Timba încearcă Gaz Metanul înaintea semifinalei de sîmbătă BC Timişoara – Mediaş, din Final Four

Parcă ieri debuta în Liga Naţională, acasă cu craiovenii… Au trecut nici 6 luni din acel 6 octombrie şi iată că Timba, ceva mai coaptă, cu satisfacţii dar şi regrete, e deja în faţa ultimului meci din retur în sala „Constantin Jude”, cu nimeni altul decît adversarul de sîmbătă al concitadinilor violeţi în semifinala Cupei României, Gaz Metan, totodată principal sol al baschetului românesc în EuroChallenge Cup, cu 8 succese în 14 jocuri disputate vreme de 5 luni din Urali şi pînă în Finlanda.

"Urşii" lui Bogdan Murărescu, care aproape i-au învins în prececentele două luni pe cei de la CSM Oradea şi BC Timişoara, au la activ 5 succese din 14 meciuri acasă. Ultimul din retur, mîine, cu Gaz Metan, semifinalistă a Diviziei A 2011-´12, a Cupei României 2012-´13, dar şi principală protagonistă a României în eurocupe

Şi e foarte onorant pentru BC Timba, care anul trecut pe vremea aceasta încă se căţăra spre prima ligă, să o primească dintr-o poziţie în grafic şi relativ comfortabilă la final de retur pe o grupare cîştigătoare în acest sezon în deplasările europene şi în Urali dar şi în Finlanda, şi care mîine va disputa al 46-lea meci stagional.

Prima aventură a „Urşilor” galben-negri în elită pare a fi căpătat o notă ascendentă odată cu înaintarea spre finele returului, luna martie fiind marcată pozitiv de două victorii în deplasare, la Dinamo şi Miercurea Ciuc, pe care le-au pironit clar şi decisiv sub ei în clasament, ca şi în prealabil pe Farul, precum şi de înfrîngerea Sibiului, aşa încît un finish acasă cu merituoasa Gaz Metan Mediaş aduce cu o recompensă pentru tot mai îndrăzneţele evoluţii ale nou-promovaţilor.

Şi cine ştie dacă BC Timba nu-i va „întinde” pe ardeleni, deja probabil cu gîndul şi la turneul final al Cupei României, din week-end, tot din sala „Constantin Jude”, tot aşa cum le trimitea glonţul pe la ureche liderilor orădeni, tocmai în „Antonio Alexe”, dar şi concitadinei BC Timişoara, învingătoare cu cîntec în derby-ul local din urmă cu 9 zile.

Cert este însă că elevii lui Bogdan Murărescu n-au învins acasă nici o grupare din zona 1-8 a Ligii Naţionale, ci doar 5 formaţii din jumătatea inferioară a ierarhiei, printre care şi CSU Atlassib şi Energia Rovinari, pe lîngă ultimele trei clasate, precum şi faptul că locul 13 nu mai poate fi schimbat, eventual doar în play-out, ocazie cu care pe Bega va reveni una dintre cele doar 3 echipe învingătoare în Banat în acest sezon în faţa ambelor reprezentante ale Timişoarei, şi anume CSŞ Giurgiu, la acest capitol alături de U-Mobitelco şi BC Mureş.

„Urşii” nu s-au făcut însă deloc de rîs, ba din contră, au dat mult de gîndit după ce mai că au dispus de BC Timişoara, iar în jocul cu „europeana” Gaz Metan, care încheia la fine de februarie cu o victorie dar fără calificarea în sferturile EuroChallenge de departe cel mai lung parcurs românesc pe continent, pot savura aerul cu care s-au aclimatizat deja din plin în elită, mai rarefiat şi rafinat.

Medieşenii selecţionerului naţional Marcel Ţenter au pierdut doar două dintre ultimele 12 jocuri de campionat disputate în peste două luni, dar tocmai pe ultimul avut în deplasare, şi tot în „Constantin Jude”, cu BCT, 86:80 pe 14 martie, ca un preludiu pe puncte al duelului pentru intrarea în finala de duminică a Final Four, Cupa României.

BC Timba – Gaz Metan va începe la ora 18, cînd vor demara toate celelalte 7 jocuri ale ultimei etape a returului, a 30-a a Ligii Naţionale, printre care şi BC Farul – BC Timişoara, remarcabilă fiind aşadar potrivirea ca adversarele de sîmbătă seară din semifinala Cupei României să încheie în deplasare pe terenurile nou-promovatelor.

Chiar dacă în clasament nu se mai poate schimba nimic, noi vrem să facem un joc bun şi – de ce nu? – să şi cîştigăm. Este finalul sezonului regulat şi ultima impresie contează. Cred că suntem pe un trend ascendent, iar marţi vom avea ocazia să punem în practică tot ce am exersat la antrenamente în ultimele zile. Cunoaştem valoarea adversarului, ştim ce pot cei de la Mediaş, ştim valoarea lor, dar asta nu înseamnă că sunt cîştigători înainte să intre pe parchet„, s-a referit antrenorul Bogdan Murărescu la ultima evoluţie în faţa propriilor fani din retur, suporteri pe care Jermont Horton ar dori să-i răsplătească printr-o nouă prestaţie aducîndu-le aminte de ratările de puţin ale „scalpurilor” CSM Oradea şi BCT: „La ultimul nostru joc de pe teren propriu, fanii au fost la înălţime. Ne dorim să îi mulţumim şi acum. Am văzut ultimul lor joc, cu Craiova. Mediaşul are forţă, valoare şi individualităţi foarte bune. Sunt într-o formă excelentă dar asta nu ne sperie…”

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: