Timba, fără șanse pe terenul Stelei

BC Timba a înregistrat al 15-lea eșec în Liga Națională după ce a fost învinsă de Steaua CSM Eximbank București cu 102-82. Gazdele și-au trecut în cont primele trei sferturi, în timp ce oaspeții și l-au adjudecat pe ultimul pentru trei puncte. „Urșii” au evoluat fără Bluntt și Pătru, în timp ce de la Steaua a lipsit Watson, pivotul de bază în prima parte a sezonului.

Timba – Steaua 80-86

Timba a abordat partida de la București fără Bluntt și Pătru, iar Reljic și Miskovic au acuzat dureri la spate. „Urșii” nu au reușit să conducă nici măcar o dată pe terenul formației de pe locul doi, la egalitate cu liderul Asesoft Ploiești. Steaua s-a despărțit săptămâna aceasta de Everett și Tudor. Nicoară a înscris primele patru puncte ale partidei, iar Filip a marcat primele două puncte pentru Timba într-un meci în care patru români au intrat din prima secundă (Paul, Nicoară, Costa și Filip). Amis a mărit ecartul gazdelor la 12-4, iar Reljic, Costa și Mijatovic și-au trecut și ei în cont primele puncte pentru 15-11. Mihai Paul a fost sancționat cu fault tehnic, Mijatovic a înscris aruncarea liberă de care a beneficiat, iar Costa a redus distanța la 17-13, după șase minute. Au urmat 8 puncte consecutive ale gazdelor care s-au desprins la 25-14 la jumătatea minutului nouă. Scorul primei pauze a fost 27-18. Militarii au început actul secund cu un „run” de 7 puncte (34-18 în minutul 13). Avantajul bucureștenilor a crescut și în sfertul doi în care Timba a marcat tot 18 puncte, la fel ca în primul, în timp ce Steaua și-a trecut în cont 29 de puncte și scorul la jumătatea partidei era 56-36.

Tot 18 puncte au marcat timișorenii și în al treilea sfert al partidei, care le-a revenit roș-albaștriilor cu 21-18, în timp ce galben-negrii și-au adjudecat ultimele zece minute cu 28-25, astfel că parțialul reprizei secunde a fost egal, 46-46. David Georgiev a înscris punctul 100 pentru Steaua cu 29 de secunde înainte de final, iar Andrieș și Darwiche au mai pus pe tabelă câte două puncte, pentru 102-82. Steaua obține victoria cu numărul 16 și este pe doi cu 35 de puncte, la egalitate cu CSU Asesoft Ploiești dar cu un meci mai puțin. BC Timba are acum 3 victorii în urma craiovenilor care s-au impus cu 67-59 în partida cu ultima clasată Universitatea Cluj. „Urșii” sunt pe locul 12, primul retrogradabil, cu 4 victorii și 15 înfrângeri, iar șansele lor să prindă formațiile din față scad pe măsură ce sezonul regulat se apropie de final.

Danilo Mijatovic și Pankracije Barac au fost cei mai buni marcatori ai partidei cu 20 de puncte. Barac a fost urmat de coechipierii Ikonic (18 puncte) și Nicoară  (17 puncte și 7 recuperări). Niksa Bavcevic le-a dat tuturor jucătorilor de pe foaie minim 4:48 minute (Luka Drca aflat la debutul pentru roș-albaștrii, singurul stelist care nu și-a trecut în cont măcar un punct), iar Barac a evoluat cel mai mult, aproape 29 de minute. Pentru Timba, pe lângă Mijatovic, au mai înscris: Miskovic (13 puncte, 5 recuperări), Reljic (12 puncte, 4 assist-uri), Hall (11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive și 10 faulturi scoase de la adversari), Mihuți 6 puncte), Andrieș (6 puncte, 5 recuperări), Costa (6 puncte), Vinson (4 puncte, 5 recuperări) și Filip (4 puncte). Au mai intrat 4:10 minute Udrea și Popov, astfel că au evoluat toți cei 24 de jucători înscriși pe foaia de joc.

„Urșii” au fost mai preciși la aruncările de la semidistanță, reușind 26 din 43 (60%), față de 24 din 41 (59%). Steliștii au înscris mai mult de la distanță, 9 din 20 de aruncări (45%) față de 6/21 (29%) și de la libere: 27 din 35 (77%), față de 12 din 18 (67%). Oaspeții au reușit cu două recuperări în plus, 34 (9 ofensive/25 defensive) la 32 (8/24). Timișorenii au fost sancționați cu 28 de faulturi, au pierdut 17 mingi și au „furat” 8, în timp ce bucureștenii au faultat de 22 de ori, au pierdut 13 mingi și au reușit 11 intercepții.

Pentru Steaua CSM Eximbank București urmează o deplasare infernală la CS Energia Târgu Jiu, formația care a trecut de faza a doua a grupelor în EuroChallenge. Timba va disputa două partide pe propriul teren în următoarea săptămână. Miercuri la sala Constantin Jude va veni U Banca Transilvania Cluj, iar la finalul săptămânii Timba va primi vizita Energiei Târgu Jiu.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: