„Urşii” Timişoarei prind forţe înaintea unor mai grele examene

„Urşii” de la Timba Timişoara, atingînd suta, au cîştigat sîmbătă seară cel mai clar de la promovarea în Liga Naţională şi au început astfel la fel de bine o lună decembrie cu alte 5 jocuri, dintre care cu finalistele BC Timişoara şi CSU Ploieşti în succesiune în „Constantin Jude”, precum demarau şi în noiembrie, atunci cu un prim succes acasă, contra Energiei Rovinari. Învinsă a fost codaşa fără victorie CS Dinamo, cu Leonard Filip în componenţă, o pradă uşoară pe Bega.

Şi în continuare fără principalul marcator, Bosko Stojakovic, galben-negrii nou-promovaţi au tratat cu maximă seriozitate vizita unor tineri dinamovişti mereu învinşi la scor în acest sezon, şi şi-au făcut meciul uşor, impunîndu-se clar şi conform aşteptărilor, cu 100:70 (30:18, 26:12, 21:24, 23:16). Învinşii lor au fost însă doar nişte tineri jucători autohtoni ale căror nume, Ţelinoiu, Pîrlog, C. Mihai, Bădilă şi Filip, conform 5-ului de start, nu spun prea multe, cu excepţia ultimului, împrumutat bucureştenilor de BC Timişoara, ceea ce nu ştirbeşte însă cu nimic din meritul „Urşilor”, mai ales în privinţa abordării exemplare a partidei şi într-un fel ca o revanşă după barajul de promovare din iunie 2011, de succes pentru „roşii”, nu la fel pe-atunci pentru Popa&Co.

Ca individualitate, vioară întîi a fost Jordan Glynn, autor al unui double-double, cu 26 de puncte marcate doar de la semidistanţă şi din libere şi cu 16 recuperări, din totalul celor 43 ale gazdelor, raportate la numai 18 ale firavei codaşe, însă cel mai de folos a fost faptul că toţi cei 12 baschetbalişti ai Timişoarei au jucat măcar cîte 10 minute, majoritatea şi înscriind, mai puţin Milovic şi Cormoş.

BC Timba, pornind în cvintetul Popa, Johnson, Milovic, Grubisic, Glynn, a condus în permanenţă şi şi-a asigurat cel de-al treilea triumf stagional deja din prima jumătate a duelului din etapa a X-a a elitei, conducînd la pauza mare cu un confortabil 56:30.

Jocul n-a avut practic istoric, pe final, după ce roş-albii îşi adjudecau totuşi „sfertul” trei, interesant fiind doar dacă timişorenii ar putea depăşi avantajul de 27 de puncte cu care se impuneau în primul succes de la promovare, la Constanţa, ceea ce într-adevăr au reuşit.

Desigur, nu se pot trage prea multe concluzii dintr-o pulverizare a unei foarte tinere garnituri ce scăpa mai lesne doar în deplasările din prima etapă, cu 11 handicap la Cluj, respectiv de la colega de suferinţă din Miercurea Ciuc, unde ceda la 10 diferenţă, dar cert este că BC Timba a dovedit încă de pe acum că poate dispune la pas de grupările de pe poziţii retrogradante, ca o pavăză psihologică în eventualitatea regăsirii sale, la final de sezon, în vîltoarea locurilor 13-16.

Însă după cum începea luna trecută, cu acel 96:89 contra Energiei Rovinari, nou-promovata timişoreană poate spera totuşi la mai mult, chiar dacă luna decembrie se anunţă a fi una dificilă, cu deplasări la Sibiu şi Mediaş, în chiar ultima etapă a turului, pe 22, între care se intercalează partide în Timişoara cu BC HP Csikszereda, concitadina Baschet Club dar şi CSU Asesoft.

Veniţi după 3 eşecuri la rînd, dintre care ultimele două la peste 20 de puncte, timişorenii erau practic condamnaţi să cîştige, iar Jordan Glynn a pus lucrurile la punct deja din primele 10 minute, cu 9 puncte, pe mîna sa reuşindu-se prima desprindere, de la 9:7 la 16:7 iar apoi chiar 24:10, moment în care Bogdan Murărescu a oferit un prim respiro lui Grubisic şi Popa, fiecare deja cu cîte 6 puncte în cont, care au fost înlocuiţi cu Kickingstallionsims respectiv Huckaby, cel din urmă adăugînd şi el 4 puncte într-un galopant 30:18 pînă la prima pauză.

Începînd sfertul secund cu Czmor în locul lui Glynn, odihnit la rîndul său, BC Timba şi-a mărit avantajul la 35:18 şi chiar 48:25, printr-o „triţă” a lui Dean Alexander Johnson, activ şi în primele minute, iar pauza mare, înaintea căreia a intrat, cu puncte, şi Mihuţi, i-a regăsit pe „Urşi” în cel mai mare avantaj de pînă atunci, 26 de puncte… 56:30.

Murărescu a experimentat ceva mai mult la reluare iar Milovic sau Johnson n-au fost cei mai exacţi din încercările lor de la distanţă, şi astfel scorul n-a luat şi mai mari proporţii, finalul găsindu-i totuşi pe cai mari pe timişoreni, învingători la 30 diferenţă, în vreme ce Leonard Filip a contorizat cele mai multe minute jucate în tabăra oaspeţilor, aproape 33, cu 3 reuşite din 5 aruncări de două puncte, cu una din două „triţe” respectiv cu 5 recuperări şi un total de 11 puncte, depăşit numai de Petică, autor a 16.

***

BC Timba: Glynn 26 puncte (16 recuperări, în cele mai multe minute jucate din tabăra gazdelor, 31:46), Grubisic 12p, Johnson 11p (în 29:44 minute jucate), Huckaby 10p, Andrieş 9p, Czmor, Kickingstallionsims şi Mihuţi, cîte 8 puncte, Popa 6p, Pătru, două puncte.

Au mai jucat Milovic şi Cormoş.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: