Urşii lui Timba, miei la debutul nul al sferturilor 1 şi 3

Timba a avut sîmbătă seară un start de coşmar la Târgu Mureş, unde s-a văzut rapid condusă cu 16:0, marcînd abia după 3 minute şi jumătate, şi n-a fost conectată la joc nici în primele minute după pauza mare, cînd favoriţii ardeleni au marcat 8 fără replică, „Urşii” pierzînd în consecinţă pe terenul unor fruntaşi cu Dan Păltinişanu în componenţă la o diferenţă generată în mare tocmai de respectivele rateuri… 98:71 (53:36) pentru BC Mureş.

Mult mai experimentată, cu numeroşi jucători peste 30 de ani în formaţie, şi pe val în urma doborîrii vicecampioanei şi campionilor din 2012, BC Mureş şi-a asigurat practic victoria în acest inegal duel din etapa a 19-a a Ligii Naţionale încă din primele sale minute. A fost seara gazdelor, pentru care Dan Păltinişanu, deşi nu în formula de start, s-a regăsit printre protagonişti, cu 12 puncte marcate şi 6 recuperări, ardelenii sărbătorindu-l astfel cum se cuvine pe Tiberiu Jucan, ajuns sîmbătă la vîrsta de 30 de ani.

BC Mureş, care a învins în acest început de an la Timişoara, în faţa lui B.C., şi pe campioana CSU Asesoft Ploieşti, cu 66:55, a început excelent, inclusiv cu 4 aruncări de 3 puncte ce duceau scorul la 16:0, abia atunci, după 3 minute şi jumătate, Brown replicînd pentru „Urşi”. Antrenorul Murărescu l-a introdus în joc şi pe Kickingstallionsims, după ce începea cu Johnson, Horton, Czmor, Glynn şi Brown, dar gazdele şi-au continuat dominarea, pînă la un maxim de 29:11 în sfertul unu, încheiat cu 31:15.

Fără eşec pe teren propriu din 17 noiembrie, 75:93 cu CS Municipal Bucureşti, al doilea la Târgu Mureş după cel suferit în chiar prima etapă, cu BC Timişoara, ardelenii au mers întins spre un al şaptelea succes acasă, în vreme ce BC Timba n-a fost departe de acele mai usturătoare eşecuri ca diferenţă de scor de la Piteşti respectiv cu CSU Asesoft, din mîna ploieştenilor încasînd chiar şi mai multe puncte, 102.

Branko Cuic, ex-campionul naţional cu U Mobitelco, şi care mai apoi lua argintul cu BC Timişoara, a reuşit un double-double, fiind cel mai util jucător stagional al mureşenilor în ceea ce priveşte recuperările şi pasele decisive şi reuşind sîmbătă 19 puncte şi 12 recuperări, în vreme ce play-makerul Matija Ceskovic a contribuit cu 17 puncte, dintre care cîteva „triţe” chiar în debutul jocului.

După ce BC Mureş reuşea peste 30 de puncte în primele 10 minute, Dan Păltinişanu a dus scorul la 42:23 în minutul 15, iar sfertul secund a consemnat şi 21 de puncte diferenţă între gazda ţintind revenirea pe locul 2 şi nişte nou-promovaţi cu un unic succes stagional extern, pentru care noua achiziţie Brown a marcat cele mai multe puncte în prima jumătate a partidei, încheiată cu 53:36, şi anume 10.

Dar după ce au cîştigat primele două sferturi, cu 31:15 respectiv 22:21, mureşenii nu s-au limitat la a conserva rezultatul, ci au început la fel de tare şi partea secundă a jocului, cu alte descurajante opt puncte la rînd. Abia după acest nou restart ratat s-a ţinut Timba de amfitrionii săi, dar doar cît să limiteze proporţiile scorului, chiar şi aşa BC Mureş impunîndu-se însă şi în sferturile 3 şi 4, cu 20:12 respectiv 25:23.

Denham Brown a fost principalul marcator al învinşilor, cu 15 puncte în cont, BC Timba apelînd la toţi cei 12 baschetbalişti. Pentru „Urşi”, pe post de miei la Târgu-Mureş, urmează un meci acasă, cu CS Municipal Bucureşti, o altă trupă încercînd să se claseze cît mai bine în 1-8.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: