorenilor, a primit asigurări că toți jucătorii vor fi recuperați pentru play-off, dar se teme să cadă alții care au fost  solicitați mult în perioada aglomerată din ultima lună. Tehnicianul Stelei, Jukka Toijala, a vorbit despre problemele pe care formația sa le are în deplasări și l-a lăudat pe Runkauskas, coșgheterul partidei cu 34 de puncte.

Tudor CostescuLa BC SCM Timișoara au revenit Rambo și Jeremic. Fundașul nu a mai jucat de la accidentarea din 7 martie cu CSM CSU Oradea. Căpitanul sârb a avut o problemă la spate și a fost menajat la ultimele două partide. A intrat în rotație și Milencovici care a jucat aproape 5 minute. Timișoreanul este la a doua partidă după absența mai mare de jumătate de an cauzată de accidentarea din presezon. Au rămas în tribună Drăgușin și Flowers, iar Otasevic s-a accidentat și el la antrenamentul din ziua precedentă partidei.  „Felicitări Stelei pentru victorie, până la urmă a fost una meritată deși și noi am avut șansele noastre și foarte multe minute bune de joc. Suntem în continuare în suferință din cauza problemelor medicale. Am fi avut poate 5 străini valizi pe foaia de joc dar nu raportați la nevoile echipei, în funcție de poziție și posturile lor în teren. Chiar sunt la un punct în care mi-e foarte greu să mai discut despre obiectiv, despre un meci, în condițiile în care principala noastră grijă este să ne ferim de accidentări și să facem o rotație care să odihnească sau să țină jucătorii proaspeți pe durata unui meci. Nu prea am  mai urmărit rațiuni tactice ci doar urmărim să avem jucătorii acoperiți pe toate pozițiile pe toată durata unui meci. Nici asta nu ne iese uneori. Azi am jucat cu Komatina pe poziția 5 de mai multe ori. Cred că  ne apropiem de play-off cu o atitudine corectă, în continuare jucătorii care intră în teren încearcă să facă tot ce pot pe măsura posibilităților lor. Dar, din păcate, uneori micile greșeli, o lipsă la marcaj, o lipsă de comunicare sau altceva, orice greșeală este pedepsită de echipele adverse foarte experimentate, cu jucători de valoare”, a spus după meciul de duminică seara tehnicianul formației de pe Bega.

Jukka ToijalaSteaua a pierdut 7 meciuri în deplasare în acest campionat din totalul de 10 înfrângeri. La Timișoara nu a avut o partidă ușoară nici în prima fază a sezonului regulat, bănățenii se impuneau cu 86-82. În etapa 31 revenirea bucureștenilor a fost condusă de Runkauskas care a încheiat partida cu 34 de puncte. A fost cea mai bună prestație a lituanianului în acest campionat (a doua performanță per total după cele 36 de puncte a lui Jeremic la Cluj). „Nu am jucat bine în deplasare, cu siguranță. Jucăm mai bine acasă și meciurile de afară au fost cu suișuri și coborâșuri. Astăzi, la fel. Ambele echipe, atât Timișoara cât și noi, au câteva accidentări, ne lipsesc câțiva jucători, dar de fiecare dată când vii la un meci în deplasare trebuie să acorzi respect echipei și pentru ceea ce au. Sunt 5 jucători și cred că Timișoara a luptat bine, i-au recuperat pe Jeremic și pe Rambo. Noi am avut niște probleme în prima jumătate. În a doua parte cred că am jucat puțin mai bine. Runkauskas a fost fantastic, plin de energie cum e de obicei. Falker și Malesevic au jucat mai bine în a doua parte. A fost un meci strâns și ai nevoie și de noroc să îl câștigi”, a declarat tehnicianul Stelei, Jukka Toijala.

Miercuri 5 aprilie se încheie partidele din faza a doua a sezonului regulat. Bănățenii speră să aibă toți jucătorii apți pentru faza eliminatorie. În turul 1 al play-off-ului se joacă în sistemul cel mai bun din 5 jocuri. Primele 2 partide se vor juca pe terenul echipei mai bine clasate pe 12 și 14 aprilie, urmate de meciurile 3  și 4 (dacă este cazul) pe terenul formației mai slab clasate pe 20 și 22 aprilie, iar un eventual decisiv se va juca la echipa cu avantajul terenului propriu pe 25 aprilie. „De aia am ales să suferim atâta, să încercăm să-i avem recuperați pentru meciurile din play-off și sperăm să-i avem. Avem asigurări, poate chiar de la Pitești o să avem întreaga echipă validă. Sper că după meciul ăsta să nu mai apară vreo surpriză. Mi-e frică să mai facem antrenament fiindcă e absolut normal, sunt 5 jucători care au dus 8 meciuri din 3 în 3 zile: Calotă, Otasevic, Komatina, Diaz și Drăgușin au fost cei de care am tras cel mai mult în perioada asta și acum mi-e frică să nu cadă ei și să apară ceilalți fresh. Nu mai spun de Jeremic care n-a jucat timp de două meciuri, azi a făcut-o cât de bine a putut și cu o risipă mare de efort”, a mai spus Costescu.

Timișorenii joacă în ultima etapă la Pitești și vor încheia pe locul 5 dacă nu pierd la mai mult de 19 puncte. „Eu nu-mi pun problema să pierdem. Sigur că e important să intrăm înainte de play-off cu o victorie, dar în situația noastră cel mai important este să intrăm sănătoși”, a adăugat antrenorul alb-violeților. Dacă încheie pe 5 BC SCM Timișoara va întâlni campioana en-titre, CSM CSU Oradea, în primul tur de play-off.

Steaua încheie sezonul regulat la Cluj pe terenul liderului. Dacă formația din capitală pierde și BC CSU Sibiu câștigă acasă cu CSM CSU Oradea, sibienii vor încheia pe locul secund, iar steliștii pe al treilea. „Nu este vorba de adversar. Pentru noi a fost un proces să încercăm să ne dezvoltăm jocul. O să primim ce o să primim. Poate fi Mureș, Pitești sau chiar Timișoara. Vom încerca să  facem un meci bun la Cluj și după ne vom pregăti pentru play-off, sper că toți vor fi sănătoși și pregătiți să joace, este un răspuns politic”, a mai spus Toijala.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: