Timba Timişoara, într-o situaţie „neplăcută”: Jordan Glynn n-a trecut „medicalul”. Murărescu: „N-am ştiut şi ne încurcă socotelile. Sunt chiar puţin deranjat de acest aspect”

Glynn, revenit accidentat la BC Timba Timişoara

Lovitură la labele din faţă pentru „Urşi”, la puţine zile după ce răsuflau uşuraţi odată cu anunţata revenire a lui Jordan Glynn. Dar astăzi la 12,30, înaintea antrenamentului din preziua debutului stagional oficial, acasă cu campioana CSU Asesoft Ploieşti, programat sâmbătă la ora 18, Bogdan Murărescu, antrenor la Timba Timişoara, a anunţat pasul înapoi făcut de galben-negri prin sosirea cu probleme medicale a celui mai eficient baschetbalist al lor în trecuta stagiune şi care va fi indisponibil de la o lună şi jumătate în sus.

 

„Suntem atât de pregătiţi cât putem fi la ora actuală dar nu în formă maximă, însă sper să prindem o zi bună şi să jucăm cât mai bine. Relaţiile de joc ajung să se închege într-un timp mai îndelungat dar am crescut spre încheierea pregătirilor şi sigur suntem pe drumul cel bun…”, a început prin a spune antrenorul ocupantei locului 12 în trecuta stagiune, trecând apoi la minusul abia înregistrat, cu tot cu elementul surpriză.

Anunţat la începutul săptămânii ca fiind ultimul recrut înaintea startului de sâmbătă cu CSU Asesoft Ploieşti, Jordan Glynn nu s-a antrenat astăzi cot la cot cu foştii şi probabil totuşi viitorii săi colegi, şi nici nu s-a mai înfăţişat, aşa cum era anunţat, în faţa camerelor de filmare, la clasicele scurte declaraţii, motivul fiind cât se poate de simplu.

Glynn a revenit cu o accidentare la BC Timba Timişoara iar Bogdan Murărescu, luat prin surprindere, nu s-a arătat deloc încântat de întorsătura lucrurilor, ceea ce a relevat clar prin spusele sale. Arătându-se vădit afectat de vestea proastă în privinţa indisponibilităţii unui marcator de regularitate, Murărescu a relevat implicit cât de mult ar fi avut nevoie de Glynn chiar şi în condiţiile în care acesta n-a efectuat pregătirile precompetiţionale cu „Urşii”, ci ar fi intrat cel mai probabil direct la joc. Ceea ce spune câte ceva despre necesarul incomplet al lotului galben-negrilor înaintea revenirii lui Jordan Glynn.

„N-am ştiut despre această problemă, dar Jordan Glynn n-a trecut medicalul şi trebuie să rediscutăm totul, pentru că are o accidentare la picior de care nimeni n-a ştiut şi suntem într-o situaţie neplăcută. Este vorba despre o perioadă destul de îndelungată şi nici nu vreau să mă gândesc că am renunţa dar ne încurcă socotelile şi speram să fie apt de la început. Dacă ne reînţelegem, deoarece în condiţiile de faţă nu se poate ca şi într-o situaţie normală…”, a explicat antrenorul Bogdan Murărescu, după care a fost ceva mai incisiv şi mişcat în a releva că „sunt chiar puţin deranjat de aspectul ăsta!”

Murărescu a estimat la peste o lună şi jumătate perioada convalescenţei lui Jordan Glynn, care a rămas dezechipat pe marginea suprafeţei de joc din sala „Constantin Jude”, şezând pe mesele oficiale de arbitraj din dreptul centrului terenului, cu un rucsac pe spate.

Antrenorul timişorenilor vedea în Glynn ultima achiziţie care să completeze un colectiv fortificat faţă de stagiunea trecută, dar chiar şi aşa „în mod normal suntem mai puternici decât în sezonul precedent şi cu siguranţă cu 6 străini am fi fost mult mai puternici. Însă şi în condiţiile de faţă suntem cel puţin la valoarea din retur! E greu să joci cu 5 străini faţă de câte 6 cum este cazul la celelalte echipe şi chiar avem nevoie de un al şaselea, iar dacă vom aduce şi un al şaselea baschetbalist străin cu siguranţă ne vom putea lupta de la egal la egal cu majoritatea echipelor din campionat”.

Cât despre debutul de mâine, cu ocazia manşei I a optimilor Cupei României, în compania unei campioane naţionale al cărei ultim meci în aceeaşi competiţie K.O. echivala cu un eşec în Constantin Jude în faţa concitadinei BC Timişoara, Murărescu a apreciat că Ploieştiul este echipa „care va defila în noul sezon şi este normal să avem şanse mai mici mâine, cel puţin la prima vedere, dar încercăm să oferim o evoluţie colectivă cât mai bună şi un joc cât mai frumos. Campioana este puternică, favorită, o echipă de EuroCup, şi eu zic prin prisma meciurilor din pregătiri că n-are adversari, chiar dacă alta poate fi treaba în campionat”.

BC Timba pierdea la începutul toamnei precedente, după promovare, toate jocurile fazei preliminare din seria de 4 echipe a Cupei României, însă în urma unor „subţiri” jocuri amicale precompetiţionale, pe când ploieştenii se calificau în Final Four dar alcătuiau unica grupare ajunsă la Timişoara care să piardă ambele partide ale „careului de aşi” al Cupei.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: